από metereologos.gr
Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
 
 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας για το μεταναστευτικό

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας για το μεταναστευτικό
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος (κέντρο) , συμμετέχει στην διυπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό, Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Αμυνας για το μεταναστευτικό.  Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ.Μουσουρούλη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και ειδικότερα για το ζήτημα της αποτροπής μεταναστευτικού ρεύματος από τη Συρία. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και αποφασίσθηκε η  από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος με τα Σώματα Ασφαλείας.

- Οπως επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π.Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης: «Με εντολή του Πρωθυπουργού εντείνουμε το συντονισμό μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων για να αντιμετωπίσουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα, το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης.  Βεβαίως, δίπλα σε αυτό το θέμα, είναι ξεχωριστό θέμα το δεύτερο, δημιουργείται πλέον ένα κύμα προσφύγων και όχι λαθρομεταναστών, προσφύγων που προέρχεται από
τη Συρία.

Έχουμε μαζική έξοδο Συριακού πληθυσμού, το οποίο και αυτό αποτελεί ένα δεύτερο κεφάλαιο και ένα δεύτερο αντικείμενό μας, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, βασιζόμενοι στις συμφωνίες που προέρχονται και στο διεθνές δίκαιο και στις συμφωνίες που απορρέουν από τον καταστατικό χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος «θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει, με βάση τον καταστατικό χάρτη το Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και με βάση το διεθνές δίκαιο, τιμώντας την παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Αυτό είναι ένα κεφάλαιο και είμαστε εδώ ακριβώς για να συζητήσουμε πολιτικές και να εξειδικεύσουμε πολιτικές προς την κατεύθυνση αυτή.

Υπάρχει, όμως και ένα δεύτερο κεφάλαιο που αφορά τη λαθρομετανάστευση. Η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.Ήδη τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν στον Έβρο, μεταφορά συνοριοφυλάκων, και ούτω κάθ’ εξής, έχουν οδηγήσει σε μία ανάσχεση του ρεύματος στη περιοχή.  Αντίθετα, τον τελευταίο καιρό καθώς προχωρούν και οι εξελίξεις στη Συρία, παρατηρείται αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών στα θαλάσσια σύνορα της
χώρας μας που προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα».  
   

- Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων επεσήμανε, «ήρθαμε εδώ για να συζητήσουμε επίσης το πώς θα
πετύχουμε την ανάσχεση στα ανατολικά σύνορα της Χώρας, στο Αιγαίο Πέλαγος των λαθρομεταναστευτικών ροών, για την οποία είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία των τριών υπουργείων, των στελεχών τους, των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, του Λιμενικού σώματος και της Αστυνομίας
». 
   
- Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης ανέφερε ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι ένα πρόβλημα που η χώρα μας δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της. Το βάρος είναι δυσανάλογο.  

«Είναι αλήθεια», επεσήμανε, «ότι οι μεταναστευτικές ροές στα Ανατολικά θαλάσσια σύνορα είναι αυξημένες. Εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ένα διακλαδικό επιχειρησιακό  σχεδιασμό που ήδη έχει φέρει αποτέλεσμα.  Όσον αφορά στο Λιμενικό Σώμα η προσπάθεια που έχει ήδη καταβληθεί και έχει γνωστοποιηθεί σε όλους σας αφορά την ενίσχυση πλωτών και εναέριων μέσων και υποστήριξη αυτών από τη FRONTEX η οποία έχει ενεργοποιηθεί και έχει παρατείνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τον οποίον και χρηματοδοτεί με επιπλέον πόρους».
   

Το μεσημέρι για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με την παρουσία των τριών υπουργών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Δένδιας δήλωσε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι Σύριοι πρόσφυγες έχουν φθάσει έως τα παράλια της Τουρκίας και αναζητούν έναν τρόπο για να προωθηθούν προς την Ευρώπη και οι συσκέψεις έχουν σκοπό τη λήψη μέτρωνπροκειμένου όπως χαρακτηριστικά είπε, να «θωρακίσουμε το Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κύμα προσφύγων δεν έχει φθάσει ακόμα σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα, αλλά η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως «είμαστε έτοιμοι να δεχθουμε οποιαδήποτε πρόκληση».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει επαφές σε τρεις άξονες για το θέμα. Σε πρώτη φάση με την Τουρκία η οποία έχει πει πως μπορεί να δεχθεί έως 130.000 μετανάστες και αυτή τη στιγμή στη χώρα βρίσκονται 86.000. Ωστόσο στόχος της είναι να ζητήσει από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να της επιτραπεί να δημιουργήσει ζώνες αποτροπής λαθρομεταναστών εντός της Συρίας, κάτι που ωστόσο φαντάζει δύσκολο.

Σε δεύτερη φάση η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την κυπριακή έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν προς τα εκεί μεταναστευτικές ροές από Συρία, Ισραήλ ή άλλη χώρα.

Ο τρίτος άξονας της πολιτικής κινείται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Δηλαδή θα περιμένει η ελληνική κυβέρνηση να δει εάν και πόσοι μετανάστες θα έρθουν προς τη χώρα μας και θα αντιμετωπίσει εκείνη τη στιγμή το πρόβλημα.

Ενδεικτική του κλίματος ήταν η έκκληση για βοήθεια του δημάρχου Σύμης Λευτέρη Παπακαλοδούκα, στις αρχές του μήνα, ο οποίος κατήγγειλε ότι κάθε ημέρα αποβιβάζονται στο νησί κατά μέσο όρο 20 παράνομοι μετανάστες.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης αναμένεται να γίνει ενημέρωση για τα αποτελέσματα της λειτουργίας των στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, προκειμένου να εξεταστεί πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα.

Αναλυτική η δήλωση του κ. Ν. Δένδια
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αύξηση των περιστατικών λαθρομετανάστευσης στο ανατολικό Αιγαίο 
Αυστηρότερες ποινές για τα αδικήματα από παράνομους μετανάστες 
 
 
σχόλια (29)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Νέα ρατσιστική επίθεση κατά 19χρονης Ελληνίδας στην Πάτρα | 18/09/2012 19:49
  Τον τελευταίο καιρό, το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, όλα τα κατεστημένα κόμματα –και ειδικά τα μαρξιστικά-, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι ΜΚΟ, ο Συνήγορος του Πολίτη, ο δήμαρχος Αθηναίων, οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και οι διεθνείς προστάτες και εντολοδότες τους μιλάνε για συνεχείς ρατσιστικές επιθέσεις Ελλήνων κατά «κακόμοιρων οικονομικών μεταναστών» και εμπλέκουν σ’ αυτές το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών. Εχθές, λοιπόν, στην πόλη της Πάτρας, έγινε ένα πρωτοφανές περιστατικό ξυλοδαρμού με δράστη αλλοδαπό και θύμα 19χρονη κοπέλα από την Πάτρα, σε καφετέρια στην οδό Ραδινού. Ενώ η νεαρή Ελληνίδα φοιτήτρια έπινε καφέ με μια φίλη της, τις πλησίασε ένας αφρικανός, ο οποίος πουλούσε cd. Οι δυο κάπελες δεν ήθελαν να αγοράσουν κι αυτό εξόργισε τον αλλοδαπό που χαστούκισε τη φοιτήτρια και την κλώτσησε στα πόδια και μετά εξαφανίστηκε! Για το περιστατικό έγινε επίσημη καταγγελία από τη φοιτήτρια στις αστυνομικές αρχές. Ρωτάμε, λοιπόν, τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ: εδώ πρόκειται για μία καραμπινάτη ρατσιστική επίθεση. Άραγε, θα επιληφθεί της υποθέσεως η νέα υπηρεσία της Κρατικής Ασφαλείας για την «καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων». Γιατί αν δεν επιληφθεί εδώ, που θα επιληφθεί;
  Petros
  απάντηση20
   
