από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Απογράφονται οι... χρυσοί μισθοί του Δημοσίου

Η απογραφή αγγίζει περί τις 100.000 υπαλλήλους, διευθυντικά στελέχη και συμβούλους υπουργών και βουλευτών
Απογράφονται οι... χρυσοί μισθοί του Δημοσίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τα golden boys του Δημοσίου, τους εκπροσώπους του σκληρού πυρήνα του κράτους που «διαπλέκονται» με τον κρατικό κορβανά, το προσωπικό που προσελήφθη με ρουσφέτι ή εκφράζει τις πελατειακές σχέσεις και τους, παντός είδους, πολυθεσίτες, αρπακτικά και λαμόγια που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα επιχειρεί να ελέγξει η κυβέρνηση μέσω της απογραφής τους και διασταύρωσης των περιουσιακών στοιχείων τους. Η νέα απογραφή, την οποία αποφάσισαν να διενεργήσουν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κκ. Γιάννης Στουρνάρας και Αντώνης Μανιτάκης αντιστοίχως, εκτιμάται ότι θα αγγίξει περίπου 100.000 άτομα.Η διεξαγωγή της απογραφής πραγματοποιείται μετά τη μειωμένη δυναμική της απογραφής του 2010, η οποία είχε αποτέλεσμα να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και να υποστούν ελέγχους των περιουσιακών στοιχείων τους τα «συνήθη υποζύγια», που είναι το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου, και ταυτόχρονα να μείνουν στο… απυρόβλητο τα «λευκά κολάρα» του κράτους, που είναι τα υψηλά αμειβόμενα στελέχη, τα οποία διορίζονται από την πολιτική εξουσία σε θέσεις-«κλειδιά».

Ελεγχος σε όλους
Αυτή τη φορά όμως το πολιτικό σύστημα, θέλοντας να κάνει μια επίδειξη ήθους και αποκατάστασης της χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αποφάσισε να μην εξαιρέσει από τη νέα απογραφή ακόμη και τους υπουργούς, τους υφυπουργούς, τους γενικούς και ειδικούς γραμματείς, το προσωπικό της Βουλής, τους ειδικούς και επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και κυρίως τους διορισμένους επικεφαλής των δημοσίων οργανισμών, των ΝΠΔΔ των ΝΠΙΔ (που επιχορηγούνται από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του κρατικού τους προϋπολογισμού ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου), των Ανωνύμων Εταιρειών και των ΔΕΚΟ οι οποίες δεν έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
Για πρώτη φορά όμως γίνεται διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων της «στρατιάς των κομματικών εγκαθέτων», οι οποίοι διατηρούν παχυλούς μισθούς, γράφουν συνήθως στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις της κυβέρνησης για μείωση των αποδοχών τους και φοροδιαφεύγουν βγάζοντας δημόσιο χρήμα στο εξωτερικό.

Καταγραφή
Η νέα απογραφή, που υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους, αποφασίστηκε, εκτός των άλλων, μετά την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει πειστικά στοιχεία στην τρόικα για το εύρος του δημόσιου τομέα και για το μισθολογικό κόστος του Δημοσίου, το οποίο - ειρήσθω εν παρόδω - δεν μειώνεται παρά τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Κι αυτό γιατί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν εντάχθηκε το σύνολο του προσωπικού, ούτε καν εκείνο του «στενού» δημόσιου τομέα που απογράφηκε.
Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, προκειμένου να υποβοηθηθεί στην άσκηση της πολιτικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, σύστησε ένα ενιαίο Μητρώο των Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο φιλοδοξούσε να περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, και τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» του προσωπικού, μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2011.

