Αγριο έγκλημα με θύμα έναν 27χρονο αλλοδαπό, πακιστανικής καταγωγής, σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην οδό Τριών Ιεραρχών, στα Πετράλωνα.

Οπως έγινε γνωστό δύο άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο τον αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε ποδήλατο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Στη συνέχεια οι δράστες – όπως προέκυψε έλληνες και οι δύο, ένας 25χρονος και ένας 29χρονος, ο οποίος μάλιστα είναι και πυροσβέστης – τράπηκαν σε φυγή, ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας του δικύκλου και ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Αστυνομικοί λίγο αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τους νεαρούς στο Σύνταγμα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα ακριβή κίνητρα της δολοφονίας, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν έχουν εξακριβωθεί.

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν στον μετανάστη, γιατί τους έκλεισε τον δρόμο με το ποδήλατό του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: «Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια (πεταλούδες)».

Σχετικά με τα αίτια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δύο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα .

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: Tρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά, πολλά μεταλλικά σφαιρίδια, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και μία σφεντόνα.

Στην οικία επίσης του 25χρονου βρέθηκαν πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίσης ο πυροσβέστης, ο οποίος υπηρετούσε στο Μαρκόπουλο και βρισκόταν σε δεκαπενθήμερη άδεια, ετέθη σε διαθεσιμότητα και από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής διατάχθηκε επιπλέον εις βάρος του η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης. Συνάδελφοί του, που έχουν κληθεί να καταθέσουν, υποστηρίζουν πάντως, ότι δεν θυμούνται ο 29χρονος να είχε εκφράσει κατά τυο παρελθόν ρατσιστικές απόψεις.

Ωστόσο σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ήδη λόγο για ρατσιστική δολοφονία μετανάστη και συμπληρώνει: «Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας, δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα, όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν».

Απάντηση στην ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπου αναφέρεται: «Η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Φθάνει στην καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Παριστάνει πως αγνοεί ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση.

»Για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη η συνταγματική υποχρέωση είναι μία: νομιμότητα παντού. Είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τις ενδεχόμενες συνέπειες των μικροκομματικών ελιγμών του για τον τόπο και την κοινωνία».

Στις 18.00, στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική συγκέντρωση με αφορμή τη νέα δολοφονία.