Η μελέτη και κατασκευή επτά νέων πεζογεφυρών σε επικίνδυνα, για τους πεζούς, σημεία σε μεγάλους αστικούς, οδικούς άξονες των Αθηνών, συνολικής αξίας 11 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο.
Το έργο, η επιλεξιμότητα των δαπανών του οποίου εκπνέει σε τρία χρόνια, περιλαμβάνει την κατασκευή και μελέτη πεζογεφυρών από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων (ΓΓΔΕ) στο λεκανοπέδιο της Αττική στα εξής σημεία:
– Στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου, επί της λεωφόρου Αθηνών (μήκους περίπου 55 μέτρων),
– στο ΙΚΑ της Αγίας Παρασκευής, επί της λεωφόρου Μεσογείων (μήκους περίπου 30 μέτρων),
– πλησίον της μαρίνας Αλίμου, μεταξύ των οδών Καλαμακίου και Μεγίστης, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος (μήκους περίπου 50 μέτρων),
– στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού των Αμπελοκήπων, στη διασταύρωση της Πανόρμου με τη λεωφόρο Κηφισίας (περίπου 45 μέτρων),
– στο δάσος Χαϊδαρίου, στο ύψος των σχολών Προβατά, επί της λεωφόρου Αθηνών (μήκους περίπου 40m),
– στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αφροδίτης (μήκους περίπου 60m),
– στη θέση «Γελαδάκη» επί της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος των οδών Αδριανού και Αγίας Θέκλας (έχει μελετηθεί).
Παράλληλα, στο «πακέτο» έχει ενταχθεί και η εκπόνηση μελετών για δύο τύπους πεζογεφυρών – μεταλλικών ή σύμμικτων για ανοίγματα 30, 40 και 50 μέτρων, καθώς και πεζογεφυρών από σκυρόδεμα για ανοίγματα 30 και 40 μέτρων.
Το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί έως το Φθινόπωρο του 2015, ειδάλλως θα εκπνεύσει η επιλεξιμότητα των κοινοτικών δαπανών.