Αναξιόπιστα στοιχεία
Παρά ταύτα, καμία από τις δύο υφιστάμενες βάσεις δεδομένων - ούτε το Μητρώο ούτε η Ενιαία Αρχή -, όπως προκύπτει και από την «αλληλογραφία» μεταξύ της τρόικας και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν είναι σε θέση να παράσχει αξιόπιστα στοιχεία. Ακόμη και ο ακριβής συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει διευκρινιστεί, τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης απογραφής, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη εκτίμηση για τη διαμόρφωση του μισθολογικού κόστους στην πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής ως το 2015.
Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που υπαγορεύει τη νέα απογραφή. Κι αυτό γιατί, εκτός από τις εγγενείς αδυναμίες που παρουσιάζει το όλο εγχείρημα της καταγραφής των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων, είχε απομείνει εκτός απογραφής ένα σημαντικό τμήμα του δημόσιου τομέα που έχει άμεση σχέση με τη συμπεριφορά των κομμάτων της εξουσίας. Το τμήμα αυτό, που είναι και το πλέον «ευρωβόρο», αποφασίστηκε να απογραφεί άμεσα. 


Μέτωπο με τους προνομιούχους
«Πόθεν έσχες» για τα golden boys του κράτους    
Είναι η πρώτη φορά από συστάσεως του ελληνικού κράτους που η πολιτική εξουσία ανοίγει μέτωπο με τα «δικά της παιδιά». Η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων του προσωπικού που θα απογραφεί είναι απολύτως βέβαιον ότι θα φέρει το φως σκανδαλώδεις μισθούς διευθυντικών στελεχών, ύποπτα επιδόματα και παροχές που εκτοξεύουν στα ύψη τις βασικές αποδοχές ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων και μια ολόκληρη στρατιά διπλοαμειβόμενων ή και τριπλοαμειβόμενων από τον κρατικό κορβανά υπαλλήλων.
Tα 7 εκατ. ευρώ άγγιξαν οι αμοιβές και τα έξοδα που καταβλήθηκαν σε συμβούλους του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την περίοδο από το 2011 ως και τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα. Τα στοιχεία αυτά παραμένουν ωστόσο ελλιπή γιατί δεν κατανέμονται επακριβώς στα μισθοδοτούμενα άτομα. Είναι αρκετό όμως να υπογραμμιστεί ότι οι δαπάνες για τα ταξίδια στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ ανήλθαν για την ίδια περίοδο σε 79.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, τη διετία Ιούνιος 2010 - Ιούνιος 2012 το σύνολο των αμοιβών που καταβλήθηκαν σε χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους για την παροχή υπηρεσιών ανά έργο αποκρατικοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 5.548.935,08 ευρώ.
Το παράδειγμα του ΤΑΙΠΕΔ είναι αποκαλυπτικό. Τα ποσά που δαπανούν σχεδόν όλα τα ΝΠΙΔ σε «χρηματοοικονομικούς, νομικούς και τεχνικούς συμβούλους» είναι τεράστια και κυρίως δεν φαίνονται παρά μόνο στο... λογιστήριο των εταιρειών. Τα χρήματα αυτά καταβάλλονται συνήθως με δελτία παροχής υπηρεσιών και είναι αμφίβολο αν δηλώνονται ακόμη και στην Εφορία.
Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, από την άλλη πλευρά, διενεργεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν διευθυντικά στελέχη ΔΕΚΟ όχι μόνο δεν υπέστησαν καμία περικοπή αλλά αντίθετα αύξησαν τις αμοιβές τους «διά της πλαγίας οδού», είτε με χορήγηση ειδικών ή έκτακτων επιδομάτων και αποζημιώσεων είτε με πλασματικές υπερωρίες και έξοδα κίνησης. Η περίπτωση του ΟΠΑΠ, στον οποίο οι μισθοί έχουν εκτοξευθεί στα ύψη λόγω ειδικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση του οργανισμού, είναι χαρακτηριστική.  
«Χρυσοί» όμως χαρακτηρίζονται και οι μισθοί που δίδονται ακόμη και σε υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι στους 11 πιο ζημιογόνους δημόσιους οργανισμούς (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΔΙΣY, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΤΑ, ΤΕΟ και ΟΔΙΕ) ο μέσος ετήσιος μισθός για το 2009 ανέρχεται σε 40.772 ευρώ και είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα και κατά 44,1% υψηλότερος από τον μέσο μισθό στον δημόσιο τομέα.   


