Νέα τραγωδία γράφεται τα τελευταία 24ωρα στο Αιγαίο. Ένα ακόμα ταξίδι παράνομων μεταναστών, που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ευρώπη, έληξε με δραματικό τρόπο όταν εξαιτίας της κακοκαιρίας το καΐκι που τους μετέφερε αναποδογυρίστηκε και χάθηκε στα παγωμένα νερά.
Η τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν σήμερα, Σάββατο, το πρωί λιμενικοί εντόπισαν και ανέσυραν τρία πτώματα μεταναστών στα παράλια της Μυτιλήνης. Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός στη θάλασσα ενός ακόμα 20χρονου μετανάστη, ο οποίος περισυνελέγη το μεσημέρι της Παρασκευής ασφαλής από το πλήρωμα σκάφους, το οποίο συμμετέχει στη μικτή ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα 2012». Γύρω στις 11.00 το πρωί εντοπίστηκαν άλλα 15 πτώματα, όλοι άνδρες, που είχαν ξεβραστεί στην παραλία της Λουτρόπολης Θέρμης της Μυτιλήνης. Λίγο μετά τις 16.00 εντοπίστηκαν τα πτώματα δύο ακόμη ατόμων, τα οποία

εκβράστηκαν στην ακτή στην περιοχή Αγ. Γεώργιος, Θερμής.

Ο νέος άνδρας φορούσε ατομικό σωσίβιο και όπως δήλωσε στις αρχές μαζί με άλλα 27 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, είχαν επιβιβαστεί σε βάρκα στα παράλια της Τουρκίας και ξεκίνησαν να περάσουν στην Ελλάδα στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Μία ώρα αργότερα, όπως είπε στους λιμενικούς, και ενώ βρισκόντουσαν μεσοπέλαγα, το σκάφος τους ναυάγησε, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Βοστάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.
Πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, καθώς και όχημα από ξηράς, συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν τους υπόλοιπους αγνοούμενους, ωστόσο μετά από δυό μέρες στη θάλασσα οι ελπίδες για τη ζωή τους είναι μικρές.