Αποτυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) «να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος με τις δικές της δυνάμεις», διαπιστώνουν στην κρίση των σκουπιδιών τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη.

Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας της Ομοσπονδίας, το θέμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου συζητήθηκε διεξοδικά, εξ αιτίας της κρίσιμης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Ιδρυμα «λόγω της δίμηνης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων και της παράλληλης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης, καθώς και των πρόσφατων ενεργειών και παραλείψεων των αρμοδίων».
Η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ εκφράζει, με την ανακοίνωση της, την αγωνία της για πιθανή κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και την ένταση των συνεπειών της σε ζωτικές λειτουργίες του ΑΠΘ, ενώ διαπιστώνει με θλίψη, όπως λέει, ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα του ιδρύματος «αναγκάζεται να προσφύγει στη δημόσια δύναμη».
Απο την πλευρά του ΑΠΘ ανακοινώθηκε πάντως ότι αποκαταστάθηκε η διοίκησή του και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν τα ακαδημαϊκά, διοικητικά, οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα που προκλήθηκαν το διάστημα της κατάληψης.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθηνών
Ο καθηγητής του Bolton University της Αγγλίας κ. Ηλίας Σιώρης είναι ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ της Αθήνας, η συγκρότηση του οποίου ολοκληρώθηκε χθες.
Ακόμη εκτός του κ. Σιώρη ως εξωτερικά μέλη του Ιδρύματος εξελέγησαν οι κ.κ. Κουτούπης ΘαλήςΣταύρος, ελεύθερος επαγγελματίας – σύμβουλος επικοινωνίας, Κωνσταντίνος Ξυδέας, καθηγητής πανεπιστημίου του Μαντσεστέρ της Αγγλίας, Σταυριανέας Νικόλαος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαμπαρλής Χρήστος, συνταξιούχος δημοσίου, Χαρδαλούπας Ιωάννης, καθηγητής του Imperial College of London της Αγγλίας.

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο
Από την άλλη πλευρά κατάληψη για λίγες ώρες έκαναν σήμερα φοιτητές στο κέντρο υπολογιστικών συστημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου την Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί εκλογές με τη μέθοδο της «ηλεκτρονικής» ψήφου για την εκλογή του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος.
Το ΕΜΠ είναι το τελευταίο Ιδρυμα που δεν έχει κάνει ακόμη εκλογές για την ανάδειξη των πρώτων εσωτερικών μελών του, αλλά η διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα κανονικά, καθώς όλοι οι εκλέκτορες έχουν λάβει τους κωδικούς τους και μπορούν να ψηφίσουν από όποιον υπολογιστή θελήσουν εντός ή εκτός του Ιδρύματος.
Η κατάληψη που έγινε το πρωί είχε στόχο να μπλοκαριστούν οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του προσωπικού, αλλά λίγες ώρες αργότερα σταμάτησε.