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (46)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  πάλι τα ίδια | 15/10/2012 23:14
  Πάλι τα ίδια λοιπόν. Έπιασάν δουλειά τα παπαγαλάκια για να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση παράγει έργο. Βρε ουστ ! Το θέμα δεν είναι πόσα παίρνει κάποιος αλλά το τι παράγει για τα χρήματα που παίρνει και εδώ είναι που οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας τα έχουν κάνει μπάχαλο. Κοπρίτες ανεπάγγελτοι καλούνται να επιλέξουν άριστους επαγγελματίες για να φέρουν αποτελέσματα, αλλά αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι να μετρούν τις δεκάρες.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση00
   
   
  Eρευνητικά προγράμματα Ειδικών Λογαριασμών ΑΕΙ | 15/10/2012 15:47
  Πόσοι συνταξιούχοι ταίζονται από τα ερευνητικά προγράμματα Ειδικών Λογαριασμών ΑΕΙ - δέστε ΕΜΠ
  TYWEEL
  απάντηση92
   
   
  ΣΙΓΑ ΜΗΝ | 15/10/2012 14:17
  Σιγά μην γίνουν όλα αυτά. Τα λένε για να γλυκάνουν την πίκρα των τελευταίων μέτρων - τιμωρίας για το ότι γεννηθήκαμε Έλληνες. ΨΕΜΑΤΑ-ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ. Το μόνο σίγουρο από τα χείλη αυτών των προδοτών είναι ότι θα ακούσεις ψέματα. Και έτσι εμμέσως μπορείς να ξέρεις ποιά είναι η αλήθεια! Δηλαδή το αντίθετο!!!
  Dennis
  απάντηση130
   
   
  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ | 15/10/2012 12:20
  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΘΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ? ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ - ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΕΞ ΑΡΧΗΣ-ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ - ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ- ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ/ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΥΔΕΙΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
  απάντηση182
   
   
  ολοι χωρουν | 15/10/2012 07:33
  Καμμια απολυση κανενος κηφηνα....δημοσιου υπαλληλου...ολοι ειναι απαραιτητοι για την ψηφο τους...Μαλιστα να τους δοθουν και αναδρομικες αυξησεις μισθων....
  nigdeli
  απάντηση276
   
   
  Σιγα μη με πιασουν χα χα χα | 15/10/2012 06:39
  Δεν με προηδοποιησαν αρκετα χα χα.Δεν πατε καλα ρε.Νομιζετε οτι θα αφηνα τα χρηματα στην ευρωπη?5 εκατομ.ευρω σε λογαριασμους?Ολα τα εκανα 5 πινακες,λιγο χρυσο και μερικες πολυτιμες πετρουλες.Για τοσο βλακα με περασανε?Δεν πιστευω και οι αλλοι που τα βγαλανε να τα αφησαν σε καποιον λογαριασμο?Σε οποιαδηποτε δημοπρασια αγοραζεις σε 1 ωριτσα.Και φυσικα ριχνεις τον πινακα σε αλλη δημοπρασια στην Ασια και ρευστοποιεις νομιμως.Δεν πανε καλα στο ΣΔΟΕ.Νομιζουν οτι θα μου παρουν το χρημα.Τοσο πισω ειναι?χα χα χα
  tasos
  απάντηση171
   
   
  TA 'FRIDIA' TIS ELLADAS | 15/10/2012 01:44
  OI POLITIKOI THS ELLADAS APO TO 1981 KAI META KYRIOS,OI PERISOTEROI, AN OXI OLOI,EINAI OI XEIROTEROI ELLINES DYSTYXOS.KLEFTES-APATAIONES KAI PRODOTES KAI OXI MONO...TOYS AKSIZEI OTI XEIROTERO.PREPEI NA TO PLIROSOUN PARADIGMATIKA.GIATI AFTOI KAI TA KOMATOSKYLA TOYS,EKANAN NA YPOFEROUN-NA TAPEINOTHOUN OLOI OI ELLINES KAI NA XASOUN TIN ELPIDA TOUS GIA TO AVRIO...TO KYRIOTERO OI NEOI MAS...ME POIO DIKAIOMA LEGONTE ELLINES AFTOI OI ANTHELLINES?PISO TA KLEMENA KAI META STH FYLAKH AI OXI MONO.TSOGLANARADES ME TIS GRAVATES....
  ELLINODAMASTIS
  απάντηση180
   
