Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος ο Δήμος Ηλιούπολης την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου διοργανώνει Ημέρα Ανακύκλωσης, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

«Το περιβάλλον είναι πηγή ζωής για όλους μας, και η προστασία του δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων» υποστηρίζει η δημοτική αρχή.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης όλοι οι δημότες μπορούν να φέρουν υλικά και αντικείμενα που ανακυκλώνονται, τα οποία θα συλλέγονται επί τόπου από το Δήμο, για να σταλούν για ανακύκλωση.
Ειδικότερα, μπορείτε να φέρετε:
• Γυάλινα μπουκάλια
• Ηλεκτρικές συσκευές
• Λάμπες και λαμπτήρες
• Μπαταρίες
• Φάρμακα
• Μαγειρεμένο λάδι

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα φορέων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ανακύκλωσης και θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες, προβολή video και άλλες δράσεις. Οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα ανακύκλωσης, τα οποία υλοποιεί ο Δήμος και τον τρόπο συμμετοχής των δημοτών σε αυτά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιστήμονες του Τ.Ε.Ι. Κρήτης θα ενημερώνουν τους συμμετέχοντες για την πορεία του προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης φυτικών υπολειμμάτων, που υλοποιεί ο Δήμος, ενώ παράλληλα θα διανέμεται δωρεάν κόμποστ (οργανικό λίπασμα, το οποίο προέρχεται από την κομποστοποίηση οργανικών υπολειμμάτων), το οποίο παράγεται από το πρόγραμμα αυτό, καθώς και φυτά από το φυτώριο του Δήμου.

Καλεσμένοι στην Γιορτή της Ανακύκλωσης είναι και οι μαθητές των σχολείων της πόλης και οι περιβαλλοντικές τους ομάδες, οι οποίοι θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις.

Η γιορτή θα ξεκινήσιε στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 10 το βράδυ στην Κεντρική πλατεία.