Αγρια κακοποίηση, αλλεπάλληλα κτυπήματα με αιχμηρό όργανο στα γεννητικά όργανα, ένα μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι και εκτεταμένα εγκαύματα στο πάνω μέρος του σώματος εντόπισε ο ιατροδικαστής κ. Παύλος Παυλίδης στην σορό της άτυχης 34χρονης που έπεσε θύμα πρωτοφανούς εγκληματικής επίθεσης, τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από το πατρικό σπίτι της στην Ξάνθη.

Οπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Παυλίδης, «Ηταν το πιο αποτρόπαιο έγκλημα που έχω αντιμετωπίσει στην 13χρονη εμπειρία μου. Δεν μπορώ να αποκλείσω οι δράστες να ήταν δύο. Μας προβληματίζει ότι δεν ακούσθηκαν οι φωνές της κοπέλας παρά μόνο όταν οι άγνωστοι την περιέλουσαν με βενζίνη, της έβαλαν φωτιά και ύστερα απομακρύνθηκαν. Πιθανολογείται ότι σε πρώτη φάση, για να την ακινητοποιήσουν, της κτυπούσαν το κεφάλι στον τοίχο ή στο δάπεδο. Η άτυχη γυναίκα κάηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Εχουμε πάρει δείγματα βιολογικού υλικού, προκειμένου να υποβοηθηθεί η ταυτοποίηση των δραστών…».
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντοπίζουν αρκετές ομοιότητες στην επίθεση με την δράση του «δράκου» Αντώνη Δαγκλή -απαγχονίστηκε στο κελί του στον Κορυδαλλό- που είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 1996, στην Αθήνα, για τους άγριους παρόμοιους φόνους γυναικών, με μαχαιριές στα γεννητικά όργανα.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες που συγκέντρωσε η ΕΛΑΣ η 34χρονη, που κατοικούσε στη Θεσσαλονίκη -εργαζόταν παλαιότερα σαν γραφίστας και είχε έρθει στο πατρικό της για τις μέρες των Χριστουγέννων- δεν είχε καμία προσωπική εκκρεμότητα που να δικαιολογεί το μένος του δολοφόνου και των τυχόν συνεργών του. Όμως η έρευνα προς την πλευρά του προσωπικού περιβάλλοντος της κοπέλας συνεχίζεται μήπως η επίθεση εναντίον της έγινε από άτομα που δεν είναι γνωστά στους οικείους της.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο γεγονός ότι ο δράστης ή και άλλα άτομα την περιέλουσαν με βενζίνη -χρησιμοποιώντας τα σωληνάκια του ρεζερβουάρ – από δίκυκλο που ήταν στο σημείο εκείνο ενώ έκλεψαν και την τσάντα της 34χρονης. Δείγμα ότι ίσως έχουν εμπειρία τέτοιου είδους ενεργειών. Επιπλέον τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ προβληματίζει ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης ποτέ δεν είχε διαπραχθεί παρόμοια επίθεση ούτε όσον αφορά τα τραύματα στα γεννητικά όργανα , ούτε και το κάψιμο του θύματος. Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο εγκληματολόγος κ. Αγγελος Τσιγκρής «πρόκειται για έγκλημα πρωτοφανούς βαρβαρότητας . Ένα έγκλημα που ξεπερνά κατά πολύ το μέσο όρο-στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς- τέτοιου είδους δολοφονικών ενεργειών που μπορεί να αποδοθεί σε σεξουαλικά κίνητρα. Δείχνει ένα απίστευτο μένος . Όμως είναι πρώιμο να αναφερθεί οτιδήποτε άλλο…».
Η 34χρονη κόρη εμπόρου ξηρών καρπών στην Ξάνθη είχε μόλις επιστρέψει από διασκέδαση μαζί με φίλη της, η οποία την αποχαιρέτησε δύο στενά πιο κάτω από το πατρικό της σπίτι. Η άτυχη κοπέλα δεν πρόλαβε να βάλει το κλειδί στην πόρτα όταν της επιτέθηκαν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες. Ο μαρτυρικός θάνατος της κοπέλας σημειώθηκε ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος των γονιών της ενώ οι γείτονες την άκουγαν να ουρλιάζει. ΟΙ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διερευνούν εξονυχιστικά και το τι ακριβώς συνέβη στο κέντρο διασκέδασης όπου έδωσε το παρόν το θύμα της εγκληματικής ενέργειας κι αν υπήρξε κάποιο επεισόδιο εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος έχει προσαχθεί ένας 35χρονος Ελληνας, γείτονας του θύματος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για βιασμό και ναρκωτικά, του οποίου αποτύπωμα βρέθηκε σε αυτοκίνητο κοντά στο σημείο της άγριας δολοφονίας.