από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

Για ποιους χτυπά η καμπάνα των απολύσεων στο Δημόσιο

Από τους υπαλλήλους «χαμηλών προσόντων» θα επιλεγούν οι 27.000 που θα αποχωρήσουν ως το τέλος του 2013
Για ποιους χτυπά η καμπάνα των απολύσεων στο Δημόσιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τις «Συμπληγάδες Πέτρες» καλείται να διαβεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ανέλαβε να υλοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 27.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2013, μια διαδικασία η οποία υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να εκφυλιστεί, όπως ακριβώς η «εργασιακή εφεδρεία» την εποχή του κ. Δημήτρη Ρέππα. Η «ανταρσία» των δημάρχων, η σφοδρή αντίδραση των συνδικαλιστών και η απροθυμία ακόμη και των υπουργών να συνηγορήσουν στις απολύσεις έχουν ήδη διαμορφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα. Η εσπευσμένη υλοποίηση του μέτρου, από την άλλη πλευρά, που αποτελεί προαπαιτούμενο της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης, υπονομεύει οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο Δημόσιο και οδηγεί σε «τυφλές απολύσεις».Το πρώτο κύμα των απολύσεων που υλοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της τρόικας, η οποία διατηρεί και το δικαίωμα να έχει πρόσβαση ακόμη και στις λίστες των απολυμένων μέσω των διαπιστωτικών πράξεων, δείχνει ότι οι 54.425 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα αποτελέσουν την κύρια «δεξαμενή» για τις απολύσεις. Από αυτούς οι 35.933 θεωρούνται υπάλληλοι «χαμηλών προσόντων» (22.107 ΔΕ και 13.826 ΥΕ), εκ των οποίων οι 22.241 υπηρετούν στους δήμους.
Η κατηγορία αυτή, που αποτελεί τρόπον τινά την «αχίλλειο πτέρνα» του προσωπικού στο Δημόσιο, δεν επιλέχθηκε τυχαία: Κατ' αρχάς, δεν προστατεύεται ή προστατεύεται μερικώς από τη συνταγματική διάταξη περί μονιμότητας του προσωπικού στο Δημόσιο.
Δεύτερον, η πρόσληψη της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων έγινε χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, γεγονός που την καθιστά ευάλωτη στην κοινή γνώμη. Τρίτον, είναι οι υπάλληλοι οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς, καταλαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση του προσωπικού.
Τέταρτον, υπηρετούν κατά κύριο λόγο στους δήμους, οι οποίοι ανέκαθεν υπήρξαν το... βασίλειο του ρουσφετιού και της διαφθοράς. Οι δήμαρχοι, παρά ταύτα, ανέλαβαν να υψώσουν τείχος στις απολύσεις προσωπικού. Και αυτό παρ' ότι πολλοί από αυτούς αδυνατούν ήδη να καταβάλουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ενώ την επόμενη τριετία θα περικοπεί κατά ένα τρίτο η κρατική χρηματοδότησή τους, η οποία ανέρχεται σήμερα σε 2,4 δισ. ευρώ.
Ενδεικτικό πάντως των προθέσεων της κυβέρνησης για την άντληση των 27.000 υπαλλήλων που θα απολυθούν ως το τέλος του 2013 από τη «δεξαμενή» των υπαλλήλων της κατηγορίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου είναι και οι νέες ρυθμίσεις για την κινητικότητα. Ετσι, στο Μνημόνιο ΙΙΙ συμπεριελήφθη διάταξη σύμφωνα με την οποία «αν καταργηθούν ορισμένες μόνον θέσεις του ιδίου κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι που συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα ύστερα από απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου».
Είναι προφανές ότι «φωτογραφίζονται» οι υπάλληλοι της κατηγορίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχουν και τα λιγότερα προσόντα.
Με τις ίδιες όμως ρυθμίσεις πολλοί υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας θα εξαναγκαστούν σε παραίτηση από την υπηρεσία τους. Και αυτό γιατί θα μπορούν να μεταφέρονται ή να μετακινούνται υποχρεωτικά με συνοπτικές διαδικασίες σε οποιαδήποτε υπηρεσία της χώρας. Θα τους υποδεικνύεται, με άλλα λόγια, να πηγαίνουν στο... Σουφλί ή τη... Γαύδο.  Η άρνησή τους να αποδεχθούν τη νέα θέση τους θα σημάνει αυτόματα και την απόλυσή τους.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις απολύσεις απέστειλε επιστολή στους υπουργούς της κυβέρνησης με την οποία τους ζητεί «να καταθέσουν αιτήματα ως προς τις ανάγκες φορέων και υπηρεσιών σε προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών». Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα «υπογράμμισε τη σημασία της ταχείας υποβολής των αιτημάτων για την άμεση κάλυψη των αναγκών και την τοποθέτηση υπαλλήλων σε νέες θέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες σε προσωπικό ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη». Με άλλα λόγια,  ζητεί την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό της ίδιας κατηγορίας με τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Γιατί τίθενται σε διαθεσιμότητα και δεν μετακινούνται απευθείας στις νέες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι ανάγκες;
Ο δρόμος προς τη διαθεσιμότητα είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Ο λόγος είναι απλός: η διαδικασία την οποία προκρίνει ο κ. Μανιτάκης δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί «η μετάταξη ή μεταφορά προσωπικού μπορεί να διενεργείται σε υφιστάμενες κενές θέσεις και αν δεν υπάρχουν, σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης ή μεταφοράς». Οι κενές οργανικές θέσεις κατ' αρχάς έχουν καταργηθεί σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Κατά δεύτερο λόγο στην περίπτωση της σύστασης νέας θέσης «αυτή τελεί υπό την προϋπόθεση της τήρησης των περιορισμών που ισχύουν κάθε φορά σχετικά με τον αριθμό των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου». Θα πρέπει, με άλλα λόγια, να ενταχθεί στον κανόνα τού ένα προς πέντε.Περικοπή δαπανών
Στόχος η συρρίκνωση του κράτους

