Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεσή του πρωθυπουργού, κατά δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γιάννης Σγουρός, λόγω του θέματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, η παραίτησή του «είναι στα χέρια του πρωθυπουργού». και καλεί «την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων».

Πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική, με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Κατά της προκήρυξης έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες προσφυγές, ενώ τη Δευτέρα δημοσιοποιήθηκε δριμεία ανοικτή επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία απάντησε ο κ. Σγουρός.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγόρησε τον κ. Σγουρό για αποφάσεις που πάρθηκαν «με διαδικασίες-εξπρές», χωρίς διαβούλευση με τους ΟΤΑ, «στους οποίους θα μετακυλήσει το κόστος των αποφάσεών της και μάλιστα για 27 χρόνια», καθώς και για διπλασιασμό στο κόστος κατασκευής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής απάντησε πως κάλεσε από την πρώτη στιγμή σε διάλογο τους ενδιαφερόμενους, αλλά αυτοί αρνήθηκαν. Παράλληλα, έκανε λόγο για «μαφία των σκουπιδιών», η οποία «έχει καθηλώσει επί 30 χρόνια τη διαχείρισή τους στην Αττική» και που τώρα επιδίδεται «σε συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας».