Μετά από τα χθεσινά επεισόδια κατά τα οποία κουκουλοφόροι με λοστούς και καδρόνια επιτέθηκαν σε μέλη της ΠΑΣΠ, σήμερα εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων στιγμάτισαν τις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτή τη φορά, ολιγομελής ομάδα νεαρών, συγκεντρώθηκε μπροστά στο χώρο του Πολυτεχνείου και πέταξε καφέδες στον υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Παιδείας είναι ο πρώτος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας που τόλμησε να πάει στο Πολυτεχνείο, τα τελευταία χρόνια και ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής στο προαύλιο του βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα.

Η παρουσία πολιτικών προσώπων στο χώρο του Ιδρύματος τις ημέρες της επετείου και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, όταν το Πολυτεχνείο είναι γεμάτο, είναι κάτι που αποτελεί τα τελευταία χρόνια «είδηση».

Το περιστατικό συνέβη στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου επισκεπτόταν το Ίδρυμα την ίδια ώρα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, για να παραστεί σε συναυλία -αφιέρωμα στο έργο του με τραγούδια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ΄73.
Ο υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι και σε δηλώσεις του επισήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου. Κατά την έξοδο του όμως από την κεντρική πύλη μια ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να τον αποδοκιμάσει με συνθήματα, ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να εκσφενδονίσουν εναντίον του κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.
«Πήγα σήμερα στο Πολυτεχνείο για να αποτίσω φόρο τιμής ως πανεπιστημιακός και ως υφυπουργός Παιδείας» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου στο «Βήμα». «Μπήκα απο την κύρια είσοδο, κατέθεσα στεφάνι, έκανα δηλώσεις και με αντιπροσωπεία του λυκείου της Μεταμόρφωσης επισκέφθηκα τον πρύτανη του Ιδρύματος. Εξήλθα απο την κύρια είσοδο του Πολυτεχνείου γιατί έτσι κρίνω ότι πρέπει να κάνει οποιοδήποτε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας σε μια τέτοια γιορτή» συνέχισε.
«Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του» κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος του υφυπουργού Παιδείας, ανέλαβαν φοιτητικοί σύλλογοι κατειλημμένων σχολών –όπως υπογράφουν που ευθαρσώς τονίζουν ότι «Ξέρουμε πως η κίνησή μας θα σπιλωθεί και θα κατασυκοφαντηθεί από τα ΜΜΕ και τη κυβέρνηση. Θα προσπαθήσουν να μας παρουσιάσουν ως ένα από τα δύο άκρα που απειλούν την κοινωνία και τη δημοκρατία.

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός όχι μόνο του χώρου του Πολυτεχνείου αλλά και όλης της κοινωνίας που βροντοφωνάζει φωμί-παιδεία-ελευθερία»…

ΔΗΜΑΡ: Ανακοίνωση για την επίθεση στον υφυπουργό Παιδείας

«Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες επιθέσεων από τους συνήθεις «επαναστάτες». Οι όψιμοι αγωνιστές της «δημοκρατίας» δεν σεβάστηκαν ούτε τον τιμημένο χώρο του Πολυτεχνείου και προπηλάκισαν τον υφυπουργό Παιδείας, την ώρα που τιμούσε με κατάθεση στεφάνου τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοιους είδους φαινόμενα και συμπεριφορές. Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς περιστροφές τη βία. Η βία είναι φασισμός, ανεξάρτητα από το ποιος μανδύας την περιβάλλει».