Ενταση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στις Σκουριές της Χαλκιδικής μεταξύ διαδηλωτών που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού και αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τους συγκεντρωθέντες, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Από τη γενική αστυνομική διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα, ερευνάται ο τραυματισμός ενός πολίτη, ενώ συνολικά έγιναν 21 προσαγωγές ατόμων, 3 το πρωί και 18 το απόγευμα.

Οι διαδηλωτές, μετά τη χρήση χημικών, άρχισαν να αναχωρούν από το δάσος Σκουριών.

Και καθιστική διαμαρτυρία από τους κατοίκους των Σκουριών

Συγκέντρωση στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και πορεία διαμαρτυρίας έως το δάσος των Σκουριών πραγματοποίησαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού.

Οι συγκεντρωθέντες, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έφτασαν έως τις Σκουριές με αυτοκινητοπομπή. Εκεί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο Χοντρό Δέντρο και την δεύτερη να κατευθύνεται προς το δάσος.

Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν μετά από έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το δασαρχείο Αρναίας σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί πρωτόκολλο εγκατάστασης και υλοτόμησης με την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» για την υλοτόμηση δάσους στις Σκουριές.