Παραλύει σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κόντρα στα νέα επώδυνα μέτρα που τίθενται προς ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη.

Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (στις 10:30) το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια.

Την Τετάρτη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 5 το απόγευμα και την ίδια ώρα θα διαδηλώσει στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Οι νοσοκομειακοί και οι ιδιώτες ιατροί, οι οδοντίατροι, οι υπάλληλοι των αστικών συγκοινωνιών, των ΕΛΤΑ, των τεχνικών επιχειρήσεων και των μεταφορών, οι ιδιοκτήτες ταξί, οι σιδηροδρομικοί, οι ναυτεργάτες, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες μετέχουν στην 48ωρη απεργία, ενώ και οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τρίτη.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Νοεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσει κανένας συρμός του Μετρό, των ΗΣΑΠ και του Τραμ, καθώς τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, καλώντας τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης Τρίτη και Τετάρτη τρόλεϊ και λεωφορεία.

Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ακρόπολη την Τετάρτη
– Χωρίς ταξί και την Τετάρτη, καθώς οι αυτοκινητιστές συνεχίζουν την απεργία έως και την Πέμπτη
– Το τραμ θα ξεκινήσει στις 12.00
– Μετρό/ΗΣΑΠ ξεκινούν στις 15.00
– Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας, οι σταθμοί Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ακρόπολη την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστοί για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση», ενώ «κλειστή θα παραμείνει και η είσοδος-έξοδος επί της οδού Αθηνάς του σταθμού ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ».
Οι αλλαγές στις πτήσεις της Olympic Air
Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου , τροποποιούνται οι παρακάτω πτήσεις ως εξής:
1. OA 554/555 Αθήνα –Σαντορίνη –Αθήνα: Αθήνα αναχώρηση 15.20, Σαντορίνη άφιξη 16.05, Σαντορίνη αναχώρηση 16.30, Αθήνα άφιξη 17.20
2. OA 800/801 Αθήνα –Ιωάννινα –Αθήνα: Αθήνα αναχώρηση 15.05, Ιωάννινα άφιξη 16.05, Ιωάννινα αναχώρηση 16.30, Αθήνα άφιξη 17.30
3. OA 032/033 Αθήνα –Λέρος –Αθήνα : Αθήνα αναχώρηση 15.20, Λέρος άφιξη 16.20 Λέρος αναχώρηση 16.40, Αθήνα άφιξη 17.35
Επίσης, λόγω της στάσης εργασίας, ακυρώνονται οι ακόλουθες πτήσεις :
1. OA 070/071 Αθήνα –Σύρος –Αθήνα
2. OA 066/067 Αθήνα –Πάρος – Αθήνα
3. OA 026/027 Ρόδος –Καστελόριζο – Ρόδος
4. OA 016/017 Αθήνα –Ικαρία – Αθήνα
5. OA 074/075 Αθήνα –Ζάκυνθος – Αθήνα

6. OA 764/765 Αθήνα –Χίος – Αθήνα

Επίσης, την Τετάρτη 7 Νεομβρίου η Aegean Airlines, θα αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 4 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ως εξής:
Α3 354 Αθήνα –Σαντορίνη,Αναχώρηση από Αθήνα στις 10:35 αντί στις 10:55
Α3 355 Σαντορίνη –Αθήνα,Αναχώρηση από Σαντορίνη στις 11:50 αντί στις 12:10
Α3 374 Αθήνα – Μύκονος,Αναχώρηση από Αθήνα στις 16:00 αντί στις 14:00
Α3 375 Μύκονος –Αθήνα,Αναχώρηση από Μύκονο στις 17:05 αντί στις 15:05

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ελεγκτών Ενέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 6, με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00 τοπική ώρα, που εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.
Ακόμη, σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) καλεί τα μέλη της σε 48ωρη απεργία, δηλώνοντας την αντίθεσή της «στην ψήφιση των νέων βάρβαρων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων» και στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.
Επίσης, οι νοσοκομειακοί ιατροί προχωρούν σε τριήμερη απεργία από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου, ενώ οι ιδιώτες ιατροί, αλλά και οι οδοντίατροι σε 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη. Μάλιστα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων του ΟΣΕ, δεν θα υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας» ανήκει στον ΟΣΕ.

Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.

Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων θα συμμετέχει επίσης στην 48ωρη γενική απεργία και η ΟΤΟΕ με ανακοίνωση καλεί τα μέλη της σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη 6 και 7 Νοεμβρίου.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης και 7ης Νοεμβρίου συμμετέχουν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) αντιδρώντας στην επικείμενη ψήφιση των νέων φορολογικών και άλλων μέτρων.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11:00 των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο των δικαστηρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών).

Ακόμη, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα κυκλοφορήσουν μόνο λεωφορεία του ΟΑΣΘ με προσωπικό ασφαλείας, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Ακόμη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) κήρυξε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάζεται «η κατάργηση της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΟΣΕΤΕΕ – ΣΤΥΕ».
Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εργαζομένους στις εμπορευματικές και επιβατικές οδικές μεταφορές και Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία συμμετέχει στη 48ωρη απεργία.