Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας και Άμυνας κ. κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Όπως έχει αποφασιστεί άλλωστε, μεταξύ των θεμάτων συνεργασίας των δυο υπουργείων θα είναι και η δυνατότητα χρησιμοποίησης λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων για την σίτιση εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν μακριά από τις περιοχές κατοικίας τους.

Το πρωτόκολλο προβλέπει τη στενή συνεργασία των δύο υπουργείων, μεταξύ των άλλων, στους τομείς πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας κλπ.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Θανάσης Κυριαζής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, καθώς και διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες που θα λάβουν μέρος σε δράσεις που προβλέπονται από το πρωτόκολλο συνεργασίας.

«Είναι πράγματι μια δύσκολη περίοδος, το γνωρίζουμε όλοι» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αρβανιτόπουλος. «Διερχόμεθα μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, που όμως όλοι πιστεύουμε ότι αγγίζει το τέλος, φτάνει στο τέλος. Και σιγά – σιγά αρχίζει να φαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ».
Όπως εξήγησε μια σειρά από πολιτικές τις οποίες εδώ και καιρό συζητούν τα δυο υπουργεία προχωρούν πλέον στην υλοποίηση τους. «Δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση από την πλευρά μας στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι το οποίο νομίζω ότι υπήρξε πάγιο αίτημα πολλών κοινωνικών ομάδων και το οποίο σήμερα ικανοποιούμε. Τη δυνατότητα οι Ολυμπιονίκες μας οι οποίοι αποτελούν κοινωνικά πρότυπα, να μπορούν να δίνουν διαλέξεις στους νέους ανθρώπους εμπνέοντάς τους αυτές τις δύσκολες ώρες με τα ιδεώδη του αθλητισμού, του ολυμπισμού, του εθελοντισμού. Το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό, και σε συμβολικό και σε ουσιαστικό επίπεδο» δήλωσε.
«Να είστε σίγουροι ότι όταν περάσει αυτή η κρίση η Πολιτεία θα κάνει αυτό το οποίο πρέπει, θα επανορθώσει. Γιατί όλες αυτές οι περικοπές που γίνονται, πράγματι πλήττουν τον εργαζόμενο, το ξέρουμε όλοι αυτό. Δεν το κάνουμε ελαφρά την καρδία αλλά είναι η τελευταία θυσία για να βγει ο τόπος από την κρίση. Και όταν έρθει η ώρα, η Πολιτεία θα κάνει αυτό το οποίο είναι κοινωνικά δίκαιο και θα επανορθώσει» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. Και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σαφή εντολή να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα παροχής κοινωνικής πρόνοιας και αγαθών ούτως ώστε, έστω και κατ’ ελάχιστο, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες.
«Επιτρέψτε μου, πέραν των άλλων, να τονίσω και την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτή η συνεργασία σε θέματα ιστορικής αυτογνωσίας και ιστορικής αυτοσυνειδησίας του Έλληνα και της Ελληνίδας» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
«Σήμερα δεν μιλάμε για πολέμους με στρατιωτικές επιχειρήσεις, σήμερα μιλάμε για ένα οικονομικό πόλεμο τον οποίο έχει η χώρα μας με τις αγορές. Αυτό τον πόλεμο δεν τον επιλέξαμε, μας έχει επιβληθεί. Και θα βγούμε νικητές. Η Ελλάδα θα νικήσει» συνέχισε.