Ανακαταλήφθηκε το κτίριο της οδού Λέλας Καραγιάννη μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που προχώρησαν το πρωί στην εκκένωση της κατάληψης «ΛΚ 37», όπως ονομάζεται από το όνομα και αριθμό της οδού όπου βρίσκεται.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο στη διασταύρωση των οδών Λέλας Καραγιάννη και Δροσοπούλου, στην Κυψέλη, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 25 χρόνια, διήρκεσε περίπου 4 ώρες.

Η επέμβαση των αστυνομικών (ανάμεσα τους ΜΑΤ και κλιμάκιο της ΕΚΑΜ) ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ πάνω από τη περιοχή πετούσε διαρκώς το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των αστυνομικών ορισμένοι από τους καταληψίες ανέβηκαν στη ταράτσα φωνάζοντας συνθήματα και άλλοι παρέμειναν στο εσωτερικό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, αφού πρώτα άνοιξαν την πόρτα εισόδου χρησιμοποιώντας τροχό. Στη συνέχεια προχώρησαν σε 16 προσαγωγές αντρών και γυναικών που οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ακολούθησε έρευνα στο εσωτερικό του κτιρίου, χωρίς να προκύψουν ευρήματα και λίγο μετά τις 16.30 οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. αποχώρησαν από τη περιοχή.

Τη στιγμή εκείνη μπήκαν στο κτίριο άτομα που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην περιοχή σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες, ανακαταλαμβάνοντας το κτίριο που είχε αδειάσει η Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα αφέθηκαν ελέυθεροι και οι προσαχθέντες. Οση ώρα κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ, απ’ έξω πραγματοποιούνταν συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη είναι η αρχαιότερη εν ενεργεία στην Αθήνα, καθώς λειτουργεί από το 1988. Την περασμένη εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει σε άλλες δύο ανάλογες επεμβάσεις στην κατάληψη της «Βίλας Αμαλία» και σε αυτήν της οδού «Σκαραμαγκά», στο κέντρο της Αθήνας.