Ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος για τις Διεθνείς και τις Δημόσιες Σχέσεις , κ. Φώτης Προβατάς εξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Ο «ανασχηματισμός», κατά την πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του έτους ( 06.01.2013), έγινε με βάση τα οριζόμενα στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε πρόφατα το υπουργείο Εσωτερικών για αρχαιρεσίες σε συγκεκριμένα όργανα στους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Ετσι, κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων εξελέγη πρόεδρος ο κ. Προβατάς – μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) , ο οποίος ανήκει στην παράταξη του κ. Γ. Καμίνη («Δικαίωμα στην Πόλη») – με 25 ψήφους υπέρ, 11 λευκά και 7 άκυρα ψηφοδέλτια. Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Χρήστος Τεντόμας (παράταξη «Αθήνα Πόλη της Ζωής Μας») με 27 ψήφους υπέρ, 13 λευκά και 3 άκυρα ψηφοδέλτια και γραμματέας η κυρία Λήδα Καζαντζάκη (παράταξη «Ανοιχτή Πόλη») με 26 ψήφους υπέρ, 5 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.

Η θητεία των οργάνων που εκλέγονται, αυτή τη δημοτική περίοδο, είναι διάρκειας ενός έτους και λήγει τον Αύγουστο του 2014.

Μετά την εκλογή του, ο κ. Προβατάς , ο οποίος είναι σήμερα Πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έκανε την εξής δήλωση:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, η Βουλή των Αθηναίων πολιτών, μου έκανε σήμερα την κορυφαία τιμή να με εκλέξει Πρόεδρό του. Θα τιμήσω αυτή την εντολή, ασκώντας τα καθήκοντά μου με γνώμονα τη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, την ισονομία των πολιτικών παρατάξεών του και την αποτελεσματικότητα στη χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών και δράσεων αλληλεγγύης, με όραμα την αναγέννηση της Πόλης μας, της Αθήνας».

Ποιός είναι ο Φώτης Προβατάς

Πολιτικός Μηχανικός με οικονομικές σπουδές, ο κ. Προβατάς, εργάζεται ως αναπτυξιακός και επενδυτικός σύμβουλος. Εχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως Γενικός Διευθυντής στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ως Εθνικός Εκπρόσωπος στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Δημοσίων Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες, ως επενδυτικός και αναπτυξιακός σύμβουλος κυβερνήσεων, κρατικών οργανισμών και πολυεθνικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη. Υπήρξε στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη στο Ε.Μ.Π. και στην Ε.Φ.Ε.Ε. , στη συνέχεια, κατά την περίοδο της Χούντας 1967-1974, ήταν στην Οργάνωση Νεολαίας «Ρήγας Φεραίος», και υπέστη διώξεις και φυλακίσεις για την αντιδικτατορική του δράση.

Κατά την οκταετία 1978-1986, εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Αθηναίων, με Δήμαρχο τον Δημήτρη Μπέη. Από το 1978 μέχρι σήμερα συνεχίζει συστηματικά την ενασχόλησή του με το Δήμο Αθηναίων αλλά και γενικότερα με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση Χρήστου Τεντόμα

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και μέλη του συνδυασμού μου που με τίμησανπροτείνοντας με για τη θέση του αντιπροέδρου, καθώς και όλους εσάς που μου δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρίατόσο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κυρίου Φώτη Προβατά όσο και της γραμματέαsτου δημοτικού συμβουλίου κυρία Καζαντζάκη Λήδα θα διαφυλάξουμε την ομαλή και δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, προστατεύοντας με αυτό τον τρόποτον θεσμό που πρέπει να αποτελεί την έκφραση της συμμετοχικής δημοκρατίας», δήλωσε για την εκλογή του ο νέος αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Χρ. Τεντόμας, τοπογράφος της ΔΕΗ στο επάγγελμα, έχει διατελέσει από το 2004 έως το 2007 αντιδήμαρχος καθαριότητας και τη διετία 2066-2007 αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου.