Μετά την επίσκεψη της κυρίας Αγγελα Μέρκελ, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στη Γερμανία. Σ΄αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά σε θέση αντίστοιχη με εκείνη του κ. Χάνς -Γιόαχιμ Φούχτελ, του συντονιστή δηλαδή της ελληνογερμανικής συνεργασίας, συναντήθηκε την Τετάρτη με εκπροσώπους των γερμανικών Ινστιτούτων (think tanks) όλων των πολιτικών χώρων που άνοιξαν παραρτήματα στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συμμετείχαν το Ινστιτούτο Αντενάουερ που εκπροσωπεί το χώρο της γερμανικής χριστιανοδημοκρατίας, έχοντας επί χρόνια συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Ινστιτούτο Χ. Έρμπερτ που συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ανδρέας Παπανδρέου, το φιλελεύθερο Ινστιτούτο Φ. Νάουμαν, το Ινστιτούτο των Πρασίνων καθώς και το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ, το οποίο συνεργάζεται στην Ελλάδα με το ΣΥΡΙΖΑ και από προχθές άνοιξε γραφείο στην Αθήνα.
Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ινστιτούτων μέσω της συνεργασίας τους με τα αντίστοιχα ελληνικά πολιτικά Ινστιτούτα να μην περιοριστούν μόνο στις ιδεολογικές προσεγγίσεις και ανταλλαγή τεχνογνωσίας αλλά να συμβάλλουν, το καθένα στο χώρο που εκπροσωπεί, στην ανάδειξη της θετικής εικόνας της Ελλάδας και στην αναγνώριση των θυσιών που κάνει ο ελληνικός λαός και των προσπαθειών που κάνει η ελληνική κυβέρνηση.