Ζωσμένη από αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνει όλο το απόγευμα της Τετάρτης η ευρύτερη περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου από την πλατεία Κάνιγγος μέχρι το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ.

Αστυνομικοί περιπολούν στην οδό Πατησίων, που παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες, κυρίως στο τμήμα από την Ιουλιανού έως το ύψος του Πολυτεχνείου. Ισχυρή παραμένει η παρουσία της Αστυνομίας και στα γύρω στενά, ύστερα από την επέμβαση των ΜΑΤ, στις 14.30 μετά το μεσημέρι, για τον τερματισμό και της κατάληψης της Σκαραμαγκά, μετά την εκκαθαριστική επιχείρηση, το πρωί της Τετάρτης, στη Βίλα Αμαλία.

Λίγο μετά τις 14.30 της Τετάρτης αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κατειλημμένο ακίνητο στη συμβολή του πεζόδρομου της Σκαραμαγκά με την Πατησίων, λίγο μέτρα πριν από το κτίριο της ΓΣΕΕ, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Την ίδια στιγμή άντρες της Τροχαίας διέκοπταν την κυκλοφορία στην οδό Πατησίων στο ρεύμα προς Ομόνοια από την οδό Ιουλιανού. Ακολούθως έκλεισε και το άλλο ρεύμα, μπροστά από το Πολυτεχνείο λόγω συγκέντρωσης ατόμων σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο στις 15.10 και προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «εντός του κτιρίου έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, μεγάλος αριθμός από μπουκάλια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα εξαρτήματα όπως στικάκια USB, σκληροί δίσκοι κ.λπ. Επίσης βρέθηκαν πέτρες και μάρμαρα αποθηκευμένα σε καφάσια, διάφορα εργαλεία, όπως τροχοί, τρυπάνια, κλπ, δέκα μαχαίρια και μια σφεντόνα. Οι έρευνες στους χώρους του κτιρίου συνεχίζονται».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το σπίτι, όπου έζησε από το 1936 ως το 1945 η Μαρία Κάλλας.

Εξω από το κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη βρίσκεται το λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των προσαχθέντων στη ΓΑΔΑ, ενώ λεωφορεία των ΜΑΤ είναι σταθμευμένα στην οδό Πατησίων.

Μετά από αυτά μπροστά από το Πολυτεχνείο άρχισαν να συγκεντρώνονται ομάδες αντιεξουσιαστών με σκοπό να προχωρήσουν σε πορεία διαμαρτυρίας.

Οι συγκεντρωμένοι είχαν τοποθετήσει κάδους απορριμμάτων κάθετα στην οδό Στουρνάρη και παρέμειναν για κάποιες ώρες στο οδόστρωμα, έως ότου γύρω στις πέντε μπήκαν μέσα στο Πολυτεχνείο, μετά την εμφάνιση στο σημείο δυνάμεων των ΜΑΤ, που είχαν μετακινηθεί από την Ομόνοια.

Τετρακόσια περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ και φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών και των δημοσιογράφων.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία από την ΓΑΔΑ προς το Πολυτεχνείο.

Κλειστή είναι η κάθοδος της Αλεξάνδρας.