από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Απριλίου 2018
 

Η περιπέτεια της Μόνικα στη θάλασσα όπως την περιγράφει στην ιστοσελίδα της

Το σκάφος στο οποίο επέβαινε πήρε φωτιά ανοικτά της Σερίφου
Η περιπέτεια της Μόνικα στη θάλασσα όπως την περιγράφει στην ιστοσελίδα της
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η τραγουδίστρια Μόνικα είχε μία μεγάλη περιπέτεια στη θάλσσα την περασμένη εβδομάδα, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαινε πήρε φωτιά ανοικτά της Σερίφου.

Διαβάστε πως περιγράφει στην ιστοσελίδα της την περιπέτειά της:

«Αγαπημένοι μου φίλοι!! Εδώ είμαι, μια χαρά!!

Όπως ίσως έχετε μάθει οι περισσότεροι, πέρασα μια περιπετειούλα το Σάββατο το βράδυ. Απ’ το Σάββατο μέχρι σήμερα δε μπορούσα ν’ ανοίξω κανονικά τα μάτια μου από την τοξικότητα του αλατιού τόσες ώρες εκεί μέσα, αλλά τώρα βλέπω μια χαρά, κοιμήθηκα, ξεκουράστηκα και να ‘ μαι σήμερα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου, στον ωραίο μας πολιτισμό, έτοιμη να σας διηγηθώ εγω η ίδια σύντομα και περιεκτικά την ιστορία μας, μιας και ο καθένας τα γράφει όπως θέλει.

Το Σάββατο το μεσημέρι, λοιπόν, λίγο μετά τις 15:00 ξεκινήσαμε από Σέριφο μ’ ενα φουσκωτό, εγώ, ο Φαίδων, η Ελένη, ο Δημήτρης και ο Αλέξης.

Εγώ με την Ελένη φορούσαμε στολές wind-surf και τ’ αγόρια αντιανεμικά, κάτι που αργότερα αποδείχθηκε σωτήριο μιας και οι στολές προσέφεραν άνωση και τα αντιανεμικά μια κάποια προστασία απ’ το κρύο. Μια χαρά όλα, πολύ γέλιο, κάνουμε μια στάση στη Κύθνο, τρώμε δυο φρούτα και συνεχίζουμε προς Λαγονήσι. Έχοντας σχεδόν περάσει και την Τζια στα δεξιά μας, με την Αθήνα να λαμπυρίζει μπροστά μας, στις 18:20 η μηχανή σταματάει, μας μυρίζει βενζίνη αλλά δε δίνουμε σημασία θεωρώντας οτι απλά έχει ζοριστεί λίγο η μηχανή απ’τα χτυπήματα. Συνηθισμένα πράγματα, λέμε πάμε με τη βοηθητική μηχανή μέχρι Τζιά αλλά ας πάρουμε πρώτα τα παιδιά που μας περίμεναν για φαγητό να τους πούμε οτι έχουμε ένα μικρό πρόβλημα και οτι θα πάμε Τζιά. Τη στιγμή που ο Φάιδων και ο Δημήτρης μιλάνε στο κινητό για να ενημερώσουν φίλους και Λιμενικό για τις αλλαγές στο πρόγραμμα, η Ελένη αρπάζει φωτιά στο πρόσωπο και πέφτει κάτω πανικόβλητη, μέσα στο φουσκωτό. Την ρωτάμε τρομαγμένοι τι έγινε, ο Φαίδων πάει να τσεκάρει πίσω απ’ το τιμόνι τα καλώδια και με μια ψυχρή ήρεμη φωνή λέει “φωτιά, σοβαρή φωτιά, όλοι στη θάλασσα”. Βουτάμε αμέσως. Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα ήμασταν και οι 5 μέσα στη θάλασσα και παρακαλουθούσαμε το φουσκωτό να φλέγεται.

