από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Μπρος-πίσω η νέα απαίτηση της τρόικας για 22.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014

Δεν το συζητά η κυβέρνηση - Τελικώς το ΔΝΤ αργά το βράδυ της Δευτέρας πήρε πίσω τη νέα αυτή απαίτηση
Μπρος-πίσω η νέα απαίτηση της τρόικας για 22.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014
Εργαζόμενοι του ΤΕΕ διαδηλώνουν κατά των απολύσεων στο Δημόσιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Νέα δεδομένα αρχικά δημιούργησε η απαίτηση της τρόικας, η οποία διατυπώθηκε κυριολεκτικά στο «παρά πέντε» για 22.000 απολύσεις (και όχι διαθεσιμότητα) δημοσίων υπαλλήλων το 2014. Με βάση αυτή τη νέα απαίτηση, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που, κατά την τρόικα, θα πρέπει να απολύθούν ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα, έως και το 2014, ανέρχεται σε 49.000. Αργά το βράδυ όμως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών το ΔΝΤ πήρε πίσω τη νέα αυτή απαίτηση.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα αυτό, επικαλούμενη ότι το πακέτο των μέτρων έχει «κλείσει». Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνουν ότι, προς το παρόν, δεν έχουν ενημερωθεί για τη νέα απαίτηση της τρόικας.

Εν τω μεταξύ, μετ΄ εμποδίων προχωρεί η διαδικασία της αποστολής στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των στοιχείων για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση, μετά το «μπλόκο» των εργαζομένων στις υπηρεσίες διοικητικού των δήμων και την αντίδραση των δημάρχων που δεν επιθυμούν να «νομιμοποιήσουν» τη σχετική απόφαση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από εντολή του αρμόδιου υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη  αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, προς το παρόν τουλάχιστον, τα στοιχεία για τον αριθμό των υπηρεσιών (υπουργείων και δήμων) που τήρησαν τελικά το χρονοδιάγραμμα του θέτει το Μνημόνιο ΙΙΙ, γεγονός που όχι μόνον δεν αποσαφηνίζει την εικόνα, αλλά θέτει και  θέμα διαφάνειας.

Η ηγεσία του υπουργείου, από την άλλη πλευρά, παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι υπάρχει πρόβλημα στη ανταπόκριση κυρίως των δήμων, επισημαίνοντας ότι «τα στοιχεία (σ.σ. των υπό απόλυση - διαθεσιμότητα υπαλλήλων) μπορούν να αντληθούν από τη βάση δεδομένων της απογραφής».

Κάτι τέτοιο ωστόσο μόνον ως «απειλή προς τους αντάρτες» μπορεί να εκληφθεί, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί για δύο κυρίως λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι δεν έχουν ενταχθεί όλοι οι υπάλληλοι στη Ενιαία Αρχή Πληρωμών και ο δεύτερος ότι δεν μπορούν μ΄ αυτόν τον τρόπο να εντοπιστούν οι υπάλληλοι οι οποίοι εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου( ανάπηροι, προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας κ.λπ).

Χαρακτηριστικό της προχειρότητας όμως με την οποία αποφασίσθηκε η εφαρμογή του μέτρου που έπρεπε να εφαρμοστεί εδώ και τώρα κατ΄ επιταγή της τρόικας,  είναι ότι οι εν λόγω εξαιρέσεις είχαν συμπεριληφθεί στην εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα που είχε στείλει η ηγεσία του υπουργείου χωρίς να έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή. Έτσι, ήλθαν προς ψήφιση εκ των υστέρων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμις Μπαλασσόπουλος είπε ότι με βάση τα στοιχεία που διαθέτει, λίστες με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα απέστειλαν ως το μεσημέρι της Δευτέρας μόνον 20 δήμοι, εκ των οποίων οι 15 ενημερώνουν το υπουργείο ότι στις υπηρεσίες τους δεν εργάζονται υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που τίθενται σε διαθεσιμότητα ή ότι εξαιρούνται του μέτρου.

Η άρνηση όμως της ηγεσίας του υπουργείου να δώσει στοιχεία για το ποιες υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν θέτει και θέμα διαφάνειας της σχετικής διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι επί «εποχής Ρέππα», όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας, όλα τα στοιχεία αναρτώντο σε ειδική βάση δεδομένων του υπουργείου στην οποία είχε ο οποιοσδήποτε πρόσβαση.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από το υπουργείο έχουν στείλει στοιχεία δώδεκα από τα δεκαπέντε υπουργεία, 150 Δήμοι και δέκα ανεξάρτητες αρχές αλλά δεν διευκρινήζουν αν είναι στοιχεία των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων ή ενημέρωση ότι δεν έχει υπαλλήλους με αυτά τα χαρακτηριστικά.

«Μαστίγιο» από το υπουργείο
Παρά ταύτα, στελέχη του υπουργείου έχουν αρχίσει από την άλλη πλευρά να επισείουν πλέον το…μαστίγιο προκειμένου να κάμψουν τις αντιδράσεις. Έτσι, διατείνονται ότι ακόμη και αν υπάρξει καθυστέρηση οι υπάλληλοι μπαίνουν αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα, η τρόικα- οι εκπρόσωποι της οποίας όπως φαίνεται είναι οι μοναδικοί που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία-, θα επανέλθει ζητώντας 15.000 απολύσεις με συνοπτικές διαδικασίες εντός του 2012 και η ιεραρχία που δεν πειθαρχεί θα τιμωρηθεί με πειθαρχικές ποινές.

Γεγονός είναι όμως ότι ακόμη και αν ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία, νέα προβλήματα θα ανακύψουν εντός της προσεχούς εβδομάδας, όταν οι δήμαρχοι θα κληθούν να υπογράψουν τις διαπιστωτικές πράξεις των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ήδη, το σύνολο σχεδόν των δημάρχων, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν ταχθεί κατά του μέτρου και έχουν δηλώσει ότι αρνούνται να υπογράψουν τις εν λόγω διαπιστωτικές πράξεις.

Εξάλλου, οι περιφερειάρχες της χώρας μετά από συνάντηση που είχαν με τον κ. Μανιτάκη του ζήτησαν να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στις 13 περιφέρειες στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας και επαναλαμβάνουν ότι «δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό».
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συλληφθέντες στα επεισόδια στη ΔΕΘ 
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Γενικευμένες καταλήψεις κτιρίων και υπηρεσιών των δήμων 
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις για τη λίστα με υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα 
Κατάληψη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων 
Ελιγμοί για εκτόνωση των αντιδράσεων από τον Γ. Καμίνη 
Καταργούνται μέχρι την άνοιξη 1700 φορείς του Δημοσίου  
 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Μάλλον δεν πονέσατε αρκετά | 20/11/2012 16:01
  Να απολυθούν αυτοί και άλλοι τόσοι, να πάρουμε στη θέση τους γερμανούς που ο ένας δουλεύει για δέκα, έτσι να δείτε ρε πως δουλεύει ο ευρωπαίος, κηφήνες που σας πληρώνουμε εμείς του ιδιωτικού τομέα. Επειδή δηλαδή σας διορίσαμε δεν μπορούμε να ζητήσουμε και τα ρέστα, ότι φάγατε φάγατε, τέλος, τώρα μόνο γερμανοί.
  laertis
  απάντηση127
   
   
   
  Όχι φόρους για τη διατήρηση αυτού του κράτους | 20/11/2012 11:07
  Πάρτε το χαμπάρι επιτέλους. Το πολιτικό σύστημα θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να μην εφαρμόσει αυτό που έχει ψηφίσει δηλ. τις απολύσεις στο Δημόσιο. Θα κάνει τα πάντα για να κοριδέψει την τρόικα και να διατηρήσει το βασικό σκελετό που του δίνει πολιτική ισχύ : το μεγάλο Δημόσιο όπου οι θέσεις ανταλάσσονται με ψήφους οικογενιεών. Εδώ και δύο χρόνια το συζητάνε, το ξανασυζητάνε αλλα΄δεν το εφαρμόζουν. Μόνη αντίδραση του υγιώς σκεπτόμενου πολίτη είναι η άρνηση καταβολής φόρων σε αυτό το κράτος. Άρνηση να μας γδάρουν σε φόρους προκειμένου να διατηρήσουν ανέγγιχτη την κομματική τους πελατεία.
  Κωνσταντίνος Γ.Π.
  απάντηση2514
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ | 20/11/2012 10:09
  πρεπει να στρεψετε την προσοχη σας σε δυο σημεια - διασπαθηση υου δημοσιου χρηματος που γινεται ακομα και τωρα που χρεοκοπησαμε.1.οι προμηθειες του δημοσιου γινονται με αναθεση με το τεχνασμα του επειγοντος σε τιμες υπερβολικες και 2.η κοστολογηση των δημοσιων εργων ειναι επταπλασια απο την ΕΕ και ο ελεγχος ποιοτητας πλημελης.Το δημοσιο χρημα ειναι ιερο,ειναι αμαρτια απο το Θεο να το κλεβουν τοσο ξεδιαντροπα και οι υπευθυνοι να κανουν στραβα ματια.
  ΝΜ
  απάντηση212
   
   
   
  Elladara........... | 20/11/2012 09:00
  Χθες στο δελτιο ειδησεων του mega δω. Πρωτη ειδηση ...e-mail της τροικα για απολυση 22.000 δημοσιων υπαλληλων. Ερωτηση η Τρεμη...τι λενε τα κομματα? 15η ειδηση μετα απο κανα 20λεπτο.......το τελευταιο εξαμηνο απολυθηκαν 98000 απο τον ιδιωτικο τομεα! Σχολιο κανενα!!!! ρεπορταζ με υπαλληλουσ ΟΤΑ που εχουν παιδακια κλπ.....προφανως οι υπολοιποι ιδιωτικοι υπαλληλοι εχουν ..σκυλακια και γατακια....ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ....
  ντροπη .......
  απάντηση387
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  λεφτα υπαρχουν | 20/11/2012 06:36
  οχι μονο δεν πρεπει να απολυθει ουτε ενας δημοσιος υπαλληλος απο τους περιπου 900 χιλ (δημοσιο,οτα,δεκο,ομοσπονδιες,σωματεια,οργανισμοι,κρατικοδιαιτες αε, κοκ) αλλα αντιθετως πρεπει να προσληφθουν αλλες 100 χιλ. μολις παρουμε τα 45 δις και πεσει η κυβερνηση. εχει τεραστιες αναγκες διορισμων και ο συριζα. το υπολοιπο εργατικο δυναμικο των 4 εκατ ελληνων θα δουλευει με νομοθετικη ρυθμιση μεχρι θανατου για να ταιζει τους δημοσιους υπαλληλους. λεφτα υπαρχουν.
  ellinaras
  απάντηση308
   
   
  έλα ρε πως κάνετε έτσι... | 20/11/2012 05:25
  απολύστε τους όλους. Έτσι θα προκύψουν νέες ευκαιρίες για τους πολιτικούς μας να διορίσουν το σόϊ τους μέχρις 23 βαθμού συγγενείας, καθώς και τους ψηφοφόρους τους, ώστε...
  να αρμέξουν νέες ψήφους...
  απάντηση129
   
   
  Το μαγαζί δεν μπορεί να χαλαστεί | 20/11/2012 00:28
  Μα δεν είναι δυνατόν να χαλάσουμε το μαγαζί, ρε αλάνια. Η Ελλάδα δεν είναι οι πολίτες, η γεωγραφία της, η ιστορία της, ο πολιτισμός της και άλλα τέτοια νερόβραστα. Όχι. Η ελλάδα είναι το μαγαζί της κυβέρνησης. Οι ΔΥ. Η απαίτηση της τρόϊκας για κατάσγηση της μονιμότητας, σημαίνει διάλυση της Ελλάδας. Τελείωσε. Γιατί νομίζεται δεν πληρώνουν φόρο οι έχοντες; Σε ξένη χώρα φόρους δεν πληρώνει κανείς. Άνεργοι ποιοί είναι; Για σκεφτείτε λίγο; Αυτή εδώ είναι η πατρίδα του Σαμαρά, του Ρουπακιώτη και του Τσίπρα. (ο βενιζέλος θεωρείται ανύπαρκτος). Είναι η χώρα των ΔΥ και των παπάδων. Η χώρα των οίκων των πρωθυπουργών της. Δική μας, της πλέμπας, σίγουρα δεν είναι.
  2λάμδα
  απάντηση233
   
   
  ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥ; | 19/11/2012 23:14
  Η ΝΔ, ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΩΡΗΔΟΝ ΔΥ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟ ΠΑΝΤΣΑΒΟΛΤΑ ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ,ΟΠΩΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΔΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ''ΚΑΛΗ'' ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΣΑΛΑ-ΛΑΤΣΗ ΚΛΠ,.ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΛΙΜΑ. Η ΝΔ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ,ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΡΙΚΑ ΕΚΦΑΥΛΙΣΕ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΠΕΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ MΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΥ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  Νικος Μελινος
  απάντηση1516
   
   
  Χωρις φοβο και χωρις παθος | 19/11/2012 22:47
  Αρνηση στοιχειων απο δημους και εργαζομενους σημαινει επιλεκτικη εφαρμογη του νομου που βγηκε και θα επρεπε να θεωρειται αυτεπαγγελτα παραιτηση και για τους αιρετους και για τους υπαλληλους. Απεργια οση θελουνε ειναι νομιμη! Χωρις μισθο βεβαια. Και οσο γινεται απεργια σε διαθεσιμοτητα ΟΛΟΙ οσοι απεργουνε και δεν απεργουνε. Lock Out. ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ μια και δε θα προσφερουνε υπηρεσιες αναλογες της φορολογιας. ΤΩΡΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
  M.P.
  απάντηση288
   
   
  ιδιωτικοί υπάλληλοι | 19/11/2012 22:24
  ίσως τελικά να μας χρειάζονται και άλλοι άνεργοι και άλλοι δυστηχισμένοι μόνο έτσι μεγαλώνοντας το κακό ίσως οδηγηθούμε σε μια τελική λύση γιατί αλλιώς νομίζουμε ότι θα την βολέψουμε.Αλήθεια το 1.500.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που κάθε τόσο όλοι ισχυρίζονται που είναι ? Μήπως οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν να δουλέυουν μαύρα και να παίρνουν και το επίδομα από τον ΟΑΕΔ ? Ερωτήσεις θέτω.Μια άλλη άποψη είναι ότι πραγματικά είναι άνεργοι αλλά ταυτόχρονα υπερήφανοι και δεν έχουν καμία σχέση με τους αλήτες του δημοσίου, όλα αυτά θα τα δούμε στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα όταν θα τελειώσουν τα επιδόματα και η κατάσταση θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Υπομονή παιδιά.
  tim
  απάντηση227
   
   
  η τροικα το ενα ... η τροικα το αλλο... | 19/11/2012 21:32
  Νέα απαίτηση της τρόικας για 22.000 απολύσεις στο Δημόσιο το 2014.... ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!....για αλλη μια φορα λετε μπουρδες!
  RTG
  απάντηση105
   
   
  Οι σκούζοντες | 19/11/2012 21:14
  Τελεία και παύλα. Τη μεγαλύτερη εμπάθεια απέναντι στους Δ.Υ. τη δείχνουν αυτοί που έκαναν τα πάντα - δηλαδή ότι και αυτοί που σήμερα κατηγορούνται - για να μπουν στο Δημόσιο. Είναι τόσο προφανές που απορώ, γιατί παρασύρονται και συντάσσονται μαζί τους σοβαροί άποψη που κυρίως από θέση δεν θα επέλγαν να εργαστούν ποτέ στο Δημόσιο. Έχει κανένας αμφιβολία π.χ. για τον Ευαγγελάτο, που φτύνει σάλια και ειρωνεύεται συνεχώς τους Δ.Υ. ότι δεν θα έδινε ... και την Τατιάνα ... για να είναι στην ΕΡΤ; Απλά δεν του έκατσε, και από τότε κάνει τον αρλεκίνο και τον σφογκοκωλάριο σε χίλια μύρια αφεντικά! Έτσι ακριβώς και αυτοί που σκούζουν. Απλά δεν τους έκατσε αν και προσπάθησαν πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!
  Δ.Υ. μετά τιμής ή αλλιώς τα κρεμαστάρια
  απάντηση2217
   
   
  όλοι έξω | 19/11/2012 20:54
  να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν χρειάζεται δημόσιο. Ιδιωτικοποίηση των πάντων.
  logikos
  απάντηση2629
   
   
  Τι είναι 22.000 απολύσεις στο Δημόσιο? | 19/11/2012 20:38
  Μια καλή αρχή!
  politis
  απάντηση3019
   
   
  Διαθεσιμότητα.... | 19/11/2012 20:30
  Σέ όλο τό προσωπικό μείωση τού μισθού κατά 50%, γιά νά δής πόσο γρήγορα θά βρούνε ότι υπάρχει "πλεονάζον προσωππικό". Φτάνουν πιά τα ψέματα καί οι εξυπνάδες, γίναμε ρενδίκολο. Τό ΔΝΤ δέν θά ζητάει μόνο ονομαστικές λίστες αλλά αυτοπρόσωπη εμφάνηση τών πρός διαθεσιμότητα ( απόλυση). Γιάννης Εξάλλου, οι περιφερειάρχες της χώρας μετά από συνάντηση που είχαν με τον κ. Μανιτάκη του ζήτησαν να μην συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι στις 13 περιφέρειες στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας και επαναλαμβάνουν ότι «δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό»
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1019
   
   
  Γώγου, χρόνια πριν | 19/11/2012 20:24
  "Κανείς δε θα γλιτώσει. Κι αυτό το μακέλεμα δε θ'άχει ούτε μισό μισοσβησμένο Όχι. Θα βουλιάζουμε -βουλιάζουμε - κατακόρυφα με 300 και βάλε σε συφιλιδικά νερά χωρίς τέλος με αφορισμούς και χτυπήματα στο κεφάλι απο διαμαντένιους σταυρούς τραβεστί πατέρων γλείφοντας υπογράφοντας ικετεύοντας κι ουρλιάζοντας ξεφτιλισμένα ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ"
  Μ.Π
  απάντηση89
   
   
  οι δημοι θα ειναι η αιτια.... | 19/11/2012 20:05
  που θα φυγει η τρικομματικη νυχτα
  ζχ
  απάντηση818
   
   
  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΚΑ ΙΔΕΩΔΗ... | 19/11/2012 19:17
  Ότι και να πεί κανείς για τους συνδικαλιστές των Δ.Υ. έχει δίκαιο . Υπνοβατούν ακόμη για υπερπροστατευτισμό των δικαιομάτων τους . Ο υπερσιτισμός τους όλα αυτά τα χρόνια τους βρίσκει αποσκελετωμένους τώρα στην κοινωνία μας .
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  απάντηση186
   
   
   
  Dimosioi ypalliloi etc | 19/11/2012 18:00
  me vasi ti mexri kai simera katastasi rousfetologikon - ek tou parathirou klp klp klp proslipseon kai tis misthologikes diafores me ton idiotiko tomea os episis kai me to volema tis episimis i anepisimis monimotitas kai tis nootropias tou tsimpouriou kai tou nomou tis adranias pou sas diakatexei apofasizoume oti apoteleite taksiko exthro tou pragmatikou paragogikou istou tis xoras . i apofasin de ayti mporei na allaksei monon se periptosin pou allaksete pros to kalitero ESEIS.-
  kapios allos (glarosoupitsa?)
  απάντηση5135
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων