από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Διαθεσιμότητα χωρίς την υπογραφή των δημάρχων

Διαβάστε τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Αντώνη Μανιτάκη
Διαθεσιμότητα χωρίς την υπογραφή των δημάρχων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με μία αντισυνταγματική πράξη ο -και συνταγματολόγος- υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης επιχειρεί να επιβάλει τη διαθεσιμότητα (δηλαδή τις απολύσεις) στο Δημόσιο και να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που εκδηλώνονται κυρίως στους Δήμους.

Με τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου (τη δεύτερη για το ίδιο θέμα) που αναμένεται να πάρει εντός της ημέρας αριθμό πρωτοκόλλου για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο κ. Μανιτάκης δεν ευθυγραμμίζεται απλώς με την πρακτική της κυβέρνησης η οποία παρακάμπτει συστηματικά τη Βουλή, αλλά κυρίως βάλλει ευθέως κατά του αυτοδιοίκητου και της αυτοτέλειας των δήμων.

Και τούτο γιατί προβλέπεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν απαιτείται πλέον η υπογραφή των δημάρχων στις διαπιστωτικές πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, αλλά αρκεί η απόφαση του αρμόδιου υπουργού. Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Μανιτάκης με τη νομοθετική πράξη καταργεί αυθαίρετα όλες τις οργανικές θέσεις των υπαλλήλων της κατηγορίας διοικητικού που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Διατηρεί, μ΄άλλα λόγια, ο ίδιος το δικαίωμα του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», καθώς θα έχει πλέον την ευχέρεια να στέλνει τις σχετικές λίστες των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να περικόπτει αυθαίρετα τους μισθούς τους - ακόμη και εκείνων που εξαιρούνται από το Μνημόνιο ΙΙΙ ή την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε για το ίδιο θέμα.

Με την νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και θα ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία, προκειμένου να τεθούν εντός του 2012, 2.000 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα.

Αυτή τη στιγμή λίστες δεν έχουν αποστείλει οι 38 από τους περίπου 40 δήμους οι οποίοι εμπίπτουν σ΄ αυτές τις ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα το χρονοδιάγραμμα που προβλεπόταν από το Μνημόνιο ΙΙΙ να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Μετά την δημοσίευση της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως, σε όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους της κατηγορίας διοικητικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα καταβληθεί το 75% του βασικού τους μισθού.

Στους υπαλλήλους οι οποίοι θα κληθούν οι ίδιοι να αποδείξουν ότι εξαιρούνται με βάση τις ρυθμίσεις του Μνημονίου ΙΙΙ -κάτι που δεν μπορεί να διαπιστωθεί από την ενιαία αρχή πληρωμών -, θα επιστραφούν τα ποσά που τους παρακρατήθηκαν.

Ο κ. Μανιτάκης επιδιώκει μ΄αυτόν τον τρόπο, να υπηρετήσει δύο στόχους:

Πρώτον, να αντιστρέψει τους όρους και να κληθούν οι ίδιοι οι υπάλληλοι να βεβαιώσουν ότι δεν τίθενται σε διαθεσιμότητα,προκειμένου να τους καταβληθούν κανονικά οι αποδοχές.
Δεύτερον, να συμπληρώσει τις λίστες της διαθεσιμότητας μέσω του ενδιαφέροντος που θα εκδηλώσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι για την μετακίνησή τους σε άλλες θέσεις.

Γι΄αυτό το λόγο μάλιστα έχει αποφασιστεί να προκηρυχθούν άμεσα οι κενές θέσεις σε μία σειρά υπηρεσίες του Δημοσίου που εμφανίζουν κενά, όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία. Οι υπάλληλοι, δηλαδή, ή θα εκδηλώσουν οι ίδιοι ενδιαφέρον για την μετακίνησή τους στις υπηρεσίες όπου υπάρχουν κενά ή θα απολυθούν.