Η ώρα 18:30. Τα σωσίβια ήταν ακριβώς στα πόδια μας αλλά κανείς δε πρόλαβε να τ’ αρπάξει τη στιγμή που η έκρηξη ήταν ό,τι πιο πιθανό να συμβεί, με την βενζίνη να παίρνει φωτιά μπροστά μας. Κοιταζόμαστε και με αξιοπερίεργη ψυχραιμία συζητάμε τι θα κάνουμε. Ήταν βέβαιο πως ο Φαίδων είχε προλάβει να περιγράψει στην άλλη γραμμή οτι έχουμε πρόβλημα με τη μηχανή αλλά σίγουρα η κληση είχει ολοκλρωθεί πριν ακουστεί η λέξη “φωτιά”. Θεωρήσαμε πως σε 2 ώρες το πολύ θα άρχιζαν να ψάχνουν (έτσι κι έγινε όταν είδαν οτι τα κινητά και των πέντε ήταν κλειστά) και απ΄το σήμα της κλήσης μέσω της Vodafone θα έβρισκαν το στίγμα μας (το οποίο τελικά βρέθηκε μετά από 4 ώρες). Αρχίσαμε όλοι να κολυμπάμε προς τη Τζια η οποία φαινόταν, όχι και τόσο κοντά, αλλά εφικτά κοντά. Εγώ με τον Φαίδωνα αρχίσαμε να κολυμπάμε λίγο πιο γρήγορα ουτοσώστε να φέρουμε βοήθεια για όλους μας. Θάλασσα και μόνο θάλασσα, με 6 μποφόρ. Είδαμε το ηλιοβασίλεμα, σε κάποια φάση πήγαμε να τραγουδήσουμε το “Αυτή η νύχτα μένει″ αλλά μετά σκεφτήκαμε οτι ο πρώτος στίχος δεν βοηθάει και πολύ, κολυμπούσαμε πολλές φορές χεράκι-χεράκι, κύματα από παντού, πίναμε θαλλασσινό νεράκι μπόλικο, ο Φαίδων με είδε σε κάποια φάση που έκανα άσχημες σκέψεις και μου ζήτησε ν’ αρχίσω να μετράω απλωτές, μέτραγα-μέτραγα ώσπου κάποια στιγμή άρχισε να μας πιάνει απελπισία για το αν προχωράμε καθόλου ή όχι.
Για “καλή” μας τύχη, ο Φαίδωνας έπαθε κράμπα (εννοείται πως δε μου τι είπε εκείνη τη στιμγή), έμεινε πίσω και παρατήρησε οτι μέσα σε 3 λεπτά εγώ είχα προχωρήσει 30 μέτρα. Ευτυχία μεγάλη και συνεχίσαμε. Σε κάποια φάση ακούμπησα κάτι στο πρόσωπό μου. Ήταν τα γυαλιά μυωπίας, είχα βουτήξει με τα γυαλιά μυωπίας και δε μου έφευγαν με τίποτα τα γυαλάκια μου! Κοίταζα το ρολόι μου, είχε πάει 8:30 η ώρα. Γιατί δεν μας ψάχνει κανείς; 9:30 η ώρα, γιατί δε μας ψάχνει ακόμα κανείς; Μετά τις 10:30 δεν ξανακοίταξα το ρολόι μου, δεν μπορούσα άλλωστε, είχαν αρχίσει να θολώνουν έντονα τα μάτια μου. Σκεφτόμασταν συνέχεια τους άλλους τρεις. Έπρεπε να φέρουμε βόηθεια, για όλους μας. Δύο κύματα τα βλέπουμε να έρχονται ψηλά σαν πολυκατοικία. “Πλάκα μας κάνει;” είπαμε κι οι δύο. Ο Φαίδων δε μ’αφηνε ούτε στιγμή ν’ απογοητευτώ. Η βέλτιστη απόσταση ήταν στα ανατολικά μας, αλλά αποφασίσαμε να κολυμπήσουμε λίγο πιο βόρεια, κάνοντας ένα μικρό τόξο, για ν’ αποφύγουμε τα κύματα που μας χτυπούσαν από τ’ αριστερά και μας πλάκωναν συνέχεια ενώ όταν τα είχαμε μπροστά μας, υπολογίζαμε με το πρόσθιο να πάρουμε αναπνοή και να το προσπεράσουμε. Πρέπει να ήταν γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα όταν, δύο φορές, ένα σούπερ-πούμα ήρθε πάνω απ’ το κεφάλι μας.

