από metereologos.gr
Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
 
 

Επιμένει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ο κ. Μανιτάκης

Εκτιμά ότι ως το 2015 θα αποχωρήσουν πάνω από 200.000 υπάλληλοι
Επιμένει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ο κ. Μανιτάκης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Αναίμακτα» θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση του κράτους, χωρίς δηλαδή η κυβέρνηση να προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού, διαβεβαίωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης των Βελγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο κ. Μανιτάκης αποσαφήνισε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι από την αναδιάρθρωση των δομών του κράτους θα προκύψει σημαντική μείωση διοικητικών μονάδων, που φθάνει ενίοτε και το 50%, με ανάλογη μείωση λειτουργικών δαπανών, διοικητικών βαρών, θέσεων προσωπικού και γενικότερα με την επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

«Μετά την τυπική και ουσιαστική περάτωση της αξιολόγησης των δομών και τη σύνταξη των νέων οργανισμών των Υπουργείων, θα επακολουθήσει, το 2013, η αξιολόγηση του προσωπικού, αρχίζοντας από την επιλογή Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και γενικά προσωπικού θέσεων ευθύνης», επισήμανε.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν την Τρόικα να πιέζει για απολύσεις προσωπικού, έκανε λόγο για «αθρόα αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων το 2012» και για «πέρα από κάθε πρόβλεψη μείωση του αριθμού τους κατά διακόσιες, ακόμη, χιλιάδες μέχρι το 2015».

«Με την αυστηρή τήρηση του κανόνα 1:5», είπε, «με δεδομένες τις αυξημένες αποχωρήσεις από το Δημόσιο (που το ίδιο το ΓΛΚ εκτιμά ότι θα φτάσουν τις 40.000 μόνο για φέτος, υπερβαίνοντας τις αρχικά συντηρητικότερες εκτιμήσεις) και με την πρόταση του υπουργείου για συνταξιοδοτική ωρίμανση, δηλαδή για πρόωρη εθελούσια συνταξιοδότηση 35.000 υπαλλήλων με εξαγορά τριών πλασματικών χρόνων υπηρεσίας, διασφαλίζουμε ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους μέχρι το 2015 υπερκαλύπτεται με φυσιολογικές και οικειοθελείς αποχωρήσεις, υπερβαίνοντας μάλιστα κατά πολύ τον αριθμό των 200.000 - με ταυτόχρονη πρόνοια να μην αποψιλωθεί η διοίκηση από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό και να μη θιγούν ευαίσθητοι τομείς όπως η υγεία και η εκπαίδευση»

«Με τον τρόπο αυτό», συνέχισε «στα τέλη του 2015 ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας θα μετρά 600.000 περίπου εργαζόμενους, θα είναι μικρότερος περίπου κατά το 1/3 σε σχέση με το 2009, πριν την κρίση, ενώ θα έχει περιοριστεί δραστικά το συναφές μισθολογικό κόστος και θα έχουν απελευθερωθεί θέσεις προκειμένου να ανανεωθεί η δημόσια διοίκηση με νέους, καταρτισμένους και ικανούς υπαλλήλους που προς το παρόν δεν απορροφούνται».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε και ένα μήνυμα προς τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητά τους δεν αποτελεί άλλοθι για αδιαφορία και πλημμελή ή ελλιπή άσκηση των δημοσιοϋπαλληλικών τους καθηκόντων και πάντως δεν τους απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις τους ούτε από την πειθαρχική ευθύνη που υπέχουν. Είναι υπηρέτες του λαού και του κράτους και έχουν ταχθεί να εξυπηρετούν τους πολίτες με προσήνεια και σεβασμό των δικαιωμάτων τους στη βάση της αρχής της ισονομίας».

Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμένει στις απολύσεις στο Δημόσιο η τρόικα, αντιστέκεται ο Μανιτάκης  
 
 
σχόλια (29)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Χαλιέστε πολύ βλέπω με τους ΔΥ.... | 21/09/2012 23:21
  Αναρωτιέμαι αν είστε παπαγαλάκια της τρόϊκα, ή αποτυχόντες wannabe ΔΥ, οι οποίοι μέσα στην κακομοιριά που σας δέρνει, για να χαρείτε θέλετε να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα.....Ό,τι από τα δύο κι αν είστε, περαστικά σας παιδιά και καλή επιτυχία στην εύρεση πραγματικής, σταθερής και με ασφάλιση εργασίας....Κάτι το οποίο εσείς ευχεστε να χάσουν οι άλλοι.....Αλήθεια, τη θεσούλα που τέλος πάντων βρήκατε στον ιδιωτικό τομέα, τη βρήκατε με.... ΑΣΕΠ; Ή μήπως με γνωστό του...γνωστού.
  ΞΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΟΛΗ.....
  απάντηση00
   
