από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Παζάρι τρόικας με κυβέρνηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Ζητούν να σταλεί σαφές πολιτικό μήνυμα για απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων
Παζάρι τρόικας με κυβέρνηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, που πρέπει να σταλεί εδώ και τώρα με το να τεθεί σε διαθεσιμότητα ένας αριθμός δημοσίων υπαλλήλων (χωρίς να γίνεται λόγος για 15.000 απολύσεις), ζητεί από την κυβέρνηση η τρόικα.

Κι αυτό παρότι τα στελέχη της παραδέχονται ότι το οικονομικό όφελος από αυτή την κίνηση θα είναι πολύ μικρό και δεν θα επηρεάσει την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Αυτή η επιμονή των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας υπήρξε και ο βασικός λόγος της εμπλοκής που σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το βράδυ της Κυριακής χωρίς μάλιστα να έχει αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι αφού και οι δύο πλευρές επιμένουν προς το παρόν στις θέσεις τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα», παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου που έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται από κοινού με τους εκπροσώπους της task force στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αυτό, που έγινε αποδεκτό από την τρόικα, προβλέπει, μεταξύ των άλλων, και την διαθεσιμότητα ενός αριθμού δημοσίων υπαλλήλων, που θα προκύψει κυρίως μετά την αξιολόγηση του προσωπικού. Επιπλέον, το πρόγραμμα αυτό κρίνεται ρεαλιστικό και για την εξοικονόμηση 167 εκατ. ευρώ που αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση- ένα ποσό το οποίο δεν επηρεάζει  την δημοσιονομική προσαρμογή.

Οι «δεξαμενές» για τη διαθεσιμότητα  που θα προκύψουν από την διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους, τις οποίες ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικας, είναι οι εξής:

-Πρώτον, απομάκρυνση των επίορκων, κοπανατζήδων και ανίκανων δημοσίων  υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 11.000, οι οποίοι μάλιστα θα απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες. Η μη ολοκλήρωση ακόμη, όμως, της σύσταση των Πειθαρχικών Συμβουλίων θέτει προσκόμματα σ΄ αυτή τη διαδικασία, καθώς εκτιμάται ότι η απομάκρυνσή τους, με εξαίρεση περίπου 1.000 άτομα, απαιτεί χρόνο.

-Δεύτερον, οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε οργανισμούς ή Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου τα οποία κλείνουν. Οι υπάλληλοι αυτοί, μετά την κατάργησή των οργανικών θέσεων που κατέχουν, θα τίθενται, με βάση και τον ισχύοντα Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα, για ένα χρόνο σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους και   μετά την παρέλευσή του θα απολύονται.

-Τρίτον, το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού του κράτους και δεν θα καταστεί δυνατόν να μετακινηθεί σε κενές θέσεις διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου στο πλαίσιο της κινητικότητας του προσωπικού που εκτιμάται ότι θα προλάβει μαζικό χαρακτήρα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας, παρότι αποδέχτηκαν αυτές τις προτάσεις και συμφώνησαν με την πορεία της μεταρρύθμισης του κράτους, ζήτησαν «απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα».

«Δεν μας ενδιαφέρουν εξαγγελίες αλλά τα έργα», φαίνεται να είπαν στον κ. Μανιτάκη, από τον οποίο ζήτησαν να δοθεί άμεσα ένα σαφές πολιτικό μήνυμα από την κυβέρνηση.

«Θέλουμε να μάθουμε πότε και πόσες απομακρύνεις προσωπικού θα γίνουν», φέρονται να του είπαν, αμφισβητώντας ευθέως την πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Ίσως βεβαίως είχαν το πίσω μέρος του κεφαλιού τους την περιβόητη εφεδρεία των 30.000 δημοσίων υπαλλήλων του πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα η οποία και ναυάγησε.

