Στις 12 Νοεμβρίου ορίστηκε ότι θα γίνουν τελικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου του Συμβουλίου Διοίκησης με την μέθοδο της «ηλεκτρονικής» ψήφου.

Έτσι μέχρι τις 15 του ίδιου μήνα, αναμένεται ότι η πλειονότητα των Ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας θα έχουν τα νέα Συμβούλια διοίκησης τους.

Αύριο 31 Οκτωβρίου εκλογές θα γίνουν με την ίδια διαδικασία οι εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι εκλογές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Στις 2 Νοεμβρίου εκλογές έχουν προγραμματίσει για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στις 5 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν εκλογές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στις 7 του ίδιου μήνα θα ψηφίσουν και τα μέλη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι εκλογές στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση για το θέμα των εκλογών για νέα διοίκηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξέδωσε η κίνηση καθηγητών «Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ «θεωρεί ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος δίνουν μια ευκαιρία σε όλους μας να πούμε στους κομματικούς στρατούς ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν από το ΑΠΘ. Η μαζική συμμετοχή μας θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας προς όσους εμπόδισαν με τραμπουκισμούς την εφαρμογή των νόμων. Προσδοκούμε, συνεπώς, οι μεν αρμόδιοι για την τήρηση της εκλογικής διαδικασίας να ασκήσουν τις υποχρεώσεις τους με αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης, οι δε πρυτανικές αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με διαυγή συμπεριφορά».

«Οι εκλέκτορες προσδοκούν μια ήπια εκλογική ατμόσφαιρα, ώστε να ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η ηλεκτρονική ψήφος θα δώσει την ευκαιρία για αθρόα συμμετοχή. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους υποψηφίους και πιστεύουμε ότι θα εκλεγούν οι καλύτεροι. Με την εκλογή του νέου Συμβουλίου το ΑΠΘ ανοίγει μια νέα σελίδα στη διοίκησή του. Ελπίζουμε ότι με τα νέα δεδομένα το Ίδρυμά μας θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση της κοινωνίας και θα εγκαινιάσει την ορθολογική ιεράρχηση των οικονομικών προτεραιοτήτων, τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και την αποφασιστική στροφή προς την αριστεία, την εκπαίδευση και την έρευνα», καταλήγουν οι καθηγητές του Ιδρύματος.