   
  Επιτελους | 15/10/2012 00:49
  Επιτέλους συμφωνούμε όλοι σε ένα θέμα!
  Νικόλας
  απάντηση220
   
   
  μυστικά | 15/10/2012 00:29
  Πως θα ελέγξουν τα οδοιπορικά που δίνονται εικονικά σε διάφορα υπουργεία , αφού δεν καταχωρούνται στα εκκαθαριστικά?
  κατων
  απάντηση311
   
   
  ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ | 14/10/2012 21:36
  Όλα τα ονόματα δημοσίων υπαλλήλων, οι μισθοί τους, κάθε αμοιβή του δημοσίου ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάζονται διαρκώς από αύριο το πρωί στο διαδίκτυο. Από το μισθό του προέδρου Δημοκρατίας ώς του τελευταίου υπαλλήλου. Δεν είναι μόνο γιατροί, φαρμακοποιοί, εταιρίες, προμηθευτές, εργολάβοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, υδραυλικοί, και αναρίθμητοι άλλοι που διαγούμισαν τον πλούτο του τόπου. Αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι. Όλοι μετείχαν στη ληστεία. Τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους, τους επαναστάτες, δείχνουν τους άλλους που τα "έφαγαν". Κράτος παράνοιας. Φυσικά και τώρα τιμωρούνται μόνον οι έντιμοι. Τα κόμματα δυστυχώς εξυπηρετούν τους σκοπούς τους. Κανένα δεν έχει την παραμικρή έγνοια για τον έντιμο πολίτη.
  ΚΡΑΤΟΣ "ΜΑΦΙΑ"
  απάντηση485
   
   
  αμαν... | 14/10/2012 20:14
  σιγά καλε βιαστικούλη...
  θα μου σκίσεις το καλτσόν...
  απάντηση51
   
   
  ¨Ετσι κάτι μπορεί να γίνει... | 14/10/2012 19:18
  Θά'θελα να πω ένα μπράβο στον υπουργό Στουρνάρα που ανοίγοντας αυτό το ζήτημα φθάνει σε έναν από τους σκληρούς πυρήνες του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Ελπίζω μόνο να ολοκληρωθεί η έρευνα και η απογραφή και βεβαίως η εξυγίανση του τομέα αυτού, που αποτελεί μια τεράστια ανοιχτή πληγή η οποία αιμορραγεί χρόνια τώρα !
  G. Kornetas
  απάντηση231
   
   
  ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΤΕ | 14/10/2012 19:11
  Προχθές καταργήσατε το ενιαίο. Πριν μερικούς μήνες αποφασίσατε οι βουλευτές της μιάς ημέρας να προσμετρούν το γεγονός στη σύνταξη τους. Προσπαθείτε μήνες να βρείτε ποιοί συνταξιούχοι πέθαναν και ποίοι ζουν ,και τελικά λύσατε το θέμα με τα συμβόλαια θανάτου.Τουλάχιστον ο ΓΑΠ έβγαζε γέλιο γνήσιο πηγαίο και τον ευχαριστιόμασταν. Εσείς αποπνέετε μία γελοιότητα μίζερη, επιτηδευμένη, στεγνή που δε βγάζει γέλιο αλλά μία στιφάδα στο στόμα.
  ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟς
  απάντηση200
   
   
  Πολύ κοκό κι αυγό τίποτα! | 14/10/2012 18:37
  Ντάξει,ότι μας τον πιάνουν οι δημόσιοι το ξέρουμε,ότι θέλετε να τους στριμώξετε βαρεθήκαμε να τ'ακούμε.Τώρα γιατί επανέρχεσθε?Για να πάρετε την άδειά μας?Δεν παίρνετε τα χέρια και τα πόδια σας ρε άχρηστοι πούχετε καταστρέψει ένα κράτος ?'Αντε στα στακίδια μπας και καταφέρουμε να γίνουμε ευρωπαίοι πολίτες.
  Babolman
  απάντηση171
   
   
  με τις διπλές συντάξεις;; | 14/10/2012 18:31
  ...και ενώ υπάρχουν συνταξιούχοι που ζουν με 500 και αν,υπάρχουν χήρες και χήροι που παίρνουν ακόμη 2 συντάξεις...
  Ζωή Δήμητρα
  απάντηση172
   
   
  "Πολυθεσίτες, αρπακτικά, λαμόγια" | 14/10/2012 17:54
  Κύρε Νικολακόπουλε, ελπίζω η κακή επιλογή των λέξεων "πολυθεσίτες, αρπακτικά, λαμόγια" να είναι αποτέλεσμα μη ελεγχόμενου θυμικού. Προφανώς και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν έγινε από γεννημένους κακούς πολίτες, αλλά από πολίτες που διαπαιδαγωγήθηκαν προς αυτές τις συμπεριφορές από τα κόμματα που κυβέρνησαν την τελευταία 35ετία, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που πλειοψηφούσαν όλα αυτά τα χρόνια στον δημόσιο τομέα- δηλ. τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φοβάμαι όμως πως οι περισσότεροι απ΄ όσους θα σας διαβάσουν, θα καταλάβουν αυτό που το βασικό τους ένστικτο ζητά να ακούσει- εκδίκηση! - και δεν θα σκεφτούν πως η χώρα έχει ανάγκη από αλήθεια και δικαιοσύνη.
  MANDO
  απάντηση90
   
   
  Μηδέν κακόν αμιγές καλού... | 14/10/2012 17:43
  Κύριε Νικολακόπουλε, Αν ισχύουν πράγματι όσα αναφέρετε στο άρθρο σας, αν η δυσπιστία και η γκρίνια της τρόικας ήταν ικανή να υποχρεώσει το Κράτος στην απογραφή και καταγραφή των καρχαριών που λυμαίνονται τον κρατικό κορβανά επί τόσα και τόσα χρόνια, αν τελικά αυτή η κίνηση αποδειχτεί ειλικρινής και δεν είναι μια ακόμα 'μπαρούφα', τότε νομίζω ότι εμείς όλοι οι 'χαμένοι και απέλπιδες', θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' αυτούς τους κυρίους. Αν η τρόικα γίνει αφορμή για να βγουν όλα τ' άπλυτα στη φόρα, όλες οι αγιάτρευτες πληγές που δημιούργησαν οι πολιτικοί και τα συνεταιράκια τους, τότε και μόνον τότε οι θυσίες μας άξιζαν τον κόπο. Φοβάμαι όμως πολύ την... 'διαπλοκή' στην πορεία.
  Eleni
  απάντηση181
   
   
  Χρυσοί μισθοί εκτός ενιαίου μισθολογίου | 14/10/2012 17:13
  Μήπως ειναι οι ίδιοι υπάλληλοι που για αυτούς γράφτηκε αυτή η νομοθετρική διάταξη? ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ! http://www.capital.gr/News.asp?id=1635388
  Liza
  απάντηση501
   
   
  Οι ασχετοι που εβριζαν γενικα το δημοσιο... | 14/10/2012 17:07
  Οι ασχετοι που εβριζαν γενικα το δημοσιο... Καιρος να σιωπησουν... Ειμαι εκπαιδευτικος και ειχα βαρεθει να ακουω οτι φταιει γενικα το δημοσιο που ταιζει τα παιδια του κλπ. Όχι κυριοι ΑΣΧΕΤΟΙ δεν φταιει το δημοσιο.Φταιει το κεφαλι σας που δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι δεν ειναι ιδιο ολο το δημοσιο.Τωρα ηρθε ο καιρος να μαθετε που πηγαν και ποιοι ετρωγαν και τρωνε καργα λεφτα... Επιτελους ...
  Δημοσιος λειτουργος με χαμηλο μισθο
  απάντηση8131