Η απαίτηση αυτή των εκπροσώπων της τρόικας, όπως είναι φυσικό, δεν έγινε αποδεκτή. Ο κ. Μανιτάκης εξάρτα «τον αριθμό» των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από την το εύρος της μεταρρύθμισης και τις ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών και το «πότε» θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από την πορεία και την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Ούτε βεβαίως είναι σε θέση εκ των προτέρων να δώσει «μετρήσιμα στοιχεία» για το ακριβές οικονομικό όφελος που θα προκύψει από την μεταρρύθμιση, αν και είναι απολύτως βέβαιον ότι θα καταργηθεί πάνω από το 50% των δομών του κράτους και τα μειωθούν στο ήμισυ οι θέσεις ευθύνης, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπερκαλυφτεί ο στόχος της μείωσης 167 εκατ. ευρώ των δαπανών.Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκληρό παζάρι με την τρόικα για περικοπές στον ΕΟΠΥΥ και απολύσεις στο Δημόσιο 
Θετικό σήμα στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά η δόση το Νοέμβριο  
 
 
σχόλια (43)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΗΦΗΝΕΣ | 13/12/2012 15:37
  Δυστυχώς με το μέτρο της διαθεσιμότητας στην πρώτη του τουλαχιστον φάση δεν απολύονται οι κηφήνες. Απολύεται η ασθενής ομάδα των υπαλλήλων αορίστου χρόνου οι οποίοι ούτε διευθυντικές θέσεις είχαν ποτέ, ούτε καν θέσεις προίσταμένων, είχαν τις λιγότερες αποδοχές στο σύνολο του δημοσίου τομέα και -ας μην κρυβόμαστε- ήταν οι μονοι που δούλευαν στο δημόσιο τομέα. ΑΛΛΑ όπως πάντα έτσι και τωρα την πληρωνουν οι ασθενέστεροι στον τομέα τους. Να απολυθουν οι επίορκοι, οι κλέφτες, τα λαμόγια αυτοί που κατασπάραξαν το δημόσιο απο το πόστο τους και οχι οι εργάτες του δημοσιου. Οχι οι εργάτες του λαού όλου είτε αυτοί βρίσκονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα
  Ελενα
  απάντηση00
   
   
  Εδώ Καμόρα, Εδώ Καμόρα! | 17/10/2012 17:15
  Βολεύουμε τους δικούς μας, βολευόμαστε μεταξύ μας, βολεύουμε τις κορούλες μας, βολεύουμε τα τεκνά μας, βολεύουμε τους πατσάδες μας, βολεύουμε τα μπούτια μας, βολεύουμε τις θυγατέρες μας, βολεύουμε τα τσιράκια μας, βολεύουμε τις τσέπες μας! The whole system is so corrupt, I see no way out!
  Corruption, corruption, corruption
  απάντηση10
   
   
  Μη πειραζετε τα μαναρια μας | 16/10/2012 03:52
  Ενω η κυβερνηση θελει διαθεσιμοτητα για τους επιορκους και τους κοπανατζηδες.Να συνεχισουν να πληρωνονται και μολις φυγουν οι κουτοφραγκοι να επανελθουν στις δουλειες τους τα παιδια!!!! Ε ρε ματσουκι που τους χρειαζετε.Εχουν κανει τσιφλικι τους το δημοσιο χωρις να ρωτανε εμας που πληρωνουμε τον λογαριασμο!!!!!! Εαν τολματε ρωτηστε μας !!!!! Αλλα σιγα μη το κανουν και σιγα μη φυγουν τα μαναρια μας.
  matina
  απάντηση70
   
   
  νταβατζήδες | 16/10/2012 01:09
  Καταργήστε τη μονιμότητα και διώξτε τους παραπάνω ΔΥ. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ολόκληρη η χώρα τους πελάτες σας. Σταματήστε να συμπεριφέρεσθε σαν νταβατζήδες. Και για να μη ξεχαστεί. Ανοίξτε επιτέλους ολα τα επαγγέλματα. Τι περιμένετε;
  Μαμάρ
  απάντηση133
   
   
  μια χαρά | 15/10/2012 21:14
  Διαβάζοντας τα σχόλια σας και βλέποντας το διάχυτο μίσος μεταξύ εργαζομένων στην Ελλάδα καταλήγω πως αν κάποιος θέλει να επενδύσει στην χώρα μας ίσως να είναι χρονικά κατάλληλο το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα γύρω στο επόμενο καλοκαίρι όταν πια θα έχουμε ξεκατινιαστεί όλοι μεταξύ μας.Αν πάλι δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι δικό του και να εκμεταλευτεί πραγματικά τις συνθήκες που του δίνει η κοινωνική πόλωση που επικρατεί καλό θα είναι να ετοιμάζετε για να την κάνει μιας που αυτοί που θα μείνουν πίσω θα τρώγονται σαν τα σκυλιά.Κρίμα πραγματικά ρε παιδιά.
  tim
  απάντηση67
   
   
  Λαός ενωμένος (κατά των Δ.Υ.) ποτέ ηττημένος | 15/10/2012 21:12
  Η κυβέρνηση-εφιάλτης και οι λέξεις "σκληρό παζάρι" ή "διαπραγμάτευση" δεν είναι δυνατό να συνδυαστούν. Οι συναντήσεις, οι συσκέψεις, οι εμπλοκές και οι λεονταρισμοί είναι καραγκιοζιλίκια. Στην πραγματικότητα μόνο θέμα συζήτησης αποτελεί το πώς θα μας "σερβίρουν" την καταστροφή μας. Επειδή όμως ο χρόνος τελειώνει, το δράμα κορυφώνεται και ήδη ηχούν οι κορώνες της αυλαίας. Αγαπημένο θέμα της τελευταίας πράξης όλων αυτών των παραστάσεων είναι αυτό των απολύσεων των Δ.Υ. Αφού για τις συμφορές μας ευθύνονται οι Δ.Υ., ας απολυθούν επιτέλους για να σωθεί η πατρίς. Αν σωθεί, όλα καλά. Αν όχι ας βρούμε άλλο εχθρό (κατά προτίμηση πραγματικό). Αυτό θα είναι το κέρδος μας από τις απολύσεις.
  Τέλος Ανοχής
  απάντηση74
   
   
  ευτυχώς που δε δίνουμε δικαιώματα για να γίνουμε περίγελος | 15/10/2012 21:03
  <<<>>>
  Mery
  απάντηση20
   
   
  καλά δε ντρέπεστε να λέτε..... | 15/10/2012 21:01
  ότι θα απολυθούν οι 11,000 επίορκοι ανίκανοι κλπ, Δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί που έχουν ζημιώσει τη χώρα, τον Ελληνα εργαζόμενο, συνταξιούχο, ασφαλισμένο, και τον ζημιώνουν ακόμη πρέπει να φύγουν κακήν κακώς. Είναι ντροπή και αδικία για όλους μας ακόμη και για τους εργατικούς και έντιμους συναδέλφους τους.
  Mery
  απάντηση101
   
   
  to have a future! | 15/10/2012 18:47
  Many public workers are paid much more than they actually offer. In many cases, the quality of their work is so low that Greeks have to pay the private sector for services that have alrteady paid the public sector, health, education and even for collection of taxes if recent news are right. There is a very good argument to reduce the public sector to size and break the link of jobs for votes. Greece cannot affort to waste resources including those that they go for salaries to the church. The young generation has to be supported otherwise there is no future. So if some do not do their job, then they cannot have a job.
  Giorgos
  απάντηση364
   
   
   
  ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΡΟΙΚΑ | 15/10/2012 17:57
  Σε αυτό το σημείο (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ), Το 70% των ελλήνων και ελληνίδων, είναι μαζί σου! Άν είχαν απολυθεί απο το 2010, 200.000 κρατικοί κηφήνες η οικονομία θα ήταν σε διαφορετικό σημείο.ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό το άχρηστο γερόντιο της δημαρ, ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΑΚΗ! Κλασικός κρατικοδίαιτος αριστερός, που καμιά απο΄λυση η μεταρύθμιση ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! Θέλω να ξέρω αυτός ο σαμαράς τι τον κρατάει ακόμα; Για να κάνει το χατήρι της ανύπαρκτης εκλογικά δημαρ;
  Άνεργος του ι.τ
  απάντηση6419
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΑΜΕΣΑ | 15/10/2012 17:46
  ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΑΣΕΙ ΑΠΟ 30% ΕΩΣ 50% ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ 100% ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 11000 Δ.Υ. ΟΙ ΟΠΟΙΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΕΣ ΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑΨΗΦΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
  Α.Λ.
  απάντηση756
   
