Κουμπαράδες από κουτιά κάθε είδους, γάλακτος, σοκολάτας, παπουτσιών, γυάλινα βαζάκια, μπουκάλια απορρυπαντικών, κορδέλες, πηλό και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε παρουσιάζουν οι Ελληνίδες bloggers σε μία έκθεση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο παιδικό χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.
«Αφού χρήμα δεν έχουμε-
ή όπως λέν παράδες-
κόντρα στην κρίση φιάχνουμε-
στην ΔΡΑΣΗ κουμπαράδες…


Το ποίημα αυτό, αναρτήθηκε στο ιστολόγιο το οποίο διατηρεί η κυρία Ρένα Χριστοδούλου, μέλος της ομάδας Ελληνίδων blogger, προέτρεψε 104 γυναίκες από όλη την Ελλάδα να κατασκευάσουν κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά με σκοπό την πώλησή τους και την στήριξη του παιδικού χωριού SOS.
Οι Ελληνίδες blogger είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Μάιο άλλη μία έκθεση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, στην οποία πούλησαν χειροποίητα συρτάρια- έργα τέχνης για την στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης.
«Εφόσον είδαμε την μεγάλη ανταπόκριση που είχαμε στην προηγούμενη έκθεση μας και θέλοντας να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ιδρύματα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά αυτή την φορά. Είναι κάτι πιο εύκολο από τα συρτάρια λόγω του μικρού τους μεγέθους και έτσι μπορεί ο καθένας να φτιάξει περισσότερους από έναν», αναφέρει η κυρία Χριστοδούλου. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουν στα χέρια της 700 κουμπαράδες, μέχρι στιγμής, και οι κατασκευές συνεχίζονται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
«Οι κουμπαράδες είναι κατασκευασμένοι από κουτιά κάθε είδους, από μπογιές, καφέδες, δημητριακά, παπούτσια, κυπελλάκια του καφέ, παλιά επιτραπέζια ρολόγια, πεπιεσμένο χαρτί, γυάλινα βαζάκια, ακόμη και από ρολό τουαλέτας. Οι κατασκευαστές τους ως επί των πλείστων είναι γυναίκες όλων των ηλικιών, παιδιά, τα οποία τους φτιάχνουν μαζί με τις μητέρες τους, αλλά και ένας άντρας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μας προσφέρει έναν κουμπαρά» προσθέτει. Οι τιμές των κουμπαράδων θα κυμαίνονται από 5 έως 25 ευρώ.
Τον Μάιο αναμένεται να διοργανωθεί άλλη μια έκθεση στην Πάτρα με όσους κουμπαράδες περισσέψουν αλλά και με καινούριους, τους οποίους θα συνεχίσουν να φτιάχνουν μέχρι τότε, για την στήριξη του Αντωνοπούλειου Ιδρύματος.
Όποιος ενδιαφέρεται να δει φωτογραφίες από τους κουμπαράδες μπορεί να επισκεφθεί το blog, στο οποίο είναι αναρτημένες με το όνομα της κάθε δημιουργού ενώ κάποιες απ΄ αυτές έχουν «ανεβάσει» και φωτογραφίες από όλα τα στάδια κατασκευής των κουμπαράδων τους.
Η έκθεση χειροποίητων κουμπαράδωνθαπραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου,στο φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρουτου δήμου Θεσσαλονίκης, καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.