Ολοκληρώθηκε η κεντρική εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, η οποία ξεκίνησε στις δύο το μεσημέρι. Αμέσως μετά ξεκίνησε η πρώτη πορεία στην κορυφή της οποίας ήταν η σημαία του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου γίνονται και εφέτος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Περίπου 7000 αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν για τα μέτρα που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσουν έως τη λήξη της πορείας.

22:25 Στους 95 οι προσαχθέντες από την ΕΛΑΣ με τους περισσότερους από την περιοχή των Εξαρχείων

22:10 45 έφτασαν οι προσαγωγές

21:55 33 οι προσαγωγές από την αστυνομία

21:27 Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι της Αθήνας εκτός από την Πατησίων και τους κάθετους προς τα Εξάρχεια που αναμένεται να ανοίξουν σταδιακά

21:20 Ηρεμία επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων – Παραμένει ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών

20:36 Διαδηλωτές πετούν πέτρες σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια και αυτοί απαντούν με χειρομβοβίδες κρότου λάμψης και χρήση χημικών

20:35 Ανοιξαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό εκτός από αυτόν του Συντάγματος

20.34 Ενώ το κεντρικό μπλοκ των αντεξουσιαστών διαλύθηκε, στα Εξάρχεια _στις οδούς Στουρνάρη και Σολωμού_ μπήκε φωτιά σε κάδους σκουπιδιών.

20.31
Περνάει η πορεία του ΚΚΕ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία. Με συνθήματα, χωρίς να σταματά, η πορεία συνεχίζει και διαλύεται.

20.23 Μπροστά από το πανό, στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διαδηλωτές έκαψαν τη σημαία του Ισραήλ.

20.20 Τα μπλοκ των φοιτητών του Πολυτεχνείου αποχωρούν από την ισραηλινή πρεσβεία.

20.11 Ογκώδης και ειρηνική η σημερινή πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου η οποία σε λίγο ολοκληρώνεται μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία.

20.05 Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας -κλειστή η Κηφισίας

20.02 Πλησιάζει στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της πορείας.

19.54 Συνεχίζεται η πορεία στην Κηφισίας προς την ισραηλινή πρεσβεία.

19.42 Τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , φοιτητών του Πολυτεχνείου και των αριστεριστεριστών προχωρούν και αυτά προς την ισραηλινή πρεσβεία.

19.40 Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων η πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

19.38 Η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατευθύνεται προς την ισραηλινή πρεσβεία.

19.37 Εφυγαν οι κλούβες μπροστά από τις οδούς Κηφισίας και Φειδιππίδου.

19.32 Μετά τις διαπραγματεύσεις ανοίγει η Κηφισίας προς την ισραηλινή πρεσβεία

19.29 Κλειστοί οι δρόμοι προς την ισραηλινή πρεσβεία

19.26 Προχωρά το μπλοκ του ΚΚΕ, ενώ το μπλοκ των αντεξουσιαστών κατεβαίνει την Αλεξάνδρας.

19. 25 Σε ενημέρωση που έκανε προς τους διαδηλωτές που ήταν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία με τα μπλοκ του ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης είπε: «Κάναμε διάβημα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η απάντηση που πήραμε ήταν να μην αφήσουν την πορεία να προχωρήσει. Θέλουμε παράλληλα να καταγγείλουμε τη διαρροή που γίνεται προς τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης από την πλευρά του υπουργείου ότι θα επιτρέψει στο μπλοκ του ΚΚΕ να περάσει. Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να περάσει όλη η πορεία ανεξαίρετα να διαδηλώσουμε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Παραμένουμε στη θέση μας και επιμένουμε, και το λέμε και δημόσια, να αλλάξει απόφαση και η αστυνομία και η κυβέρνηση και να επιτρέψει στην πορεία να διαδηλώσει έξω από την ισραηλινή πρεσβεία».

19.21 Η αστυνομία σπρώχνει τους διαδηλωτές προς την Αλεξάνδρας.

19.18. Παραμένει η ογκώδης συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία. Το τέλος του μπλοκ φθάνει στο Χίλτον.

19.00 Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, καταγγέλλει, από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης, την αστυνομία γιατί απέκλεισε τον δρόμο και δεν αφήνει όλα τα μπλοκ που θέλουν, να πορευθούν προς την ισραηλινή πρεσβεία. Κατήγγειλε επίσης για διορροέςτης αστυνομίας τα περί προθέσεώς της να επιτρέψει μόνο το μπλοκ του ΚΚΕ να πάει στην ισραηλινή πρεσβεία και ζήτησε να επιτραπεί σε όλους τους διαδηλωτές η πορεία προς αυτήν.

18.51 Κλειστό όλο το «τρίγωνο» των Αμπελοκήπων, η Σούτσου, με μόνη διέξοδο τη λεοφώρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μην κατευθυνθούν οι διαδηλωτές στην ισραηλινή πρεσβεία.

18.47 Η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πλησιάζει στην αμερικάνικη πρεσβεία.

18.42. Αντιπροσωπεία από τα μπλοκ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και φοιτητών του Πολυτεχνείου με τους επικεφαλής της αστυνομίας προκειμένου να τους επιτραπεί να προχωρήσουν προς την ισραηλινή πρεσβεία. Σταματημένοι μπροστά στον κινηματογράφο Αθήναιον τα μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των φοιτητών.