Κραυγάζαμε, κουνούσαμε τα χέρια, κάνει στροφή και φεύγει. “Πού πάει;;;;;” Έφυγε αλλά ήταν σημάδι οτι κάποιος μας ψάχνει. Το σώμα μου δε το φοβόμουν, αλλά το μυαλό μου; Οι σκέψεις μου; Συνέχιζα να μετράω. Τη τελευταία ώρα είχα αρχίσει να χάνω τελείως την όρασή μου. Ένα θολό μαύρο πράγμα μπροστά μου, ζαλάδα έντονη, πολύ έντονη και ο Φαίδωνας να μου φωνάζει ” Στ’ ορκίζομαι Μονικάκι μου, στ’ ορκίζομαι οτι ο βράχος είναι στα 100 μέτρα!”. Είχα μετρήσει μέχρι το 7816. Ξαπλώνω ημιλιπόθυμη. Ο Φαίδωνας μου λέει τρέχω να φέρω βοήθεια (πόση δύναμη αυτό το παιδί πια!). Γύρισα στο πλάι και φίλησα τον βράχο. 10 λεπτά αργότερα ένας γεροδεμένος κύριος με κουβαλούσε στις πλάτες του, ο Φαίδωνας δίπλα μου. Η ώρα ήταν 01:45, μπήκαμε σ’ ενα σπίτι όπου δύο κυρίες με περιέλαβαν, μου έβγαλαν τη φόρμα, μ’ έντυσαν, με βάλανε σ’ εναν καναπέ, η μία με τάιζε τσάι και φρυγανιά και η άλλη μου στέγνωνε τα μαλλιά. Οι άλλοι τρείς;;; Είναι μια χαρά! Ο Φαίδων μιλούσε στο τηλέφωνο ευτυχισμένος για όλους μας, εγώ έτρεμα απ’ την υπερένταση και οι κυριούλες πάνω απ’το κεφάλι μου να μου λένε ” χα, εχθές ακούγαμε τα τραγούδια σου….!” “Ω Θέε μου, αποκλείεται να είμαι ζωντανή και να μου συμβαίνει αυτό!” Ήταν τόσο σουρεάλ… Ήρθε ένα τζιπ του Λιμενικού και μας πήρε. Δε μπορώ να σας περιγράψω τη στιγμή που συναντηθήκαμε με τους άλλους τρεις στο λιμάνι της Τζιάς.

Πρόκειται για την απόλυτη ευτυχία. Ο Αλέξης, η Ελένη και ο Δημήτρης, κολυμπούσαν μέχρι τις 23:30. Ένα ιστιοπλοικό με Πολωνούς είχε περάσει σχεδόν δίπλα τους και έπλεε με πανιά όχι με μηχανή. Έβγαλαν τη πιο δυνατή φωνή της ζωής τους και μετά από ένα λεπτό άναψε προβολέας ακριβώς πάνω τους. Παρεπιπτόντως, αν κάποιος εξακολουθεί να αναρωτιέται για το αν υπάρχει Θεός ή όχι, σας το εγγυώμαι πως υπάρχει, ουδεμία αμφιβολία! Με το που ανέβηκαν στο ιστιοπλοικό ο Δημήτρης επικοινώνησε με το Λιμενικό και άρχισε αμέσως να δίνει οδηγίες για τη πορεία που, κατα προσέγγιση, ακολουθούσαμε εγώ κι ο Φαίδωνας. Τα τρία πλοία του Λιμενικού και τα δύο ελικόπτερα έψαχναν στο νότιο τμήμα του νησιού εκεί όπου προφανώς είχαν βρει το φουσκωτό ή δε ξέρω τι. Έτσι εξηγείται οτι το σούπερ-πούμα ήρθε κατα πάνω μας κατα τις 00:00, αφού οι δικοί μας είχαν δώσει οδηγίες για το που να ψάξουν. Το Λιμενικό, ας είναι καλά, μας έφερε στο Λαύριο όπου και μας περίμενε η οικογένεια και οι φίλοι του Φαίδωνα. Οι οικογένειες των υπόλοιπων από εμάς, δεν γνώριζαν προφανώς τίποτε απολύτως. Γύρω στις 3 το πρωί εγώ απλά έστειλα ένα μήνυμα στους γονείς μου που τους έλεγα και καλά οτι είχαμε ένα προβληματάκι με τη μηχανή και μάλλον θα μείνουμε Τζια απόψε. Την αλήθεια τους την είπα Κυριακή βράδυ, όταν γύρισαν σπίτι από Άστρος και είδαν τα κόκκινα μισο-ανοιχτά μάτια μου, δεν γινόταν να το κρύψω. Από Δευτέρα πλέον άρχισαν να το μαθαίνουν οι φίλοι μου και όλοι εσείς που με συγκινήσατε τόσο μα τόσο πολύ…