Βεβαίως, δεν είναι τυχαίο ότι η νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εκτός των άλλων αποτελεί έναν ωμό εκβιασμό, έρχεται μετά το συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο, όπως αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα, αποφάσισε τα εξής:

«Η ΚΕΔΕ εμμένει στην ομόφωνη απόφασή της σχετικά με τη διαθεσιμότητα  των εργαζομένων στους Δήμους και δηλώνει ότι η Αυτοδιοίκηση δεν θα είναι συμμέτοχη σ΄ αυτήν τη διαδικασία, η οποία δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση, απειλεί με διάλυση τους οργανισμούς των Δήμων και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

»Η ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών με προκαθορισμένα και συμπεφωνημένα κριτήρια, η καταγραφή  των υπαρχόντων κενών και αναγκών όλων των φορέων του Κράτους και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια  μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και του Δημόσιου Τομέα.

»Οι αιρετοί θεωρώντας ως κορυφαία πολιτική πράξη τη στάση τους στο θέμα αυτό δεν θα υπογράψουν καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης εργαζομένων».

Είναι προφανές ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρακάμπτονται οι δήμαρχοι οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον κ. Μανιτάκη του είχαν διαμηνύσει ότι οι ίδιοι δεν προτίθενται να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις και τον παρότρυναν να προχωρήσει τη στιγμή που υπάρχει πραγματικά η βούληση της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα-απολύσεις, στην εξεύρεση των στοιχείων μέσω της απογραφής.

Συνέχιση όμως των κινητοποιήσεων ακόμη και μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου προαναγγέλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ των άλλων:

«Αφού δεν το έχουν καταφέρει ένα μήνα τώρα λόγω του αρραγούς μετώπου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στο μέτρο και αφού η ενιαία αρχή πληρωμών δεν δέχθηκε να διακόψει την μισθοδοσία στο σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με ειδικότητα Διοικητικού (Δ.Ε.), καταφεύγουν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Χρησιμοποιούν ως "Δούρειο Ίππο" και ορισμένους καλοθελητές αιρετούς».

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει τα εξής:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Άρθρο 17
Στο προτελευταίο εδάφιο της περίπτωσης 1 της υπο−
παραγράφου Ζ.4 της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώ−
του του ν. 4093/2012 μετά τη φράση «μόνιμοι πολιτικοί
υπάλληλοι» προστίθεται η φράση «δημόσιοι λειτουργοί».

Άρθρο 18
Μετά το πέμπτο εδάφιο της περίπτωσης β’ της πα−
ραγράφου 1 του άρθρου δεύτερου του ν. 3845/2010 (Α΄
65), όπως ισχύει, προστίθενται τα ακόλουθα εδάφια:
«Η διαρκής επικαιροποίηση και συμπλήρωση των
στοιχείων των υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται
στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού, προκειμένου για
μεταβολές της υπηρεσιακής τους κατάστασης που
επέρχονται αυτοδικαίως από τυπικό νόμο, γίνεται από
το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρο−
νικής Διακυβέρνησης, εφόσον δεν πραγματοποιηθεί από
το αρμόδιο όργανο και εντός της προθεσμίας που προ−
βλέπεται από το νόμο.

Για την επέλευση των πάσης φύσεως συνεπειών της
ανωτέρω υπηρεσιακής μεταβολής δεν είναι αναγκαία
η έκδοση σχετικής πράξης.».
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα 
Οι υπηρεσίες καλούνται εκ νέου να καταθέσουν λίστες διαθεσιμότητας 
ΚΕΔΕ: Καταγραφή αναγκών και όχι διαθεσιμότητα 
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάσεις εργασίας και πορείες σήμερα Πέμπτη 
Μανιτάκης: «Στείλτε εδώ και τώρα τα στοιχεία της διαθεσιμότητας» 
Κοζάνη: «Φρένο» στη διαθεσιμότητα 17 δημοτικών υπαλλήλων 
 
 
σχόλια (35)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Tha perasoun...tha perasoun | 07/12/2012 11:36
  Oloi oi pmaxaloalhtes stous dromous kai balte nea paidia pou theloun na doulepsoun stis theseis tous amesws kai na tous euxuthoume kai kala xristougenna kai sto spith tous. Akou oi nomoi den tha perasoun
  giannis pmazoukas
  απάντηση00
   