18.39 Προς την ισραηλινή πρεσβεία κατευθύνεται το μπλοκ της ΣΠΙΘΑΣ.

18.30 Στην αμερικανική πρεσβεία το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

18.26 Το μπλοκ των αντεξουσιαστών μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία

18.02 Το μπλοκ των φοιτητών του Πολυτεχνείου μόλις αποχώρησε οργανωμένα μπροστά από την αμερικανικη πρεσβεία. «Φραγμοί» της αστυνομίας στο τρίγωνο των Αμπελοκήπων προκειμένου να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να κινηθούν προς την ισραηλινή πρεσβεία.

17.57 Σταματημένη η πορεία μπροστά στην αμερικανικη πρεσβεία.

17.39.
Μεγάλη η συμμετοχή στην πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που αυτή τη στιγμή πλησιάζει στη Ρηγίλης. Υπολογίζονται (με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις) περίπου, στους 12.000 διαδηλωτές και τους 10.000 οι διαδηλωτές στην πορεία ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητών, εξωκοινοβουλετικής αριστεράς, αντεξουσιστών και πρωτοβάθμιων σωματείων.

17.32. Σταματημένη αυτή τη στιγμή η πορεία μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

17.28 Στην αμερικάνικη πρεσβεία η κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος.

17.26. Αποσύρθηκαν τα «οδοφράγματα» και τα ΜΑΤ από το Σύνταγμα και οι αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται προς την αμερικανική πρεσβεία. Η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πλησιάζει στο Σύνταγμα.

17.16 Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα η πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από την Ομόνοια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Προπύλαια. Στην κεφαλή της πορεία αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος με επικεφαλής την γενική γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα. «Εξοδος από την κρίση με πρωταγωνιστή τον λαό – Να πληρώσουν τα μονοπώλια», γράφει το κεντρικό πανό της πορείας.

17.06 Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου.

16.57 Υπό τη… συνοδία των ΜΑΤ η πορεία των αντεξουσιαστών.

16.35 Μπροστά από τη Βουλή η κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Κολοκοτρώνη, περίπου 8000, μέχρι τώρα, οι διαδηλωτές.

16.17 Ξεκίνησαν τα πρώτα μπλοκ από την παλαιά Βουλή προς το Σύνταγμα

16.00 Ολοκληρώθηκε η πρώτη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

15.46
5000 είναι, περίπου, οι συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή στην Κλαυθμώνος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας. Στην κεφαλή της συγκέντρωσης εκπρόσωποι του «Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων ’67-74» και ακολουθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

15.43 Αρχισαν οι πρώτες προσαγωγές

15.35 Στις 17.00 η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ η οποία θα ξεκινήσει από την Ομόνοια

15.25 Η κεφαλή της πορείας στο ύψος της Βουλής. Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώνονται διαδηλωτές.

15.19 Ξεκίνησε η πορεία από το Πολυτεχνείο. Στην κορυφή η σημαία του Πολυτεχνείου. Αυτή τη στιγμή στην οδό Ακαδημίας με Αμερικής. «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Η χούντα δεν τελείωσε το ’73», το κεντρικό σύνθημα.

Η εκδήλωση στο Πολυτεχνείο – υπό αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

Οι πύλες του Ιδρύματος έκλεισαν στις 2 το μεσημέρι για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει και κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου θα ξεκινήσει η πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων.

Το πρωί στεφάνι κατέθεσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από τη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και την πρεσβεία των ΗΠΑ, έντονη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε υπουργεία, στη Βουλή, κυρίως περιμετρικά της γερμανικής πρεσβείας στο Κολωνάκι, ενώ σε κλοιό αστυνομικών θα βρεθεί και η πρεσβεία του Ισραήλ.
Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Σάββατο σε προσυγκέντρωση στις 15.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος από όπου αναμένεται να ξεκινήσει ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Επίσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα κατευθυνθούν μετά την Αμερικανική, στην Ισραηλινή πρεσβεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στη περιοχή της Γάζα. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα ξεκινήσει από την Ομόνοια, στις 17.00, με επικεφαλής τη γενική γραμματέα του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα».
Λόγω των εκδηλώσεων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και το πρωί της Κυριακής. Παράλληλα θα υπάρξουν τροποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Από τις 12 το μεσημέρι έχουν κλείσει οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη και από τις 14.00 οι σταθμοί σε Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.
Για την διευκόλυνση της μετεπιβίβασης μεταξύ των γραμμών μετρό 2 και 3 θα δρομολογηθεί από τον ΟΑΣΑ, μόνο το Σάββατο, προσωρινή διαδρομή λεωφορείου μεταξύ των σταθμών Μετρό «Λαρίσης» και «Κεραμεικός» από τις 12:00 μμ έως το τέλος των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ.
Η γραμμή θα έχει αφετηρία στο Σταθμό Λαρίσης στην αφετηρία των Α15, Β15 και Ε15 και θα είναι κυκλική ως προς τον Σταθμό Κεραμεικού χωρίς να πραγματοποιεί στάσεις παρά μόνο στην στάση «Παλαιά Αγορά» επί της οδού Πειραιώς, μεταξύ Ερμού και Βουτάδων για επιβίβαση και αποβίβαση.