   
  Γιατι? | 21/09/2012 20:04
  Γιατι να μην γίνουν?
  Εγκαθετος
  απάντηση01
   
   
  Είναι θέμα status | 21/09/2012 13:38
  Αν είσαι ένας πολίτης που εργάζεσαι σε κάποια επιχείρηση και κλέψεις, θα πας φυλακή. Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και κλέψεις οι πιθανότητες να πας φυλακή είναι μεγάλες, τώρα με την κρίση που η κοινωνία είναι ψιλιασμένη. Αν είσαι πολίτικός και κλέψεις, επίσης χεις πολλές πιθανότητες να πας μέσα, γιατί το κλίμα των ημερών είναι "ανθυγειινό" για τους πολιτικούς. Αν είσαι παράγοντας του ποδοσφαίρου, πιθανότατα θα πας μέσα (εδώ πήγε μέσα ολόκληρος Μάκαρος και από πίσω ο Αχιλλέας). Αν όμως είσαι δημόσιος υπάλληλος και κλέψεις, όχι απλώς δεν θα σε απολύσουν, αλλά μπορεί να σε μεταθέσουν και πιο κοντά στο σπίτι σου. Άρα τι σε συμφέρει;
  Γιώργος Αρβανίτης
  απάντηση41
   
   
  Κράτος δικαίου. | 20/09/2012 13:37
  Κάποιοι λενε ότι θα διαλυθεί το Δημ. αν συνταξ/θούν τα έμπειρα στελέχη .Αυτό, όπως καταλαβαίνετε,δεν είναι λογικό,γιατι όταν αυτοί θα συνταξιοδοτούνταν κανονικά θα διαλυόταν πάλι το Δημ.;Ή όσοι έμπειροι συνταξιοδοτούνταν τόσα χρόνια ειχαν δημιουργήσει πρόβλημα;Ουδείς αναντικατάστατος λέει μια σοφή ρήση,τ΄άλλα είναι εκ του πονηρού.Το Κράτος,όπως ο γονιός,ο δάσκαλος,ο δικαστής πρέπει να είναι δίκαιο στους πολίτες.Τι θα πούν δηλ.οι άλλοι που ειναι το ίδιο έμπειροι(αλλά όχι με την βούλα των γνωριμιών) κ θα "συνταξ/θούν";Υπάρχουν ικανά στελέχη:απο Σχ. Δημ. Διοικ, προιστ/νοι με εμπειρία κ πολλοί μορφωμένοι πλέον.Δώστε κίνητρα στο λαό να εμπιστευθεί το Κράτος!Μην χαθει η ευκαιρία για νέες ιδέες!
  Απελπις
  απάντηση90
   
   
  Σωστός ! | 20/09/2012 11:09
  Απολύσεις μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ. Κανείς άλλος.
  Μπάμπης ο Φλου
  απάντηση110
   
   
  ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ | 20/09/2012 10:33
  Μανιτάκης: υπουργός της δημαρ (συνιστώσα του σύριζα) Μακράν ο χειρότερος της κυβέρνησης! Περιμένει κανείς οτι αυτός ο αριστερός παππούς θα κάνει τομές στο δημόσιο; Αυτός ζεί ακόμα στο 1960! Το μόνο που λέει μονότονα ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΗΦΗΝΑ,ακόμα και καταχραστών και λαμογιών! Και φυσικά ΠΑΛΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟΥ Ι.Τ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ! Να η προσφορά της δημαρ στο κοινωνικό σύνολο!
  ΞΕΦΤΙΛΕΣ
  απάντηση145
   
   
   
  ουστ κοπριτες του ιδωτικου τομεα | 20/09/2012 09:57
  εσεις δημιουργησατε την κριση κοπριτοσκυλα ελευθεροι επαγγελματιες και εργοδοτες του ιδιωτικου μη παραγωγικου τομεα με τη μη καταβολη φορων και εισφορων προς το κρατος. το θεμα ειναι πως την πληρωνουμε τωρα εμεις οι μισθωτοι. για αυτο θα παρετε αυτο που σας αξιζει λαμογια της δεκαρας
  giannis
  απάντηση1125
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΤΡΟΙΚΑ ....ΜΕ ΑΚΟΥΣ? | 20/09/2012 09:16
  Κεφαλια με μυαλα σαν του Μανιτακη θελουν ....΅κοψιμο΅.
  Ελληνας ΕΕ
  απάντηση172
   
   
  Ε.Ε.Δ.Υ. | 20/09/2012 08:40
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
  vmeg66
  απάντηση221
   
   
  ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΡΟ | 20/09/2012 05:53
  Το μετρο ειναι ανοητο γιατι εχουμε υπαλληλους στην υπηρεσια που ειναι ειναι ακομα και 40 χρονων και εχουν θεμελειωσει με στρατο και παιδια το 2010. Ας τους ανημερωσει καποιος πριν το κανουν γιατι εχει να πεσει πολυ γελιο οταν το καταλαβει η τροικα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση90
   
   
  dimosio ypaliliki... | 20/09/2012 04:56
  Na, fylaxte tous tous dimosious ypalilous gia na tous thaumazete...
  las
  απάντηση131
   