   
  οι αριστεριστές και οι πολιτικοί τους | 18/09/2012 17:34
  "τιμώντας την παράδοση του Ελληνικού Έθνους από τα χρόνια της Ελληνικής Κλασικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα" - Χαζοί και άσχετοι πολιτικάντηδες αναπαράγουν το παραμυθάκι 'η μικρή φιλοξενίτσα', με το οποίο πανάθλιοι αριστεριστές παραμυθιάζουν τον κοσμάκη τις τελευταίες 10ετίες. Ξεσκίζονται να ταυτίσουν τον αρχαίο ιερό θεσμό της ξενίας και την υψηλή έννοια της αξιοπρέπειας, με τον πολυεθνικό βόρβορο των πλιατσικολόγων και των τυχοδιωκτών που ξεριζώνονται και αυτοεξορίζονται από το πάθος του πλούτου και της πλεονεξίας τους! Ο Οδυσσέας σύρεται στα δικαστήρια των αριστεριστών και των πολιτικών τους, καταδικασμένος για τους φόνους των μνηστήρων. Θα έπρεπε να τους φιλοξενεί και να τους ταϊζει ες αεί!
  12θεϊστής
  απάντηση30
   
   
  Φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά οι “ακροδεξιοί βομβιστές” του Τσίπρα ήταν... ακροαριστεροί τρομοκράτες! | 18/09/2012 13:34
  Σε πολιτικό φιάσκο μεγάλων διαστάσεων εξελίσσεται για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση των δήθεν "ακροδεξιών τρομοκρατιών" από το Γύθειο Λακωνίας, καθώς όχι μόνο κανένα στοιχείο, όπως διαρρέει η αστυνομία, δεν υπάρχει που να συνδέει τον βομβιστή του Γυθείου που βρήκε το θάνατο προσπαθώντας να κατασκευάσει μια βόμβα με ακροδεξιές οργανώσεις, αλλά όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι ήταν μέλη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς"! Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει την Κυριακή από το βήμα της έκθεσης Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα ότι "Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε ενώπιν ακροδεξιών τρομοκρατών και καλώ την αστυνομία να το ερευνήσει" και μάλιστα κατήγγειλλε "σχέδιο αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας από τους ακροδεξιούς", ενώ συστημικά ΜΜΕ συνέδεαν την υπόθεση με "ακροδεξιούς τρομοκρατικούς πυρήνες"!! Έτσι «υπόθεση του Γυθείου» πέρασε στην «αρμοδιότητα» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας που προσπαθούν να διερευνήσουν τις δραστηριότητες της ομάδας των βομβιστών, οι οποίοι όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, τελικά διασυνδέονται με ακροαριστερούς τρομοκρατικούς πυρήνες πολύ γνωστής οργάνωσης της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς"! Οι αστυνομικοί δεν συνδέουν καμία περίπτωση την υπόθεση αυτή με δράση ακροδεξιών οργανώσεων, από το σύνολο των στοιχείων που έχουν στην διάθεσή τους και όπως ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ
  Tasos
  απάντηση90
   
   
   
  Δεν καταλαβατε | 18/09/2012 07:26
  Τωρα φτιαχνουν κλιμα για να νομιμοποιησουν ΑΥΤΟ που κανουν εδω και χρονια: Τις δολοφονιες μεταναστων σε ανοιχτη θαλασσα.
  Ζευς
  απάντηση113
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  asta na pane | 18/09/2012 01:56
  opou laloun polloi kokopoi argei na xhmerwsei
  ploiarxos
  απάντηση30
   
   
  λαθρ...ολε | 17/09/2012 22:30
  σημερα σε τηλεοπτικο καναλι στις 21:30 εδειξαν καρτα όπου εγραφε οτι συνεληφθησαν 25000 λαθρομεταναστες και απελαθηκαν οι 500!!!!Αυτοι ειμαστε, ταλαιπωρουμε τζαμπα τους αστυνομικους και τους λαθραιους τους ελεγχουμε απλα...ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ειναι η λυση.
  aka
  απάντηση80
   
   
   