Δε θέλω να το κάνω μελό. Πολύς κόσμος έχει περάσει δυσκολίες, περιπέτειες και “φουρτούνες”. Ήταν μια φοβερή περιπέτεια και για μένα, τρόμαξα πάρα πολύ, προσευχόμουν συνέχεια και σκεφτόμουν πολλά και διάφορα που εύχομαι να μη περάσουν ποτέ απ’ το μυαλό σας. Δεν αντέχω να τα φέρνω στη μνήμη μου γιατί με πιάνουν τα κλάμματα. Μου λείπατε πολύ κι έβλεπα πανέμορφες εικόνες από συναυλίες, βόλτες, ταξίδια και παρέες. Μετά από αυτό, και το λέω πολύ συνειδητά, δεν έχει σημασία ούτε τρίτος δίσκος, ούτε οι συναυλίες, ούτε τίποτε άλλο που ήταν στο πρόγραμμα για φέτος. Σημασία έχει οτι είμαστε υγειείς. Θέλω να είστε όλοι καλά και να προσέχετε ο ένας τον άλλον, ο καθένας με τον τρόπο του. Ας μην απογοητευόμαστε με χαζομάρες και ας μην πιεζόμαστε για τίποτα. Η καρδιά μας, ο χρόνος, η Παναγία και η αγάπη μας για ζωή θα φροντίσουν να γίνουν όλα σωστά.

Να ξέρετε οτι σας αγαπώ όλους πάρα πολύ. Δε το λέω επιπόλαια. Το λέω συνειδητά γιατί η δύναμη που κουβαλούσα από τις 18:30 μέχρι τις 01:30 μέσα στα κύματα, παρέα με το φεγγάρι, τον Φαίδωνα και την σκέψη όλως σας, πηγάζει από όλα αυτά που έχουμε ζήσει και θα ζήσουμε μαζί.

Σας ευχαριστώ όλους και συγνώμη που σας αναστάτωσα.

Στη φωτογραφία, οι πέντε “ναυαγοί” (τι ιδιότητα κι αυτή!) στο λιμάνι του Λαυρίου, ξημερώματα Κυριακής. Περιπέτεια τέλος, σημείωσατε: αίσιο τέλος!

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, με απόλυτο σεβασμό στο μεγαλείο του ανθρώπου και το δώρο της ζωής.

Σας λατρεύω, μ
»


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (42)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  έλεος πια... | 26/12/2012 01:45
  Αν κάποιος θέλει να αντιληφτεί το μέγεθος της νοσηρότητας της κοινωνίας μας πρέπει απλά να μπει στο internet και να διαβάσει σχόλια...πως να πάμε καλά?
  joe35
  απάντηση61
   
   
  φυγε να σωθεις | 17/10/2012 06:57
  αχ βρε μονικα, ειπες κ συ να γραψεις ενα κειμενο, λες κ θ απευθυνοσουν σε ανθρωπους...
  m.j.
  απάντηση51
   