   
  ντροπη!!! | 20/09/2012 04:33
  δηλαση παλι εμεις θα τις πληρωνουμε τις συνταξεις!!! Ειπαμε, οι ιερες αγελαδες της ελλαδος ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι, και ας ζουν εις βαρος ολων μαςκαι ας μπορει να βγει με τα 2/3 η δουλεια, και ας ηταν αυτοι που μαζι με τους προστατες τους-πολιτικους μας χρεωκοπησαν, θα τους πληρωνουμε θελοντας και μη, ειτε εν ενεργεια, ειτε στη συνταξη!!! Και μετα να δω πως θα ανεβουν οι μισθοι αφου θα παραμεινουμε μια χωρα παραγωγης συνταξιουχων και μονο!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση151
   
   
  προσέξτε υφάκι που έχει το παλληκάρι... | 20/09/2012 03:56
  200 χιλιάδες θα φύγουν μέχρι το 2015, ώστε οι πολιτικάντηδες μας μπορούν άμεσα να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις ημετέρων.
  μη σμπρώχνεστε, όλοι θα διοριστείτε...
  απάντηση121
   
   
  << στο καλό !! >> | 20/09/2012 02:04
  .....ουστ κοματοσκυλο....
  βαρεθηκα τα λαμογια
  απάντηση150
   
   
  Τελικα δεν θα απολυθει ουτε ενας.... | 20/09/2012 00:33
  Το Greek Dream επιβιωνει σε καθε κριση.... Μια θεσουλα, ενας μισθουλακος, ενα δανειακι, ενα αυτοκινητακι και ενα σπιτακι με τελικο στοχο μια συνταξουλα.... (ολα με το υποκοριστικο της μιζεριας).... Κι αν στραβωσει κατι.... ζητιανια σε ενα παραθυρο του Αυτια..... Κι ας ειναι 1.500.000 οι ανεργοι του ιδιωτικου τομεα, κι ας ειναι ο μισθουλακος πολλαπλασιος του μισθου του ιδιωτικου υπαλληλου... η δημοσιουπαλληλικη μιζερια παραμενει ακμαια και παντος καιρου..... Να τους χαιρομαστε...
  Ουτε ενας.....
  απάντηση201
   
   
  kosvag | 20/09/2012 00:11
  «Με την αυστηρή τήρηση του κανόνα 1:5.......στα τέλη του 2015 ..................θα έχουν απελευθερωθεί θέσεις προκειμένου να ανανεωθεί η δημόσια διοίκηση με νέους, καταρτισμένους και ικανούς υπαλλήλους που προς το παρόν δεν απορροφούνται». Σε παρακαλώ κε Μανιτάκη μπορείς να το κάνεις να να συμβεί αύριο? δηλαδή να κάνεις 200.000 ΔΥ συνταξιούχους και να τους ανανεώσεις κατά 1/5 αλλά αύριο! για να μην περιμένουμε το 2015 για να γελάσουμε (συγνώμη να ανανεωθούμε!).
  kosvag
  απάντηση92
   
   
  Περικοπές | 19/09/2012 23:58
  Αν μειωθούν και άλλο οι μισθοί, στο τέλος θα αποχωρήσουν όλοι. Ίσως τελικά αυτό είναι το κρυφό τους σχέδιο.
  Γιάννης
  απάντηση74
   
   
  Λίγο ντροπή ρε....... | 19/09/2012 23:50
  Κρατείστε τους κυφήνες,το τεμπελαριό και ξεζουμίστε τους ιδιωτικούς για να τους ταίζουν.......ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΝΕΡΓΟΙ !!!!! Που δέν βρίσκουν καμιά αγελάδα ΑΤΜ να την αρμέγουν κάθε 16 και 30 τον έστω και για λιγότερο γάλα που βγάζει τώρα...... που πάντως βγάζει ακόμη. Για έργο που αναγκαζόμαστε να ξαναπληρώσουμε. ΠΧ Αγγλικά αρχίζουν απο τετάρτη δημοτικού και κάνουν μέχρι και τρίτη λυκείου. Μπορεί να μου κανείς γιατί στελνουμε όλοι τα παιδιά στά φροντιστήρια ? Ποιός μαθαίνει αγγλικά στο σχολείο ? Kαι όμως κάποιοι πληρώνονται για αυτή την δουλειά. Προσπαθείστε να εξηγείσετε σε ένα οποιαδήποτε ευρωπαίο ότι πάνε τα παιδιά στα φροντιστήρια για να μάθουν αγγλικά .... Θα σας μείνει κάγκελο
  Λ,,, ΘΣΝΚ
  απάντηση203
   
   
  the best way out. | 19/09/2012 23:38
  i think it's time to outsourced the government to Germans,that's the only way out of this shit hole.
  drudge peon
  απάντηση121
   
-