   
   
  Κρατικοδίαιτοι ενωμένοι..... | 15/10/2012 17:33
  το λάθος σας είναι ότι δεν θέλετε καμία αλλαγή, καμία αξιολόγηση, κανένα έλεγχο να μείνουν όλα ίδια οταν στον ιδιωτικό τομέα έγινε σφαγή... σε εσας να μην αλλάξει τίποτε. Σας αυξησαν το ωράριο 30 λεπτά και το κάνατε θέμα, σας μείωσαν τον μισθό και είστε στα κάγκελα, κάθε μήνα όμως πάτε στην αγελάδα- ΑΤΜ να αρμέξετε. Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι έχει να φοβηθεί ο εργατικός ΔΥ, ο τίμιος. Αποδείχθηκε ότι δεν θέλετε να πειραχθούν ούτε οι επίορκοι, ούτε οι κοπανατζήδες, ούτε οι τεμπέληδες. Στο τέλος του μήνα θα πληρώσουμε το φροντηστήριο των Αγγλικών .ΓΙΑΤΙ ? Αγγλικά κάνουν στο σχολείο απο τετάρτη δημοτικού ως την Γ λύκειου . Γιατί δεν μαθαίνουν εκεί ? Σε ποιά άλλη χώρα γίνετε αυτό ?
  Λ,,, ΘΣΝΚ
  απάντηση709
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δημοσιου απολυσεις | 15/10/2012 17:19
  Γιατι θα πρεπει να τρεφουμε αυτους τους αχρηστους?Και μακαρι ναταν 15'000 μονο .....
  Ξενος
  απάντηση6210
   
   
   
  «Αντικειμενικές» προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ | 15/10/2012 16:28
  Για να μη ξεχνάμε, στο 70% με 80% των περιπτώσεων διορισμού μέσω ΑΣΕΠ (σε υπουργεία, δήμους, εταιρίες δημοσίου με εξαίρεση τους γραπτούς διαγωνισμούς) οι προκηρύξεις είχαν ως προαπαιτούμενο την εξειδικευμένη εμπειρία όπου λέγοντας εξειδικευμένη εμπειρία εννοούσαν όλους όσους είχαν προσληφθεί σε εξάμηνες, οχτάμηνες, δωδεκάμηνες συμβάσεις με ρουσφετολογικά και μόνο κριτήρια. Η προσαύξηση μορίων ήταν τέτοια όπου δεν είχε καμία ελπίδα όποιος δεν είχε τέτοια εμπειρία. Με άλλα λόγια διορίζονταν όλα αυτά τα χρόνια οι κομματικοί στρατοί με προκηρύξεις όπου ήταν κομμένες και ραμμένες για τα άτομα που ήταν συμβασιούχοι σε όλους τους φορείς του δημοσίου. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
  Χρήστος
  απάντηση706
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Pane kala? | 15/10/2012 15:35
  Συζητάνε το ενδεχόμενο να απολυθεί υπάλληλος κεντρικής υπηρεσίας του κράτους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ και ΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ (ΑΣΕΠ κλπ), επειδή θα τύχει να βρίσκεται σε υπό κατάργηση υπηρεσία/διεύθυνση και δεν θα "βρεθεί" θέση αλλού; Δηλαδή, θα σώσουν τους μεταταγμένους από τον ΟΣΕ, το Ολυμπιακό Χωριό κλπ και θα διώξουν αξιοκρατικώς προσληφθέντες υπαλλήλους; Ή όχι; Για να μας το εξηγήσουν αυτό οι άριστοι του Έθνους.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2423
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Απόλυση (όχι διαθεσιμότητα ή εφεδρία) 15.000 Δ.Υ. εξοικονομούν 288 Ευρώ φόρους ανά οικογένεια ετησίως | 15/10/2012 15:34
  Αν απέλυαν έστω και 15.000 Δ.Υ. (απόλυση όχι διαθεσιμότητα η εφεδρία ώστε να πέρνουν 75% του μισθού τους) Κόστος (15.000 * 4000 το μήνα (μισθός έξοδα κτηριακά, θέρμανσης, κίνησης ...) * 12 μήνες / 10.000.000 έλληνες) * 4 (άτομα ανά μέση οικογένεια) = 288 Ευρώ ανά οικογένια φόρο θα γλυτώναμε μόνο με αυτό. Ενώ ξεδιάντροπα δεχόμαστε σαν κάτι φυσιολογικό 1.500.000 ανέργους του ιδιωτικού τομέα. Και ενώ τον Δ.Υ. δεν τον υποχρεώνει κανένας να αγοράσει την υπηρεσία του Ι.Υ. έτσι και εγώ θέλω να μην αγοράζω υποχρεωτικά τις σφραγίδες των Δ.Υ. μέσο υψηλών φόρων.
  B.Π
  απάντηση7211
   
   
   
  ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ | 15/10/2012 15:23
  Όλοι αυτοί που τριγυρνάνε στις σελίδες του ηλεκτρονικού Βήματος και κατηγορούν συλλήβδην όλους τους Δ.Υ ως κηφήνες και τεμπέληδες,υβρίζοντας και κραυγάζοντας,θα έπρεπε να μας δηλώσουν την πραγματική τους ταυτότητα όπως και την προσωπική τους απασχόληση.Κι αν κρίνω από τα,τελείως,ανορθόγραφα κείμενά τους,συμπεραίνω πως μιλάμε για άτομα μειωμένης μόρφωσης και παιδείας...Ας σταματήσει το Βήμα επιτέλους να δέχεται υβριστικά και εμπρηστικά κείμενα περίεργων τύπων(επιπέδου τρούμπας)...
  Μάρκος Αυρήλιος
  απάντηση36101
  Απαντήσεις  7 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Φτανi ΠΟΙΑ | 15/10/2012 14:47
  Η αποθέωση του Ευρω έχει καταντήσει πλέον αηδία.. Καθε μέρα προσπαθούν να μας προσυλητήσουν στην νέα θρησκεία της ευρωλατρείας και έχουμε μείνει τυφλοί κουφοί και άβουλοι απέναντι στην καταστροφή που μενεται γύρω μας..κρημα στους γονοις μας που μας μορφοσανε τοσσα χρονια τσαμβα ητανε τελικά.Αντισταθιτε
  Ανδρέας Γούλας
  απάντηση1363
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Απολύστε κηφήνες και μιώστε φόρους | 15/10/2012 14:33
  Δεν υπάρχει μέλλον αν δεν απολυθού 300.000 κηφήνες Δ.Υ. από οργανισμούς που δεν χρειάζονται και όχι μόνο 15.000 Οι απολύσεις Δ.Υ. δεν προκαλούν ύφεση μια που ο μισθός που εισπράτει και ο φόρος που πληρώνει ο Δ.Υ. προέρχεται εξολοκλήρου από τον φόρο του ιδιωτικού Υπαλλήλου (χρήματα δηλαδή που δεν ξοδεύονται στην αγορά από τους Ι.Υ. που τα παράγουν αλλά δίνονται στου τεμπέλιδες Δ.Υ μέσο φόρων να τα ξοδέψουν αυτοί). Και φυσικά 1000 άτομα του Ιδιωτικού τομέα χάνουν καθημερινά την δουλειά τους για τους οποίους δεν νοιάζεται κανένας. Οι οποίοι ακόμα και απολυμένοι πρέπει να πληρώνουν φόρους μέσο τεκμηρίων και χαρατσιών ακινήτων για να ταίζουν Δ.Υ. Ο Φασισμός του να ταίζεις κοματικούς τεμπέλιδες.
  Β.Π.
  απάντηση10626