Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα τελειώσει το «σήριαλ» των εκλογών για τα περισσότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, καθώς μετά την κήρυξη άγονων δυο εκλογικών διαδικασιών με την μέθοδο της κάλπης, σειρά έχει η «ηλεκτρονική» ψήφος.

Είναι μία διαδικασία την οποία εκτιμάται ότι δύσκολα θα αναστείλουν οι κινητοποιήσεις των φοιτητών ή των διδασκόντων που αντιδρούν στο νόμο πλαίσιο.
Κανονικά ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα, οι εκλογές στο ΤΕΙ Πειραιά με την μέθοδο της «ηλεκτρονικής» ψήφου και το Ίδρυμα εξέλεξε τα πρώτα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησής του.
Αναβλήθηκαν όμως οι εκλογές με την μέθοδο της κάλπης στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάτρας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εξ αιτίας των κινητοποιήσεων των φοιτητών τους. Στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πάτρας η διαδικασία των εκλογών θα επαναληφθεί στις 24 και στο Πάντειο στις 25 Οκτώβρη. Την ερχόμενη εβδομάδα τα Πανεπιστήμια Πάτρας και Πάντειο περνούν στην διαδικασία της «ηλεκτρονικής» ψήφου, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει έχει «επιλέξει» την «επιστολική ψήφο».
Την Τρίτη εκλογές έχουν προγραμματιστεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Ιόνιο, την Τετάρτη στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Αιγαίου, το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Την Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Σε όσα Ιδρύματα αναβάλλεται η εκλογική διαδικασία, αυτή θα επαναλαμβάνεται μετά από δυο ημέρες με κάλπη και κατόπιν η διοίκηση τους θα επιλέγει την «επιστολική» ή την «ηλεκτρονική ψήφο».
Σε όποιο Ιδρυμα δεν γίνουν εκλογές ορίζονται αυτόματα σύμφωνα με το νόμο στις θέσεις των εσωτερικών μελών των Συμβουλίων τους, τα αρχαιότερα μέλη τους.