Χωρίς εξυπηρέτηση από το μετρό και τους ΗΣΑΠ είναι από τη Δευτέρα οι κάτοικοι των Αθηνών, λόγω 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιήμενα θα παραμείνουν την Τρίτη και Τετάρτη το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ.

Επίσης, χειρόφρενο έχουν τραβήξει τα ταξί από τις 5 το πρωί της Δευτέρας έως τις 5 το πρωί της Τετάρτης.

Από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους


Αυξημένη ήταν η κίνηση από το πρωί της Παρασκευής στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, καθώς λόγω της 24ωρης απεργίας σε μετρό και ηλεκτρικό πολλοί προτίμησαν το Ι.Χ. για τις μετακινήσεις τους. Η απεργία στα δύο μέσα σταθερής τροχιάς πραγματοποιήθηκαν από τους μηχανοδηγούς της ΣΤΑΣΥ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ και θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καλούν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.


Ακολουθεί η ανακοίνωση
«Η χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την κατάργηση της συμμετοχής του Δημοσίου σε στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ και όχι μόνο, άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών.

Η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δικαιώνονται για άλλη μια φορά όσοι έχουν την πεποίθηση ότι η ύφεση δε θα σταματήσει, ακόμα και αν εκχωρηθεί στους ιδιώτες το κάθε τι που έχει σχέση με το ελληνικό κράτος.

Επιπλέον, κατατέθηκαν στην ουσία ο προϋπολογισμός και τα επίπονα –σκληρά μέτρα που θα πλήξουν όλους τους παραγωγικούς τομείς, καθώς και τους άνεργους και τους συνταξιούχους.

Τέλος, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., εφαρμόζοντας τις «άνωθεν» εντολές, προβαίνει σε υλοποίηση »διοικητικών πράξεων» που θίγουν και προσβάλλουν τους εργαζόμενους σε αυτή.

Για τους λόγους αυτούς στα πλαίσια της υλοποίησης της από 1/10/2012 απόφασης του συντονιστικού οργάνου των Σωματείων, το Σ.Η.Ε.Κ. πραγματοποιεί 24ωρη Απεργία, την Παρασκευή 2/11/2012.

Ετσι, οι Γραμμές 1, 2 & 3 της ΣΤΑ.ΣΥ. (Μετρό –Ηλεκτρικός) αύριο δε θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».