Ήξεις, αφήξεις οι απαντήσεις στη Βουλή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη σχετικά με την επιστροφή της Ειδικής Γραμματείας Δασών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Καλαφάτης ανέλυσε τη σημασία του έργου της γραμματείας, επεσήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης του έργου της, αναφέρθηκε στα όσα έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια που οι δασικές υπηρεσίες βρίσκονται υπό τη σκέπη του ΥΠΕΚΑ αλλά για την… ταμπακιέρα ούτε κουβέντα.
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν κατάφερε να βρει καμία αναλυτική τεκμηρίωση η οποία να δικαιολογεί αυτή τη νέα διοικητική αλλαγή.
Να θυμίσουμε ότι ήδη δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν εκφραστεί θετικά ως προς την παραμονή της Εδικής Γραμματείας στο ΥΠΕΚΑ.
Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και σημερινή ανακοίνωσης της Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ): «Αντί να συζητάμε για τη διοικητική οργάνωση του Τομέα και συνεπώς για τη δασική ανάπτυξη και προστασία, βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά από το ενδεχόμενο πλήρους διάλυσης των Υπηρεσιών της Ειδικής Γραμματείας Δασών» επισημαίνουν.
Τονίζουν μάλιστα ότι η πρόταση που κατατέθηκε για το νέο οργανισμό του ΥΠΕΚΑ οδηγεί στη διάλυση του τομέα των δασών. Και καταλήγουν: «Ουσιαστικά καταργεί τις υπηρεσιακές και θεσμικές δομές της κεντρικής υπηρεσίας και πατάει στο καλάθι των αχρήστων κάθε προσδοκία αλλαγή της νοοτροπίας και των συντεχνιακών αντιλήψεων που επιδιώκουν τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος».