Επείγον έγγραφο με το οποίο ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών 15 προσώπων, το όνομα των οποίων έχει εμπλακεί στην δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απέστειλε αιφνιδιαστικά, προ μερικών ημερών, ο αρμόδιος εισαγγελέας για το ξέπλυμα χρήματος σε όλες τις τράπεζες της χώρας. Το εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία ζητείται ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών τους είναι και δύο νεαροί αντεξουσιαστές για τους οποίους έχουν εκδοθεί, προ πολλών μηνών, απαλλακτικά βουλεύματα για συμμετοχή στην οργάνωση αυτή. Παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο λόγος που ζητήθηκε πάλι άρση τραπεζικού απορρήτου για κατηγορούμενους για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και ερευνάται αν αυτό σχετίζεται με την αιματηρή ληστεία, τον περασμένο Αύγουστο, στην Πάρο ή με άλλη αφορμή.
Το έγγραφο με τον χαρακτήρα «επείγον-εμπιστευτικό» φέρεται να το έχει αποστείλει στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Νικολούδης που είναι προϊστάμενος της αρμόδιας Αρχής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Στο έγγραφο ζητείται «να διενεργηθεί έρευνα για τον εντοπισμό κάθε είδους περιουσιακών στοιχείων και να μας γνωρίσετε τα αποτελέσματα αυτής, ακόμη και στην περίπτωση που είναι αρνητικά».
Ωστόσο το έγγραφο αυτό έχει ορισμένα παράδοξα κι ιδιότυπα στοιχεία.
Αρχικά ότι τέτοιου είδους έγγραφα αιτήματα έχουν σταλεί και στο παρελθόν για εμπλεκόμενους στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς να βρεθούν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Δεύτερον ότι στην τελευταία αυτή λίστα ανοίγματος λογαριασμών δεν περιλαμβάνονται τα ονόματα τεσσάρων τουλάχιστον αντεξουσιαστών που είναι προφυλακισμένοι για συμμετοχή σε διάφορες «φάσεις» επιθέσεων της οργάνωσης ενώ, αντιθέτως, ζητείται η άρση τραπεζικού απορρήτου ένδεκα συγκατηγορούμενων τους για τα ίδια αδικήματα. Ουδείς μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός.
Τρίτον, ότι στη λίστα αυτή εμφανίζονται τα ονόματα δύο νεαρών ατόμων που αναζητούνται για συμμετοχή στην οργάνωση αφού τα αποτυπώματά τους εντοπίσθηκαν σε καταλύματα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Τέταρτον, ότι στον ίδιο κατάλογο ζητείται να ελεγχθούν και οι λογαριασμοί ενός 24χρονου, που διέμενε στον Χολαργό και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από σχετική έρευνα το 2011.
Πέμπτον: Η επάνοδος των ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος σε δύο νεαρούς που είχαν απαλλαγεί δια βουλεύματος σχετικά με την υπόθεση μεταφοράς όπλων -στα τέλη του 2010- από το Αγρίνιο στην Αθήνα και τον εντοπισμό καταλυμάτων στην πρωτεύουσα. Η δικαστική απόφαση που τους απάλλαξε από κάθε κατηγορία εκδόθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012, όμως οι αρχές επανέρχονται, οκτώ μήνες αργότερα, σε έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών τους. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν εμπλακεί σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.