Πίσω από το νέο καθεστώς της διαθεσιμότητας που θα εκτυλίσσεται από κοινού με την υποχρέωση της χώρας για απομάκρυνση 150.000 υπαλλήλων ως το τέλος του 2015 υποκρύπτεται η πρόθεση της κυβέρνησης για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα.
Είναι μια διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης εδώ και αρκετά χρόνια, αν και τα αποτελέσματά της είναι αμφιλεγόμενα. Το υψηλό κόστος μισθοδοσίας των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων (13,6% του ΑΕΠ το 2009, έναντι μόλις 11% του μέσου όρου στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ) τέθηκε εξαρχής στο επίκεντρο των μέτρων περιορισμού της δημόσιας δαπάνης.
Η περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων κατά μέσο όρο υπερβαίνει το 35%, ενώ ο αριθμός των μισθοδοτουμένων από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει μειωθεί κατά 9,9% (76.408 άτομα) σε σχέση με το 2010. Τα μεγέθη όμως αυτά δεν φαίνεται να είναι αρκετά προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των δημοσίων δαπανών. Ετσι, μετά τη μείωση των μισθών ήλθαν οι απολύσεις προσωπικού.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

23 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων στο Δημόσιο  
 
 
σχόλια (40)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ούτε να μετράμε δεν ξέρουμε... | 20/11/2012 08:42
  Καταλαβαίνετε φαντάζομαι πως είτε τα στοιχεία του άρθρου δεν είναι ακριβή είτε έχουμε πλέον μακράν το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος στον ΟΟΣΑ οπότε οι απολύσεις είναι πλήρως αδικαιολόγητες. Αν λοιπόν πράγματι οι αποδοχές μειώθηκαν κατά 35% και ο αριθμός του προσωπικού κατά 10% τότε το κόστος μισθοδοσίας θα πρέπει να έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 40%. Δηλαδή από 13,6% θα πρέπει να έχει διαμορφωθεί σε περίπου 7% (με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στο 11%). Και αντί να μας προβληματίσει το τι ακριβώς συμβαίνει και ποια είναι η πραγματική κατάσταση ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση00
   
   
  Πρόστιμο κακοδιοίκησς εδώ και τώρα | 20/11/2012 01:52
  Ελληνες για σκεφτείτε το παρακάτω: Σύμφωνα με τον Παγκαλόχοντρο όλοι μαζί τα φάγαμε. Αλλά τους δήμους ποιος τους καταχρέωσε; Το κράτος ποιός το καταχρέωσε; Ο Ελληνικός λαός αφού κατά τον Παγκαλο έφαγε κι αυτός, πληρώνει με μεγάλο τίμημα το υποτιθέμενο φαγοπότι του. Αυτοί που υπογράφαν, ψηφίζαν για τα φαγοπότια δεν θα πληρώσουν; Τι κρεμάλες και τρίχες σκέφτεστε; Πρόστιμο κακοδιοίκησης ίσο με το 95% των καταθέσων τους και δήμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας σε όλους τους διατελέσαντες υπουργούς πρωθυπουργούς δημάρχους δημοτικούς συμβούλους βουλευτές νομάρχες περιφερειάρχες κτλ κτλ. από 1981 και μετά. Αρση του δικαιώματος του εκλεγεσθαι. Εξαιρεση οι πεθαμένοι, όχι οι οικογένειες τους.
  nemesis
  απάντηση00
   
