Οι πιο νεαρές είναι 38 ετών. Αλλες πλησιάζουν τον αιώνα. Είναι όμως πάντα όμορφες και λαμπερές. Και αυτή ακριβώς τη διαχρονική τους αξία θα επιδείξουν οι τετράτροχες, δίτροχες, ακόμη και τρίτροχες αντίκες που θα ποζάρουν στις 13 Ιανουαρίου στο Καλλιμάρμαρο.

Το δεύτερο κυριακάτικο πρωινό του 2013, λοιπόν, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες αλλά και στρατιωτικά οχήματα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι και το τέλος του 1975 θα πάρουν τη θέση τους στον προαύλιο χώρο του σημαντικού μνημείου. Για να δεχθούν τις εκδηλώσεις θαυμασμού όσων βρεθούν στο υπαίθριο αυτό μουσείο τέχνης και πολιτισμού. Και κυρίως για να γιορτάσουν μαζί με τους θιασώτες των τροχών αλλά και τους περαστικούς – οι οποίοι σίγουρα δεν θα αντισταθούν στην εντυπωσιακή θέα των κλασικών οχημάτων – την έλευση του νέου έτους.

Φυσικά, πίσω από την εκδήλωση που καλωσορίζει το μέλλον θυμίζοντας τις αξίες του παρελθόντος δεν είναι άλλος από τη ΦΙΛΠΑ. Η μεγαλύτερη και αρχαιότερη Λέσχη των Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου εξάλλου χαρίζει για 16η χρονιά τη δυνατότητα στο αθηναϊκό κοινό να θαυμάσει αυτή την πανηγυρική – καθώς συμμετέχουν και άλλες σχετικές λέσχες – συγκέντρωση ιστορικών μοντέλων.

Η γιορτή όμως δεν θα τελειώσει στις 2 το μεσημέρι, όταν οι κλασικές καλλονές – που θα βρίσκονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 9 το πρωί – θα αρχίσουν να αναχωρούν. Κάθε άλλο. Επειτα από μια απολαυστική βόλτα με κατεύθυνση 25 χλμ. νότια των Αθηνών συλλέκτες και κοινό θα ανταλλάξουν ευχές μετά μεζέδων και οίνου στη Βούλα και συγκεκριμένα στο καφέ-εστιατόριο Vive Mar.

Επιπλέον, ούτε αυτή τη φορά η ΦΙΛΠΑ ξεχνάει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ετσι, μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές στην εκδήλωση θα διατεθεί για την ενίσχυση του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Χαρά».

Για περισσότερες πληροφορίες: ΦΙΛΠΑ (Κυβέλης 6, 153 44 Γέρακας, τηλ. 210 65 34 700, fax 210 65 33 420, email info@philpa.gr), www.philpa.gr και www.facebook.com/Philpa.gr.