1899: Η αμερικανίδα ρεπόρτερ Νέλι Μπλάι (πραγματικό όνομα Ελίζαμπεθ Τζέιν Κόκραν) ξεκινά την προσπάθειά της να ξεπεράσει τον ήρωα του Ιουλίου Βερν, Φιλέα Φογκ και πραγματοποιεί τον γύρο του κόσμου σε 72 ημέρες, 6 ώρες και 11 λεπτά.

1910: Λαμβάνει χώρα η πρώτη απονήωση στην ιστορία της αεροπορίας. Ο πρωτοπόρος αμερικανός αεροπόρος, Γιουτζίν Ιλάι, σηκώνει ένα αεροπλάνο από το κατάστρωμα του καταδρομικού «Μπέρμιγχαμ».

1918: Η Τσεχοσλοβακία ανακηρύσσεται δημοκρατία. Πρόεδρος εκλέγεται ο Τόμας Μάζαρυκ.

1919: Υπογράφεται η Συνθήκη του Νεϊγύ, που ρυθμίζει τις σχέσεις και τα προβλήματα των Συμμάχων με τη Βουλγαρία. Η συνθήκη είναι σημαντική και για την Ελλάδα, γιατί μεταρρυθμίζει τα κοινά σύνορα υπέρ της χώρας μας και οριστικοποιεί την παραίτηση της Βουλγαρίας από τη Δυτική Θράκη.

1929: Η Μεγάλη Βρετανία απορρίπτει αίτημα των Κυπρίων για Ενωση με την Ελλάδα.


1935: Οι Φιλιππίνες αποκτούν την αυτονομία τους από τις ΗΠΑ. Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ τις ανακηρύσσει ελεύθερη κοινοπολιτεία. Ο Μανουέλ Λουίς Κουεζόν ορκίζεται πρώτος πρόεδρος.

1945: Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, των 24 Γερμανών κατηγορουμένων που έχουν χαρακτηριστεί ως κορυφαίοι εγκληματίες πολέμου.


1960: Σύμφωνα με το Billboard το τραγούδι του Elvis Presley με τίτλο «it’s Now or Never» είναι το single με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική. Είχε πουλήσει σε μια εβδομάδα επτακόσια ογδόντα χιλιάδες αντίτυπα.


1970: Κυκλοφορεί το τραγούδι «Black Magic Woman» από το συγκρότημα Santana. Είναι μια δημιουργία του Peter Green και είχε πρωτοκυκλοφορήσει από τους Fleetwood Mac το 1968.

1989: Ο Μάνος Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων».

1995: Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν άλμπουμ με τίτλο «Stripped». Περιέχει τραγούδια που ηχογραφήθηκαν ζωντανά σε στούντιο της Ιαπωνίας (3 – 5 Μαρτίου) και Πορτογαλίας (23 – 26 Ιουλίου) αλλά και σε διάφορα κλάμπ στο Λονδίνο, Παρίσι και Αμστερνταμ. Είναι το δεύτερο άλμπουμ τους με την Virgin Records. Μεταξύ των τραγουδιών του άλμπουμ είναι και τα «Like a Rolling Stone» (Bob Dylan), «I’m free», «Wild Horses», «Angie».