Επιστροφή στον Μεσαίωνα ή ιρανικό καθεστώς; Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Κατηγορίες για καθύβριση θρησκεύματος και κακόβουλη βλασφημία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αντιμετωπίζουν οι συντελεστές αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης «Corpus Christi», μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που βασίστηκε στη μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί στην Εισαγγελία η προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παρέμβασης και του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για τα έκτροπα που είχαν συμβεί έξω από το θέατρο Χυτήριο από μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και μέλη της Χρυσής Αυγής κατά την πρεμιέρα της παράστασης στις 12 Οκτωβρίου.

O κ.Ρουπακιώτης με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητούσε να ενημερωθεί εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα επεισόδια στο θέατρο και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.

Επιπλέον, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν «συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής».

Τη δικογραφία που σχηματίστηκε για το περιεχόμενο της θεατρικής παράστασης, μετά τη μήνυση του μητροπολίτη Σεραφείμ, είχε αναλάβει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, ο οποίος κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος όλων όσοι συμμετείχαν στο θεατρικό έργο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η παράσταση κατηγορείται ότι περιέχει βλάσφημα μηνύματα και υπονοούμενα ομοφυλοφιλικού περιεχομένου σε βάρος των προσώπων της χριστιανικής πίστης.

Η παράσταση τερματίστηκε πρόωρα μετά τις ακραίες αντιδράσεις που ακολούθησαν το ανέβασμα του έργου.

«Για φιλοναζιστική δίωξη κατά της «Corpus Christi» την ίδια ώρα που καλύπτουν τις εφόδους της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με ένα άθλιο ποδοβολητό σε βήμα χήνας σπεύδουν οι «θεσμοί» του κράτους να στηρίξουν την συνεργασία Σαμαρά και νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών επέλεξε τις μέρες τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να προχωρήσει σε δίωξη κατά των συντελεστών της παράστασης CORPUS CRISTI για να επιβεβαιώσει το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73». Οι νοσταλγοί της έρχονται στο προσκήνιο με το πιο μαύρο πρόσωπο, αυτό του νεοναζισμού της Χρυσής Αυγής.

Την μήνυση είχε υποβάλει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Την οποία κατέθεσε συνοδευομένης από νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αντί να στείλουν στο εδώλιο τους τραμπούκους και τους νεοναζί , στέλνουν τους ανθρώπους της Τέχνης στο όνομα των πιο σκοταδιστικών, αντιδραστικών κύκλων νομιμοποιώντας πρακτικές λογοκρισίας η ακόμη και τη αλήστου μνήμης πρακτικές των χιτλερικών να καίνε τα βιβλία συγγραφέων που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της Άριας φυλής.

Φαίνεται ότι πλέον ο Σαμαράς δοκιμάζει μια νέα μέθοδο διακυβέρνησης στηριγμένη στους γυμνούς μηχανισμούς καταστολής του κράτους και της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης». Άραγε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ εγκρίνουν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις σε συνέχεια της καρατόμησης του δικαιώματος στην ιθαγένεια από το ΣτΕ;

Καλούμε τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων να καταδικάσουν τον αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης και της εισαγγελίας.