   
  γεοργε | 08/10/2012 10:18
  Αραγε τοσο ενδιαφερον ειναι το οτι καποιοι δεν ξερουν πως να σεβονται την θαλασσα ,και νομιζουν οτι με τα λεφτα μπορουν να αγορασουν ναυτοσυνη.Αραγε εμαθαν τιποτα αυτοι οι τυχεροι ναυσιπλοοι?Απο οτι δειχνει το αρθρο ,και μονο με την υπαρξη του ,οχι.δεν καταλβαν τιποτα,και ας προσπαθει το αρθρο να δωσει μια νοτα βαθυστοχασμου .τριχες!Κλασσικος ελληνικος τροπος να συμπεριφερεται καποιος .χωρις σεβασμο,χωρις σκεψη,χωρις προγραμμα.γιατι ο ανθρωπος που ξερει ,δεν πιανεται απροετοιμαστος στο νερο.μονο οι ψευτοκαπετανεοι.αντε πια!ελλαδα ,δηθεν ναυτικη χωρσα. ασχετοι ,μακρυα απ το νερο!επικινδυνοι για τους αλλους αεκτος απ τον εαυτο τους.εχω συναντησει πολλους τετοιους στην μεσογειο(και μνο)γ
  ο καπετανιος
  απάντηση636
   
   
  respect | 07/10/2012 17:38
  μικροψυχοι κομπλεξαρες τι ακριβως σας ενοχλησε οτι επεζησαν τα παιδια η οτι τολμησε το κοριτσι να γραψει.Και στο κατω κατω αν δεν σας καιγεται καρφι γιατι μπαινετε στον κοπο να σχολιασετε η να διαβασετε?μονικα φωνουλα και ψυχαρα μπραβο που το παλεψατε γεναια ολοι σας...προσωπικα επαιζε yes i do στο γαμο μου και γουσταρω τη μουσικη της και το χρωμα της φωνης της...
  respect
  απάντηση338
   
   
  Ευγε | 07/10/2012 16:36
  να ειναι καλα τα παιδια, συγχρτ. για το κουραγιο τους! Καθαρα πληροφοριακα, θα ηθελα να ηξερα ποσο κοστισε ολη αυτη η επιχειρηση διασωσης απο την πλευρα του κρατους.
  someone
  απάντηση437
   
   
  When you go public you go public | 07/10/2012 14:47
  Συμπέρασμα: Θεός (και Παναγία) υπάρχει "εγγυημένα" και ενίοτε σώζει από πνιγμό ανέμελη τραγουδίστρια και την παρέα της που εγκαταλείπουν το σκάφος τους χωρίς σωσίβια.- Όσοι δεν είναι τόσο τυχεροί είναι, μάλλον, παιδιά ενός "κατώτερου θεού" http://new.topontiki.gr/details.php?id=39925 [Είκοσι παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες που πνίγηκαν προσπαθώντας να εισέλθουν στην Ελλάδα]. sorry to crash into the party κιόλας. Λατρεύω τη μουσική και την παρουσία της Μόνικας (την είχα ανακαλύψει από τις εποχές του Myspace), όλοι χαιρόμαστε με το outcome, αλλά όταν κάνουμε δημόσιες δηλώσεις, θα υπάρχει και δημόσιος αντίλογος κριτική. Αυτά.
  Dr.NoNoNo
  απάντηση2120
   
   
  ta sxolia sas me to keimeno tis monikas... | 07/10/2012 14:16
  poso apistefta kai polla asxeta sxolia se sigkrisi me to keimeno enos anthropou asxeta an onomazete monika, kostas, eleni..pou apla thelise na ekftastei kai na moirasei ti diskoles stigmes pou perase me kindino tis zois tis me agnostous anthropous apo to diadiktio. to apotelesma...ola ta parapano/parakato sxolia. poso axioi tis tuxis tous einai polloi anthropoi... monika s euxaristoume pou moirastikes autes tis stigmes mazi mas.. as euxaristisoume auti ti theiki dinami pou sou edose dinami na kratitheis sti zoi.. kai na katafereis na xeperaseis autes tis diskoles stigmes.
  lenio
  απάντηση145
   
