Δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» βάζει φωτιές στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Η τρόικα δεν ζήτησε απλώς τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του 2012, αλλά απαίτησε και λίστα με το ονοματεπώνυμό τους.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέψευσε πάντως το δημοσίευμα που προκάλεσε νέα αναστάτωση στους δημοσίους υπαλλήλους.
Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.
Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν. Σε ανταπόκριση του γερμανικού περιοδικού από τη Θεσσαλονίκη αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι από τον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το «Der Spiegel», η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα αποτελεί «συμφωνημένη υπόθεση, αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση».