Στη Διαδραστική Έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου ξεκινούν τη νέα χρονιά δυναμικά, με μία ενότητα «μαγική». Οι δραστηριότητες της ενότητας «Μαγεία ή Επιστήμη;» θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου. Σε αυτή παράξενα φαινόμενα αναπαράγονται μπροστά στα μάτια των θεατών και υπόσχονται να μυήσουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία της επιστήμης.

Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά το Ιδρυμα Ευγενίδου, αναφέρει τα εξής:

«Η νέα χρονιά αρχίζει δυναμικά με μία ενότητα «μαγική»! Χαρτιά που αψηφούν τις φλόγες, μείγματα που αναφλέγονται με την προσθήκη νερού και παράξενα φαινόμενα που αναπαράγονται μπροστά στα μάτια σας υπόσχονται να σας μυήσουν στη μαγεία της επιστήμης! Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι θα αναπαράγουν φαινόμενα που μοιάζουν μαγικά και θα δημιουργήσουν οπτικές ψευδαισθήσεις με «έξυπνες» κατασκευές. Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει:

Ώρα 13:30 – 14:10 Πειράματα
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Σ’ αυτή την επίδειξη πειραμάτων δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Μαγικές σφαίρες που εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες του ηλεκτρισμού, αντικείμενα που εξαφανίζονται με τη βοήθεια της φυσικής, υλικά που μας εκπλήσσουν, μαγνήτες που πετάνε και χημικές αντιδράσεις που αψηφούν την κοινή λογική θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε ό,τι πιστεύατε μέχρι σήμερα. Τελικά πρόκειται για Μαγεία ή Επιστήμη;

Ώρα 14:30 – 16:00 Διαδραστικό Εργαστήρι: Μαθητευόμενοι μάγοι
(προτείνεται για παιδιά 9 έως 12 ετών)
Στο εργαστήρι αυτό οι επίδοξοι μάγοι θα ανακαλύψουν τα μυστικά της επιστήμης πραγματοποιώντας οι ίδιοι τα πιο «μαγικά» πειράματα. Έξι μαγικά κουτιά κρύβουν έξι μαγικές αποστολές. Με τη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει με την πίεση και πώς αυτή μπορεί να δημιουργήσει περίεργες εντυπώσεις. Παράλληλα, θα πειραματιστούν με περίεργα υλικά και θα δουν τι συμβαίνει. Κατόπιν, οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα πειράματά τους! Ποια ομάδα θα καταφέρει να μας… μαγέψει;

Ώρα 17:00 – 18:00 Εργαστήρι Κατασκευών
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Χάρτινος δράκος που ζωντανεύει: Θα θέλατε να κατασκευάσετε τον δικό σας μοναδικό δράκο, που θα στολίσει το γραφείο σας και θα σας παρακολουθεί με το άγρυπνο βλέμμα του; Όλα είναι δυνατά στη Διαδραστική Έκθεση!
Ζωντανή καρτ-ποστάλ: Μία καρτ ποστάλ με εικόνες που κινούνται; Δεν είναι μαγεία… είναι επιστήμη!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε όμως να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».