   
  Σκέφτομαι άρα υπάρχει | 07/10/2012 12:28
  Η Μόνικα σώθηκε. Απόδειξη ότι υπάρχει θεός. Δεκάδες παιδιά και ενήλικες μετανάστες πνίγονται καθημερινά στα κύματα. Απόδειξη ότι έχει και τις προτιμήσεις του. (σπουδαία περιπέτεια, σπουδαίο κουράγιο, σπουδαίο μάθημα ζωής... αλλά πολύ μικρό και προσωπικό για να δικαιολογεί εξ αποκαλύψεως αλήθειες... )
  Σαλούφα
  απάντηση2225
   
   
  Και αν πέθαινε κανείς; | 07/10/2012 11:37
  Διαβάζοντας κάποια αρνητικά σχόλια, δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι αηδία. Κάποιοι νέοι άνθρωποι, εντάξει ίσως από δικιά τους απροσεξία, παρά λίγο να βρουν τραγικό θάνατο. Και ποιος δεν έχει φανεί απροσεκτος. Εγώ λέω μπράβο στη κοπέλα και στη παρέα της. Οσο για το σχόλιο Ασχετο με Θάλασσα, ο Bob Marley, ο Dezi Arnez, η Shakira, η Νατασσα Ατλας και τόσοι άλλοι τραγουδιστές έκαναν καριέρα παρόλο που και ίσως επειδή έχουν ξένη προφορά!
  DS
  απάντηση126
   
   
  Ελπίζω να βάλατε μυαλό. | 06/10/2012 23:16
  Την επόμενη φορά με τα κουβαδάκια σας εκεί που σκάει το κύμα.
  Captain Hook ?
  απάντηση1030
   
   
  Διδάγματα της μοίρας | 06/10/2012 16:15
  Διδάγματα πολλά....α) προτιμάμε τις βάρκες από τα φουσκωτά β) εν πλω φοράμε πάντα μπρατσάκια, σωσίβιο, βατραχοπέδιλα γ) το Λιμενικό μας σκίζει, δ) η Παναγία έχει τα μάτια της 14 ε) παλεύοντας με τα κύματα δε τραγουδάμε Μόνικα αλλά Καζαντζίδη ζ) προτιμάμε πάντα τηλέφωνα αδιάβροχα η) ο Φαίδωνας είναι επιρρεπής στις κράμπες αλλά ψυχάρα θ) με το πρόσθιο αποφεύγεις τα κύματα πολυκατοικίες ι) στη Τζιά όλες οι κυρίες ακούνε μόνο Μόνικα κ) η τύχη σου μπορεί να σου γελάσει πιο εύκολα αν σε βρει ένα ιστιοπλοϊκό με Πολωνούς παρά ένα ελληνικό σουπερ πούμα λ) υγεία
  Τζίμης Νταλάρας
  απάντηση4425
   
   
  DIAMARTIRIA! | 06/10/2012 15:01
  EGO 8ELO NA DIAMARTIRI8O DIOTI TO BHMA KATEBASE THN ODHSIA THS KOPELAS APO TA SIMANTIKA AR8RA THS KORIFIS THS SELIDAS OPOS PAGOMA MIS8WN, TROIKA, PTOXEUSH THS ELLADOS, EPISKEPSI MERKEL KLP. TOULAXISTON TO MHNHMA EINAI AISIODOXO! KAPIOI EXOUN XRHMATA NA KAPSOUN SE BENZINES NA ORGONOUN TIS 8ALASSES GIA ANAPSIXH ANTI NA TA PETANE SE MATAIA PRAGMATA OPOS NA PANE STIS DOULIES TOUS (AN EXOUN), FAGHTO (AN EXOUN) H NA ZESTENOUN TA SPITIA TOUS (AN EXOUN). SOBARH EIDHSH! AIS8ANOMAI PLHRWS ENHMEROMENOS GIA TA DROMENA STHN ELLADA!
  Regas
  απάντηση1044
   
   
   