   
  ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι στα δικαστηρια | 20/11/2012 01:42
  Ο Μανιτάκης λογίζοντας την κάθε μετακίνηση ως νέα πρόσληψη δεν θα απολύσει αλλά θα μετακινήσει υπαλλήλους με βάση κριτήρια ΑΣΕΠ: Στις νέες αυτές προσλήψεις σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Δημοσίου θα δικαιούνται να μετακινηθούν- διοριστούν εκ νέου οι ΙΔΑΧ του δημοσιου και όχι οι ΙΔΑΧ του ιδιωτικού τομέα που απολύθηκαν; ή οι άνεργοι. Απ ότι καταλάβατε οι νέες προσλήψεις θα βαφτιστούν μετακινήσεις και θα τις δικαιούνται μόνο οι υπό απόλυση του Δημοσίου. Εμείς πάλι απ έξω. ΜΑνιτάκη Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλο ντροπή σας κομματοξεφτίλες.
  ΙΔΑΧ ιδιωτικού τομέα που απολύθηκε πρόσφατα
  απάντηση10
   
   
  να γιατι τοσος ντορος | 19/11/2012 19:31
  αμα προσεξετε οι συνδικαλιστες προερχονται παντα απο το προσωπικο με μηδενικα προσοντα (και συνηθως αυτο που παρολα αυτα μπορει να καταχραστει λεφτα στην υπηρεσια- πχ με υπογραφες γαι παραλαβη υλικου κτλπ).
  de
  απάντηση10
   
   
  Sugkrish | 19/11/2012 18:05
  Wraio to graphhma me oti ginetai se olo ton kosmo , allh mia fora blepoume posa liga exoume kanei kai posa lefta exoun spatalhthei se sxesh me prohgmenes xwres enw oi laikistes klegontai
  giannis pmazoukas
  απάντηση00
   
   
  ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ; | 19/11/2012 14:32
  τΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΌΛΥΣΗ 25000 Δ.Υ.ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΛΕΞΙΚΌ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΥΦΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΌΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:.ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΆ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΎΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΆ; ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ; ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΛΕΙΨΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΛΠ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΆΤΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΆ ΚΕΡΔΙΖΕΙ
  ΑΔΑΗΣ
  απάντηση65
   
   
  Με τους βασικούς υπεύθυνους τι γίνεται ??? | 19/11/2012 10:36
  Το περίεργο είναι ότι δεν βλέπω κανένα αρθρογράφο ή αναγνώστη σχολιαστή να προτείνει την απόλυση των προισταμένων όλων αυτών που "ξύνονται" στο δημόσιο, λες και οι μη παραγωγικοί Δ.Υ. είναι στον αυτόματο, δεν αναφέρονται σε κανέναν και κανείς δεν είναι υπεύθυνος για να τους δώσει δουλειά να κάνουν και να ελέγχει τη δουλειά τους (ποιότητα, ποσότητα, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, πληρότητα, κλπ κλπ)...
  Μαλβίνα
  απάντηση292
   
   
  Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑ | 19/11/2012 09:13
  Ποσοι Δημαρχοι ειναι στο κοκκινο?Δηλαδη φεσωμενοι με Δανεια πολλων εκατ ευρω.Ποσοι δεν υποβαλλουν ουτε και προκειται,ετησιο Ισολογισμο,εσοδα -εξοδα? Ποσοι εφτιαξαν επιχειρησεις Μαϊμου τυπου οφσόρ? Ποσοι εφτιαξαν Ραδιοφωνικους και Τηλεοπτικους στα θμους για να βολεψουν προσωπικους Στρατους? Ποσοι?ΟΛΟΙ.Τετοια κυτταρα Δημοκρατιας να μου λει πουν.Εχουν μεταλλαχθει σε καρκινωμα.
  giannis
  απάντηση262
   
   
  ένας γνωστός μου είναι ΔΥ. | 19/11/2012 01:32
  διορίστηκε πριν πολλά χρόνια με ένα διαγωνισμό (που αργότερα ακούστηκε ότι στήθηκε για να διοριστούν κάποια κομματόσκυλα κι απλά ήταν από τους τυχερούς που διορίστηκαν για ξεκάρφωμα). βρίσκεται σε χαμηλή θέση παρά τα τυπικά του προσόντα( πτυχίο ΑΕΙ και δυο ξένες γλώσσες).παρότι έπρεπε να προαχθεί πριν αρκετά χρόνια δεν τα κατάφερε, γιατί του ζητήθηκε να συμμετάσχει σε μια "λαμογιά", δεν το δέχτηκε, κατήγγειλε μάλιστα αυτούς που το ζήτησαν και βρήκε και τον μπελά του αφού τον έτρεχαν στα δικαστήρια. στο τμήμα του υπάρχουν 9 υπάλληλοι, χρειάζονται 5 και δουλεύουν οι 2. τα συμπεράσματα δικά σας.
  nina
  απάντηση493
   
   
  λολ | 18/11/2012 20:45
  Δεν μπορω με τιποτα νακαταλαβω γιατι χαιροντε καποιοι με το αν απολυθουνε καποιοι ΔΥ.Τι οφελος θα εχουν?Θα παρουν αυξηση?Θα πεινασουν λιγοτερο?Θα τους χαρισουν δανεια?"Η μηπως οικοπεδα?ΟΙ ΔΥ παιρνουν 600€.Μετα απο 3 χρονια εξαθλιωσης εξακολουθουμε να μην ειμαστε ενωμενοι.Δηλαδη και οι ΔΥ πρεπει να χαιρονται οταν απολυονται ιδιωτικοι υπαλληλοι?Οπως με την ΝΕΟΣΕΤ που 1000 συνελληνες θα μεινουν χωρις δουλεια.ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΩΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΛΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
  kok
  απάντηση4247
   
   
  φωτό | 18/11/2012 20:19
  ο κύριος στη φωτογραφία είναι η προσωποποίηση της παραγωγικότητας του ελληνικού δημοσίου...
  ...
  απάντηση2921
   
   
   
  Υποκριτές γραμματείς και φαρισαίοι | 18/11/2012 20:17
  Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Δεν θα πω πολλά ,αλλά μονάχα ότι σε ένα τεράστιο ποσοστό αυτοί που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ διαφέρουν από τους άλλους μόνο και μόνο στο ότι είχαν πανίσχυρο πολιτικό μέσο. Το ΑΣΕΠ απλά επιτηρεί αν γίνεται σωστά ο υπολογισμός των μορίων βάσει των "προσόντων" που ζητά η προκήρυξη. Τα φωτογραφικά προσόντα και η προκήρυξη θέσεων για το βόλεμα ημετέρων ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.Ακόμα και σε προσλήψεις επιστημόνων , υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι οι προσλήψεις πχ γιατρών στο ΕΣΥ ή διπλωματών στο διπλωματικό σώμα 'η εφοριακών στις εφορίες ήταν και είναι αδιάβλητες;Ακόμα και αν ήσουν ο ικανότερος για την θέση έπρεπε να βάλεις μέσο για να μην σε φάνε άλλοι
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2342
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ | 18/11/2012 20:14
  ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ -ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ- ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ (ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗΣ). Ο ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. ΑΛΛΟ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΑΛΛΟ Η ΠΡΑΞΗ. ΕΞΑΛΟΥ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ. Π.Χ. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΥΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ, ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΔΕ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΠΕ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ. ΤΡΟΠΗ
  ΕΝΑΣ ΑΝΑΞΙΟΣ ΔΕ
  απάντηση2530
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Απολύσεις | 18/11/2012 20:05
  Είμαι Δημόσιος υπάλληλος απόφοιτος Πολυτεχνίου, έχω μία εικόνα του Δημοσίου, την οποία δεν είχα όταν δούλευα στον ιδιωτικό τομέα. Καταρχήν υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν τιμά το ψωμί του στο Δημόσιο, όντως είναι πραγματικότητα. Το κριτήριο που τέθηκε για τις απολύσεις είναι οριζόντιου χαρακτήρα, θα την πληρώσουν και κάποιοι οι οποίοι είναι φιλότιμοι και δουλεύουν σε θέσεις απαραίτητες. Από την άλλη δεν κατάλαβα τι έγινε με όλους τα αδρά αμοιβόμενους σε απίθανα ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ οι οποίες καταργούνται. Νομίζω εκεί έπρεπε να γίνει ένα ξακαθάρισμα, όπως και σε όλες τις υπηρεσίες που έπεφτε όλα αυτά τα χρόνια λάδωμα (Εφορίες, Τελωνεία, ΚΤΕΟ, Πολεοδομίες, κτλ), ελέγχοντας τις περιουσίες των υπαλλήλων.
  fttss
  απάντηση781
   
   
   
  Ουαί υμιν,... | 18/11/2012 20:00
  Το άρθρο, χονδρικά, περιγράφει σωστά το όλο θέμα. Πέραν της πλήρους υποτέλειας και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους ξένους (το ελληνικό κράτος δεν...υφίσταται αυτοτελώς για να προβαίνει σε τακτοποίηση των του οίκου του), καταστρατηγούνται βασικές αρχές του νομικού πολιτισμού, αφού δεν μπορείς να κολάζεις με μεταγενέστερο νόμο αδικήματα που όταν έγιναν δεν υπήρχε αυτός ο νόμος (πολλώ μάλλον που δεν μιλάμε για αδικήματα, αλλά για εργαζόμενους!!!) Ευχαριστώ (www.democracycrisis.com)
  Μανώλης
  απάντηση921
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Υπουργείο Εξωτερικών | 18/11/2012 19:46
  Στο Υπουργείο Εξωτερικών προσλαμβάνονται μετακλητοί του Υπουργού και του Τσιάρα κάθε 3η μέρα ενώ ήδη διενεργείται "διαγωνισμός" για 20 "διπλωμάτες". Την ίδια ώρα άνθρωποι με πτυχία, εμπειρία και γνώσεις θεωρούνται παρίες και θυματοποιούνται χωρίς να τους αξιολογεί κανείς.
  elkal
  απάντηση334
   
   
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! | 18/11/2012 18:49
  ρε εσεις ξυπνηστε.... μη ψαχνετε να βρειτε ενοχους αναμεσα σε απλους ανθρωπους... εγω ειμαι ΔΥ μεσω ΑΣΕΠ αλλα αν μου δινονταν η ευκαιρια να μπω στο δημοσιο πριν δωσω ΑΣΕΠ θα δεχομουν... και ρωταω υπαρχει καποιος απο εσας που να του ελεγε καποιος να τον διορισει στο δημοσιο και να του ελεγε οχι επειδη δεν ειναι δικαιο και ηθικο?? το πολιτικο συστημα φτιαχτηκε πανω στην ανταλλαγη πολιτη κρατους,και οποιος ειχε κατι να δωσει κατι επαιρνε..δε φταιει ο απλος κοσμακης αλλα αυτοι που γαλουχησαν εναν ολοκληρο λαο στη λαμογια και την αναξιοκρατια...και τωρα αντι να προτιμησουν το πολιτικο τους χαρακιρι,προτιμουν τη θυσια χιλιαδων οικογενειων,που μεχρι τωτα αυτοι οι ιδιοι προστατευαν...ΝΤΡΟΠΗ!!!!
  ΚΙΚΙΡΙΚΟΥ
  απάντηση4234
   
   
   
  Ερώτημα-απορία | 18/11/2012 17:48
  Δεν ανήκω στην κατηγορία που κινδυνεύει αλλά αναρωτιέμαι: 1. Πως απολύεις κάποιον επειδή δεν ε΄χει πτυχίο και όταν τον προσέλαβες δεν του ζήτησες να έχει; 2. Για να μαζεύεις τα σκουπίδια τι πτυχίο απαιτείται;; 3. Αυτοί που τους προσέλαβαν γιατί να μην απολυθούν; 4. Τι έπεται; Θα απολύονται οι έχοντες λιγότερες γλώσσες ή οι μη κατέχοντες μεταπτυχιακό;;;
  Μάριος Πέτρου
  απάντηση5815
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  παραπλάνηση | 18/11/2012 17:23
  σχόλια απο τους γύρω :τίποτε δεν θα γίνει ή ισχυρή πιθανότητα εκφυλισμού της αξιολογητικής διαδικασίας παραπλανούν και διαίρουν την όλη διαδικασία .Τελικά ακόμα και εάν υποθέσουμε ότι δεν είναι αξιόπιστη ,σίγουρα θα γίνει μια διαλογή . Οι υπάλληλοι που κατά την διάρκεια του εργασιακού τους βίου δεν έπαιζαν πασιέντζες αλλά εξέλισσαν την γνώση τους και μάθαιναν ,δεν έχουν να φοβούνται.
  ενήμερη .
  απάντηση125