Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέληξε η πορεία των περίπου 3.000 εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αίτημα να μην τεθεί κανένας εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία ο κ. Μανιτάκης ακύρωσε λίγο πριν από την πορεία, επικαλούμενος φόρτο εργασίας λόγω Eurogroup.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, ενώ μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις και είναι οι δήμοι που δεν θίγονται από το μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δόθηκε σιωπηρή παράταση και σήμερα Τρίτη.

Οι εργαζόμενοι λένε, επίσης, ότι η μείωση της χρηματοδότησης των ΟΤΑ κατά 80% σχεδόν, συγκριτικά με τα επίπεδα του 2009, καθιστά αδύνατον για οποιονδήποτε δήμο να παραμείνει εκτός Εποπτείας και Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και είναι μοιραίο να προκύψουν αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% για δυο συνεχόμενα τρίμηνα, οπότε θα κινητοποιηθεί ο αυτόματος μηχανισμός περικοπής δαπανών.

Όπως διαφάνηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ -με αφορμή τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου- επόμενος στόχος των κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού -όπως ειπώθηκε- είναι «όλοι υπό απόλυση».

«Η αξιολόγηση προσωπικού και δομών θα έχει ως συνέπεια την αποχώρηση στις αρχές του 2013 άλλων 25.000 εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα», εκτίμησε η Δ. Σπανού εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ.