Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη όπου και έγιναν συλλήψεις από άνδρες των ΜΑΤ μέσα στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος.

Στο χώρο του πανεπιστήμιου κατέφυγαν ομάδες κουκουλοφόρων που συμμετείχαν σε βανδαλισμούς στην βόρεια πλευρά της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Τους νεαρούς κυνήγησαν άνδρες των ΜΑΤ ενώ έγιναν και συλλήψεις.

«Η 17η Νοεμβρίου 2012 θα μείνει στην ιστορία του ΑΠΘ σαν μια μελανή κηλίδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση των πρυτανικών άρχων του ΑΠΘ.

«Κι αυτό γιατί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας.

Η για 8η συνεχή βδομάδα παράνομη κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης από ένα σωματείο εργαζομένων που διεκδικεί από το πανεπιστήμιο αιτήματα που αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ικανοποιήσει, έχει παραλύσει τη λειτουργία του κι έχει καταλύσει το ακαδημαϊκό του άσυλο.

Το διαχρονικό και φέτος επίκαιρο όσο ποτέ αίτημα των 70.000 φοιτητών μας για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», απαιτεί την άμεση απομάκρυνση όσων καταχρηστικά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΑΠΘ και επιβάλλει την επαναφορά του σε τροχιά ομαλότητας και δημιουργίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε αλλη ανακοινωση της πρυτανειας του ΑΠΘ αναφερεται οτι «η εισβολή των ΜΑΤ είχε ως αποτέλεσμα να κτυπηθούν και να συλληφθούν και φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να προστατέψουν το πανεπιστήμιο από αυτά».

«Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ καταγγέλλουν το γεγονός και δηλώνουν ότι θα συμπαρασταθούν στα αθώα θύματα, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, με κάθε τρόπο» καταληγει η ανακοινωση.