Στην 16η Ανακρίτρια οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και ο 29χρονος πυροσβέστης, που κατηγορούνται για την δολοφονία του 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν, τα ξημερώματα της Πέμπτης στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα.

Οι δύο έλληνες δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν τώρα αν «είχαν βγει παγανιά», όπως δείχνουν οι αρχικές ενδείξεις, μαχαίρωσαν και σκότωσαν τον πακιστανό μετανάστη, την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του για το μεροκάματο.
Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επιτέθηκαν στον 27χρονο μετανάστη, γιατί τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του και δεν μπορούσαν να περάσουν με τη μηχανή! Μάλιστα κατηγόρησαν το θύμα ότι τους «ζήτησε το λόγο», επειδή του έκαναν παρατήρηση.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή και ως τότε κρατούνται στη ΓΑΔΑ.


Τι υποστηρίζει ο πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος πυροσβέστης είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δηλώνει συντετριμμένος για το συμβάν. Όπως λέει δεν ήταν στις προθέσεις του να αφαιρέσει μια ζωή και αρνείται κατηγορηματικά τα περί ρατσιστικού χτυπήματος. Σε βάρος τόσο του 29χρονου όσο και ο 25χρονου ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σημειώνεται ότι 29χρονος πυροσβέστης, ο οποίος υπηρετούσε στο Μαρκόπουλο και βρισκόταν σε δεκαπενθήμερη άδεια, μετά τη σύλληψή του, ετέθη σε διαθεσιμότητα και από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής διατάχθηκε επιπλέον εις βάρος του η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δύο κατηγορούμενοι το 2007 είχαν κατηγορηθεί για αφαίρεση ρουχισμού από κατάστημα. Ωστόσο το ποινικό μητρώο του 29χρονου παρέμεινε «λευκό» και έτσι το 2008 κατέθεσε τα δικαιολογητικά για την πρόσληψή στην Πυροσβεστική, η οποία έγινε το 2009.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του ρατσισμού ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι «η ελληνική κοινωνία δεν διέπεται από ρατσισμό. Τα μεμονωμένα φαινόμενα θα παταχθούν αμείλικτα. Δεν υπάρχει χώρος για εκδηλώσεις ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία».