Την «φλόγα της αγάπης» θα μεταφέρουν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στον Πειραιά πολίτες όλων των ηλικιών, στην λαμπαδηδρομία που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Πειραιά με τη βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ένωσης Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά. Στόχος των συμμετεχόντων να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες.
«Διοργανώνουμε αυτή την λαμπαδηδρομία με σκοπό να βοηθήσουμε όσους περισσότερους συμπολίτες μας να αποκτήσουν τα βασικά για την διαβίωση τους τρόφιμα. Μεγάλα σούπερ μάρκετ της περιοχής θα συνδράμουν δίνοντας μας αρκετές ποσότητες τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν σε πάνω από 300 οικογένειες του δήμου Πειραιά» αναφέρει ο Αντώνης Θεοδώρου, αντιπρόεδρος του Οργανισμού του Δήμου Πειραιά.
Η ώρα εκκίνησης της λαμπαδηδρομίας, έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί. Η αφετηρία θα είναι μπροστά από το Δημαρχείο στην πλατεία Κοραή και οι λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Μαρίας Χατζηκυριάκου, Λεωφόρος Χατζηκυριάκου, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Γρηγορίου Λαμπράκη, Δημοκρατίας και τερματισμός στην Πλατεία Κοραή.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα πραγματοποιηθούν 14 στάσεις, όπου οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις μπορούν να συγκεντρώνουν τα τρόφιμα που θα προσφέρουν. Στο τέλος της λαμπαδηδρομίας θα ακολουθεί αυτοκίνητο της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου για τη συλλογή τους.
Η τροχαία, στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ μέρος στη λαμπαδηδρομία μπορούν να λάβουν άτομα κάθε ηλικίας.
Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν σε ειδικό περίπτερο μπροστά από το δημαρχείο και θα διατεθούν από τον Ερυθρό Σταυρό και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, στους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του Ερυθρού Σταυρού και της κοινωνικής υπηρεσίας.