Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν πριν από λίγο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι από αύριο, Πέμπτη, τα φαρμακεία θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Με την εισήγηση του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπατζόγλου διαφώνησαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος και οι φαρμακοποιοί – μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στη Δημοκρατική Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά κ.κ. Λουράντος και Κώστας Κούβαρης, έκαναν μία μικρή σύσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στο Λεκανοπέδιο.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε τόσο σοβαρή κινητοποίηση μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε πληρωθεί έναν μήνα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα και αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών το οποίο όμως, θα τηρείται», δήλωνε χθες, Τρίτη, ο κ. Λουράντος.

Ανέφερε δε, ότι συμπεριλαμβανομένου του Δεκεμβρίου, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Ωστόσο, η απόφαση που πήραν οι κ.κ. Λουράντος και Κούβαρης είναι να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στον Πειραιά, σαν ένδειξη καλής θέλησης μετά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας.