«Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την είδα τυχαία , τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου καιτην οδήγησα -παρά την αντίστασή της- στον ακάλυπτο χώρο.Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από την φυλακή…».

Σε αυτήν την κυνική ομολογία προχώρησε τα ξημερώματα της Παρασκευής,ο 27χρονος σεσημασμένος για απόπειρα βιασμού , για κλοπές, και για διακίνηση ναρκωτικών που είχε προσαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης, στην Αστυνομική Διεύθυνση του νομού για την στυγερή δολοφονία της 34χρονης στην Ξάνθη. Η άτυχη κοπέλα είχε κτυπηθεί με αιχμηρό όργανο και είχε καεί ζωντανή αφού ο δράστης την περιέλουσε με βενζίνη από ρεζερβουάρ μοτοσικλέτας.

Ο δράστης στην συνέχεια απολογήθηκε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 27χρονος είναι γείτονας της οικογένειας της άτυχης κοπέλας και απέδωσε την άγρια κακοποίησή της και την εν ψυχρώ δολοφονία της σε μια τυχαία συνάντηση του με την άτυχη 34χρονη.Αρχικά δήλωνε αθώος και ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος.Ωστόσο στηνσυνέχεια ομολόγησεόταν οι αστυνομικοί του είπαν ότι έχουν βρει δακτυλικό του αποτύπωμα στην περιοχή του άγριου εγκλήματος και επιπλέον υπάρχει βίντεο, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που τον έδειχνε να κινείται στην περιοχή.

Ο 27χρονος θεωρήθηκε βασικός ύποπτος σχεδόν από τις πρώτες ώρες διερεύνησης του περιστατικού λόγω του ποινικού παρελθόντος του και της γειτνίασής του με την κοπέλα. Ο ίδιος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είχε αποφυλακισθεί ύστερα από την αθώωσή του στο δικαστήριο, όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διερευνούν συνολικά την εξέλιξη της προηγούμενης αυτής υπόθεσης.

Στην εισαγγελέα ο 27χρονος δράστης

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης ο 27χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονη κοπέλας.

Εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Μετά το πέρας της απολογίας του και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συγκεντρωμένων έξω από το δικαστικό μέγαρο πολιτών και της εκρηκτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε με συνθήματα εναντίον του κατηγορούμενου, καθυστέρησε για αρκετή ώρα την μεταγωγή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Τελικά, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν με μια γρήγορη και αιφνιδιαστική επιχείρηση να τον απομακρύνουν από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συγκεντρωθέντες να εξαγριωθούν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης, με κατάληξη έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Φωνάζοντας συνθήματα ζητούσαν από τους αστυνομικούς να παραδώσουν τον κατηγορούμενο στον κόσμο. Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γιώργος Γκοδοσίδης, χρειάστηκε αρκετές φορές να βγει στο προαύλιο του αστυνομικού μεγάρου προκειμένου να τους ηρεμήσει και να τους συμβουλεύσει να διαλυθούν.

Στο μεταξύ, το ένα μετά το άλλο σωματεία, σύλλογοι και φορείς εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που φέτος τις γιορτές ζει ένα πραγματικό δράμα, ενώ την ίδια ώρα καταδικάζουν την πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια του 27χρονου.

Να σημειωθεί, ότι κανένας δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, που βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες του βιασμού, της ληστείας, του ξυλοδαρμού και του εμπρησμού.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η κηδεία της 34χρονη.