Απέκλεισε κάθε εξαίρεση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από το ενιαίο μισθολόγιο ο υπουργός Υποδομών και Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας την Πέμπτη στους δημοσιογράφους και εν όψει της νέας απεργίας στο Μετρό, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Εχουν υπάρξει συζητήσεις με το υπουργείο Οικονομικών. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο. Χωρίς εξαιρέσεις. Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση».
Σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο υπουργός σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση», διότι έχει ψηφιστεί νόμος, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμοστεί.
«Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση. Και παρακαλώ αυτό να γίνει κατανοητό» τόνισε.
Η ένταξη των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στο ενιαίο μισθολόγιο έχει πυροδοτήσει ένταση στα συνδικάτα. Ηδη, το Μετρό της Αθήνας δεν θα λειτουργήσει και την Παρασκευή, λόγω νέας απεργίας του σωματείου των εργαζομένων.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη σύσκεψη στον Πειραιά από τα υπόλοιπα σωματεία του Μετρό, των ΗΣΑΠ και του Τραμ, με αντικείμενο τη «γραμμή» που θα τηρηθεί από τους συνδικαλιστές.