Μετά από δύο χρόνια περιπλάνησης από χέρια υπουργών στα χέρια των επικεφαλής του ΣΔΟΕ και από εκεί σε άλλους υπουργούς σε μια σκυταλοδρομία δίχως τέλος και χωρίς να γίνεται το παραμικρό για την εξέταση των στοιχείων της, ενώ όλοι γνώριζαν την ύπαρξή της, η περίφημη λίστα Φαλτσιανί, που έστειλε… συστημένη στην Ελλάδα η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, προσγειώθηκε επιτέλους σήμερα Τρίτη στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Την αγνοούμενη λίστα την οποία παρέλαβε πρώτος στην Ελλάδα ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και για την ανεύρεση της οποίας διατάχθηκε πρόσφατα ολόκληρη δικαστική έρευνα, καθώς σε αυτήν περιέχονταν ονόματα ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετική τράπεζα, οι οποίοι πιθανολογούνταν ότι έβγαλαν το ποσά στο εξωτερικό φοροδιεύγοντας, παρέδωσε στον κ. Πεπόνη ο νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ Μιχαήλ Στασινόπουλος, ο οποίος το πρωί είχε κληθεί για να ενημερώσει τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικόλαο Παντελή για την υπόθεση, καθώς και για την περίοδο έναρξης των άλλων ερευνών για τις υποθέσεις, όπου εμπλέκονται ονόματα πολιτικών.
Ο κ. Στασινόπουλος δεν βρήκε τη λίστα στα συρτάρια του ΣΔΟΕ· του εστάλη το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου! Στην κυβέρνηση παρέδωσε αντίγραφό της σε ηλεκτρονική μορφή ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στον οποίο, όταν ήταν υπουργός, την έχει δώσει ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, στον οποίο την είχε στείλει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όταν και εκείνος ήταν υπουργός πριν από τον κ. Βενιζέλο.

Ολοι ωστόσο, υπογραμμίζουν, ότι όλα αυτά τα χρόνια η λίστα διακινείτο ατύπως, καθώς αποτελούσε προϊόν υποκλοπής και γι’ αυτό θεωρείτο ότι δεν μπορούσε νομίμως να τύχει διερεύνησης.