   
  Ισοπέδωση | 06/12/2012 12:21
  Προσωπικά ξέρω ΙΔΑΧ ΔΕ που κάνουνε πολύ καλά την δουλειά τους και άλλους που δεν την κάνουν. Είμαστε σίγουροι πως θέλουμε να τους "πετάξουμε" όλους;;; Ας ηρεμήσουμε λίγο διότι δεν είναι όλοι ίδιοι και ας σκεφτούμε κριτήρια που πραγματικά έχουνε νόημα.
  Θωμάς
  απάντηση57
   
   
  ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ....ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ | 06/12/2012 10:52
  Όταν οι Μαυρογιαλούροι στις εποχές της ανεμελιάς πετούσαν απο το πλούσιο τραπέζι τους ψίχουλα διορισμών στους εκλεκτούς ψηφοφόρους τους, αυτοί οι άμοιροι δεν σκεφτόντουσαν ότι κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να πληρώσουν το αντίτιμο και να θυσιαστούν σαν τις Ιφιγένειες για να σωθεί η πατρίδα που όλοι υπηρετούν με ....αυταπάρνηση
  Ανώνυμος / η
  απάντηση200
   
   
  Ζήτω το Σύνταγμα | 06/12/2012 09:50
  Ενώ το να αποφασίζουν οι δήμαρχοι νταηλίκι τι θα κάνουν και να γράφουν κανονικά τις οδηγίες του υπουργείου, αυτό είναι το απαύγασμα της συνταγματικότητας προφανώς. Αυτοδιοίκητο σημαίνει ότι κάνουν αυτοί δημόσιες σχέσεις στο δήμο τους και μετά στέλνουν το λογαριασμό στο υπουργείο (ναι, το ίδιο που γράφουν..); Ας γίνουν αυτοδιοίκητοι τότε και οικονομικά και ας προσλάβουν και 100000 άτομα ο καθένας αν βγαίνουν, με το καλό...
  Αστερίξ
  απάντηση321
   
   
  Τώρα... | 06/12/2012 08:30
  μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη!
  Loukas
  απάντηση54
   
   
  Θέλετε να σπάσει το μνημόνιο? | 06/12/2012 01:50
  Ναι ή ου?Γιατί αν ναι, πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα. Τέτοιοι αγώνες είναι που διαλύουν τους στόχους του Μνημονίου, όπως αναφέρει και το άρθρο. Αν περισσότεροι κλάδοι κινούνταν έτσι ίσως να είχαμε ανατρέψει και τίποτα. Ή περιμένετε ότι αν είμαστε καλοί μαθητές, θα γυρίσει η κατάσταση? Γιατί κάθε 6 μήνες τα τελευταία 3 χρόνια ακούω γι τελευταία μέτρα και τελειωμό δεν έχουν. Ή πιστεύετε ότι με τη Γερμανία στο 0,2% ανάπτυξη και την κρίση να εξαπλώνεται παντού θα μα χαριστούν γιατί το υποσχέθηκαν? Κι αν δεν γουστάρετε τους ΟΤΑ και τους Δημόσιους, κάντε το για το δικό σας κλάδο. Το μόνο μάθημα που βγαίνει από αυτούς πάντως είναι ότι μόνο με μαζικούς αγώνες σπας τα μνημόνια.
  άνεργος νέος μηχανικός
  απάντηση425
   
   
   
  Αποφασίστε κύριοι | 06/12/2012 00:43
  Η εφημερίδα σας κλείνει το μάτι στους δημάρχους, αλλά και σε όσους υπαλλήλους προσλήφθηκαν αναξιοκρατικά. Κάποτε θα πρέπει να αποφασίσετε εάν είστε υπέρ της αξιοκρατίας και μιας κοινωνίας των ίσων ευκαιριών ή θα προσδεθείτε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ και των λαϊκιστών. Γιατί παρατηρώ μια εμφανή στροφή τις τελευταίες ημέρες και δεν ξέρω από που εκπορεύεται
  Αρχαίος
  απάντηση272
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Γιατί αντισυνταγματικό ? | 05/12/2012 21:52
  Αντισυνταγματικό ? Γιατί ? Αυτός που πληρώνει απολύει ... εκτός κι αν οι Δήμοι τους πλήρωναν με τα δικά τους ... (ποια δικά τους) ...
  Με ρημάξατε στους φόρους ...
  απάντηση292
   