  Asxeto me thalassa | 06/10/2012 14:18
  Monica, Se exo akousi mia fora ke lipithika gia tin manis sou me ta agglika tragoudakia ke genika me tin xenomania sou. English is not your first language, so why bother? Krima dioti i ellada exei polles mousikes opou tha borouses na epireastis. Ke xekola apo to wailing ligo dioti ginete monotono. Ime ellinitha tis omogenias ke isos gia afto mou kakofenete. Ke prin oi ellininares mou sxoliasoun ta latinka grammata, o ipologistis aftos apo opou grafo den exei ellhniki grammatosira.
  Timarete
  απάντηση961
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ειρωνίες | 06/10/2012 12:32
  Ολοι μας, είτε ταξιεδεύουμε με φουσκωτό, είτε με Φερρυ είτε με το Quenn Mary, έχουμε πιθανότητες να βρεθούμε σε παρόμοια ή και σε χειρότερη κατάσταση. Συνεπώς τα ειρωνικά και σεξιστικά σχόλια περιττεύουν.
  Νησιώτης
  απάντηση718
   
   
   
  Περίληψη please | 06/10/2012 12:18
  Επειδή βαριέμαι να διαβάζω όλο αυτό το walloftext για κάτι τόσο ενδιαφέρον όσο οι περιπέτειες της θαλασσοδαρμένης εθνικής ηρωίδας Μόνικας, με της οποίας την σκέψη κοιμάμαι και ξυπνάω, μπορεί σας παρακαλώ που έκανε ήδη το λάθος να το διαβάσει να γράψει δυό - τρία πράγματα, όπως για παράδειγμα πεοθηλασμός, ισπανικό κτλ. ως περίληψη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  S.K.
  απάντηση1890
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ποιος πληρώνει σούπερ πούμα κτλ; | 06/10/2012 12:16
  αφού παιδάκια έχετε λεφτά για φουσκωτά και μουσικές, δεν τσοντάρετε λίγο και το Λιμενικό και ΠΝ;
  Μαρούλα
  απάντηση2272
   
   
  Σωσίβια | 06/10/2012 10:07
  Δίδαγμα για όλους μας. Οταν ταξιδεύουμε με φουσκωτό ή άλλο μικρό σκάφος, , μικροί και μεγάλοι, ΦΟΡΑΜΕ ΤΑ ΣΩΣΙΒΙΑ ξέρουμε δεν ξέρουμε κολύμπι. Επίσης έχουμε σε ετοιμότητα το πιστόλι με τις φωτοβολίδες κα ανοικτά τα κινητα.
  Παληός
  απάντηση565
   
   
   
  Πραγματική ταλαιπωρία | 06/10/2012 10:02
  Σε κανένα να μην του τύχει, γιατί δεν είναι σίγουρο πως πάντα το τέλος θα είναι αίσιο για όλους. Αλλά ποιά είναι η Μόνικα ?
  Φτάνανε είκοσι αράδες
  απάντηση3812
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ti prepei na periexei kathe sossivio | 05/10/2012 22:11
  Sas grafo ta aparaitita efothia pou prepei na exei kathe sossivio. Ta metra afta einai apo tis United Staes Coast Guard Auxiliary tis opoias eimai melos. 1) Sossivio thiapistevmeno apo tin Elliniki Aktofilaki. 2) Kathreftaki 3) Sfirixtra 4) lampaki nixtos n'anavosvinei 5) reflectors kai TO PIO OUSIASTIKO: FORATE TA SOSSIVIA KATH'OLI TI THIARKIA TOU TAXITHIOU. I FOTIA MPOREI MESA SE 10" NA EHEI AGALIASEI ENA SKAFOS, PROPANTOS OTAN IPARHOUN EFLEKTA ILIKA STON AERA. SAS THERMOPARAKALO THIMOSIEFSTE AFTIN TIN EPISTOLI. MPORE NA SOSEI ZOES. KATHE XRONO PERIPOU 530 ATOMA PNIGONTAI STIS USA. Meta timis Vasilis Ligas
  Vasilis Ligas
  απάντηση294
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-