  το πιο συντομο ανεκδοτο του κοσμου = Δενδιας! | 17/09/2012 18:29
  Του ειπε ο Σαμαρας 'κοιταξε Δενδια τι θα κανεις με το προβλημα γιατι σε λιγο τα δικα μας ποσοστα θα τα εχει η Χ.Α.' και ο τυπος (ο Δενδιας ντε) αρχισε τα 'ΘΑ' σαν αλλος Αντρεας! ΘΑ φτιαξουμε τον φραχτη, ΘΑ θωρακισουμε τα θαλασσια συνορα, ΘΑ κανουμε κεντρα 'φιλοξενειας', ΘΑ .., ΘΑ.., ΘΑ! Η πλακα ειναι οτι απο τοτε που αρχισε το 'φοβερο' σχεδιο Ξενιος Ζευς, εχουν επαναπροωθηθει μονο 27 λαθρομεταναστες ενω εχουν μπει στην χωρα μας πανω απο 5000! Ειναι μονο για κλαματα ο τυπος! Κατα τα αλλα φταει η Χ.Α. για 'ρατσιστικη' βια! Ρε ηλιθιοι υπαρχει καμμια αλλη χωρα στη Ε.Ε. που να εχει 30% του πληθυσμου της λαθρομεταναστες? Ειστε το μοναδικο κρατος που δεν μπορει να κανει την δουλεια του! ΟΥΣΤ...
  Σπυρος
  απάντηση4111
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Δουβίνο 3 | 17/09/2012 17:04
  Όχι μόνο δε θα θωρακίσεις τα σύνορα υπουργάρα μου, αλλά θα υπογράψεις και τη συνθήκη Δουβλίνο 3, που θα ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας. Θα δώσεις και νόμιμη κάρτα εγασίας στους λαθρομετανάστες, θα τους δώσεις και πολιτικά δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δε σε επέλεξαν τυχαία για υπουργό, σε γνώριζαν καλά...
  Ο θωρακισμένος και ο Τοτός
  απάντηση3814
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Nα παει οΤσιπρας | 17/09/2012 15:51
  στη Συρια να μιλησει στον Ασαντ και να λυσει το προβλημα, οπως θα λυσει και το προβλημα της Ευρωζωνης. Και να μεινει εκει αν χρειαστει
  Gguu
  απάντηση609
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  λιγο πριν το τελος | 17/09/2012 13:05
  Είναι ηλίθιο πια να συζητάμε για τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα. Είναι ένας από τους παράγοντες που καταδίκασαν τη χώρα. Και όμως θα ήταν ωραίο αν δεν είχαν έρθει όλοι αυτοί οι εισβολείς και σε μια τέτοια περίπτωση να είχαμε τη δυνατότητα να δεχθούμε ανθρώπους από τη Συρία ή από αλλού. Που θα είχαν πραγματικό πρόβλημα και θα θέλαμε να τους δεχθούμε και θα επιλέγαμε ποιούς, ωσάν ένα κανονικό κράτος. Είναι συγκλονιστική η φωτογραφία από το ναυάγιο που οι Τούρκοι στοίβαξαν πάνω από 100 άτομα σε μια παλιόβαρκα 20 ατόμων αφού τους πήραν τα χρήματά τους...
  κασσανδρα
  απάντηση632
   
   
   
  Ο Ασαντ είναι το πρόβλημα! | 17/09/2012 12:49
  Η Τουρκία έχει μεγάλο πρόβλημα με τους Σύριους πρόσφυγες! Οι ταλαίπωροι, που έχουν καταφύγει στην Τουρκία, θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν σε δυτικές χώρες για να επιβιώσουν! Καλά κάνουν οι αρχές και ανησυχούν! Βέβαια οι "έξυπνοι" ελληναράδες θα κατηγορούν την ...Τουρκία και όχι τον αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ!
  γιωργος σ.
  απάντηση868
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Η εισβολή συνεχίζεται | 17/09/2012 12:44
  Έρχεται κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ με βάρκες για να έρθουν όλοι εδώ μαζί με τις οικογένειές τους
  TNT
  απάντηση7015
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΚΑΗΚΑΜΕ | 17/09/2012 12:28
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΣΥΡΙΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΚ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΥΝΗΣΙΑ ΛΙΒΥΗ ΣΟΥΔΑΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΙΡΑΝ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ,,,
  GIORGOS
  απάντηση4214
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
-