   
   
  δοσιλογοι | 05/12/2012 21:47
  δε ντρεπεστε ρε να γραφετε για ανθρωπους που απο πισω τους περιμενουν παιδακια να φανε.να χασουν τη δουλεια τους για να πληρωθουν οι τοκογλυφοι και να ικανοποιησετε εσεις τις ιδεοληψιες σας.συμπλεγματικοι απογονοι δοσιλογων.βολεμενοι να καψω τα λεφτα σας.
  κωστας
  απάντηση633
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Οι δημαρχοι πληρωνουν? | 05/12/2012 21:43
  Ποτε θ'αρχισουν ν'απολυουν τους κοπριτες της Ελλαδας? Τοσοι ιδιωτικοι υπαλληλοι εχουν απολυθει και το αφτι του κυριου Νικολακοπουλου δεν ειδα να ιδρωνει. Βρηκαμε τωρα οτι οι ενεργειες του υπουργου ειναι αντισυνταγματικες για να πουλησουμε φυλλα. Αν πληρωσουν τα δημαρχεια με δικα τους λεφτα δεν θα τους απολυσει κανεις. Οσο πληρωνουν οι φορολογουμενοι τους μισθους των αργοσχολων ο υπουργος αποφασιζει. Αν διαφωνει ο κυριος Νικολακοπουλος να παει να φτιαξει κομμα οπως ο Λομβερδος. Επειδη σε μια δημοκρατια ολοι εχουν δικαιωμα αποψης, δεν συνεπαγεται οτι και ολων η αποψη εχει επιστημονικη εγκυροτητα. Κουτσοι, στραβοι ολοι γιναν ειδικοι. Να απολυσουν 200.000 κοπριτες για καθαρισει ο τοπος.
  Μπουχτισα πια με δαυτους
  απάντηση265
   
   
  Μείωση 50% | 05/12/2012 20:07
  Έπρεπε να είχε γίνει από μιας αρχής: μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στο 1/2. Με αποζημίωση απόλυσης τους μισθούς ακόμη και δύο ετών για να έχουν τον χρόνο να προσανατολιστούν επαγγελματικά κάπου αλλού. Σκληρό αλλά αναγκαίο. Κι όμως ακόμη και σήμερα εθελοτυφλούμε και δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτε. Θέλουμε τη βόλεψή μας. Δυστυχώς αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας.
  Κώστας
  απάντηση299
   
   
  Καλα κανει | 05/12/2012 19:45
  Και ντροπη στο δημοσιογραφο που καλυπτει τις παρανομες καταληψεις και πρακτικες των Δημαρχων. Βλεπετε οι καταληψεις και η ανυπακοη στην προισταμενη αρχη ειναι καθ'ολα συνταγματικες. Ολα για την επιτροπεια γινονται ομως...
  Raest
  απάντηση272
   
   
  Τίνος πολιτικό τέκνο είναι; | 05/12/2012 18:49
  Ποιος τον έβαλε στο Υπουργείο; Μα ασφαλώς η κυβερνώσα Αριστερά του Κουβέλη!!!
  Κυβερνώσα Αριστερά και ξερό ψωμί
  απάντηση316
   
   
   
  πατριωτες.... | 05/12/2012 18:32
  ελληναράδες , ευτυχώς ή δυστυχώς είμαι ένας από τούς 2000 εν δυνάμει απολυμένος που πρόκειται να βγω σε διαθεσιμότητα.Δυστυχώς για το λόγο ότι μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς στο Δημόσιο,όταν στα 18 μου κανείς δεν έκανε τον κόπο να δουλεύει σε κάποιο Δήμο εγώ με μισθό που τότε δεν ζήλευε κανένας έκανα το βήμα. Κανείς δεν με έβαλε στο δημόσιο,κανέναν δεν έγλειψα,κανένα δεν έκλεψα,κανένα δεν πρόσβαλα.Ούτε σπίτια έφτιαξα,ούτε περιουσία έκανα.ΕΚΑΝΑ μόνο μια οικογένεια με 2 παιδιά.Σημερινούς φοιτητές,αυριανούς επιστήμονες.Που θα κάνω τα πάντα να γίνουν ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...δυστυχώς.Και ευτυχώς βγαίνω σε διαθεσιμότητα γιατί μετα απο 25 Χρόνια ντρέπομαι να λέω πως έχω δουλειάΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ
  panos
  απάντηση425
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ελληνας ο αιωνιος τσαμπουκας | 05/12/2012 18:10
  Ξερω προσωπικα δημοσιο υπαλληλο που εδω και 5-6 χρονια δεν της εχει δοθει αντικειμενο εργασιας και ετσι περναει την μερα της ψωνιζοντας, πινοντας καφε, κανοντας τα νυχια της και τα μαλια της και γενικα κουταμαριζοντας. Πληρωνεται λοιπον κοροιδα για να ξηνεται.... Επισης ο αρθρογραφος καλα θα εκανε να μην εκφραζη την γνωμη του αλλα απλος να μεταφερει την πραγματικοτητα και τα νεα.
  london-based
  απάντηση264
   
   
  gia pulitzer | 05/12/2012 18:07
  paragrafoi me mono arithmo: zito to sintagma paragrafoi me zigo arithmo: zito i agonistikotita (gia antikeimeniki dimosiografia psakste allou)
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1018
   
   
   
  Τόσο κόβει | 05/12/2012 18:05
  Τόσο σας κόβει, αυτά λέτε οι προηγούμενοι. Ούτε πέρα από τη μύτη σας δε μπορείτε να δείτε, που πιστεύετε ότι για όλα φταίει το (όντως διαφθαμρμένο) δημόσιο και ΟΤΑ (γιατί ναι, είναι διαφορετικό πράγμα). Άντε δείτε καμιά μπάλα, πιείτε κανά καφέ αστοιχείωτοι
  Gerakas
  απάντηση2159
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Λύση υπάρχει | 05/12/2012 17:24
  Τζάμπα η αβάντα στον Alexis. Αλλά μην ανησυχείς δημόσιε υπάλληλε. Πάρε τηλέφωνο στον ΣΥΡΙΖΑ και θα σου πει τι να κάνεις. Αν είσαι εργαζόμενος στην καθαριότητα θα γεμίσεις πλατείες, δρόμους, σχολεία και πανεπιστήμια με σκουπίδια, και θα καταλάβεις ότι δημόσιο κτίριο βρεις μπροστά σου. Αν είσαι δημοτικός υπάλληλος, θα οργανώσεις απεργίες και όποιος δεν απεργεί θα του σβήνεις το φως και θα τον ταράξεις στο βρισίδι. Για όλους υπάρχει λύση. Και όλα αυτά μέχρι να καταφέρεις να τον κάνεις πρωθυπουργό οπότε η επαναπρόσληψη είναι σίγουρη. Και αν έχεις και φιλαράκια χωρίς δουλειά θα διοριστούν και αυτά στο δημόσιο με μισθούς μαχαραγιά. Λεφτά υπάρχουν άλλωστε.
  Dr Jimmy
  απάντηση7820
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Να γλύψουμε λίγο το ακροατήριο | 05/12/2012 17:11
  Φυσικά, θυμήθηκε ο αρθρογράφος ότι είναι τυπικά αντισυνταγματική η παράκαμψη των δημάρχων. Όταν γίνονταν κατά χιλιάδες αντισυνταγματικές προσλήψεις στους δήμους, όλα ήταν καλά. Όταν παρανόμησαν οι δήμαρχοι μη στέλνοντας τις λίστες, επίσης δεν υπήρχε πρόβλημα. Αν στείλει την αστυνομία ο υπουργός για να πετάξει έξω από δημόσιες εγκαταστάσεις τους βολεμένους στασιαστές, τι ακριβώς θα είναι;
  Γκόρτσος
  απάντηση8920