Τρόμος στη Μεταμόρφωση. Αυτή τη φορά τα τάγματα εφόδου, που αναβίωσε η Χρυσή Αυγή, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, θυμίζοντας σκηνές από τη Γερμανία του μεσοπολέμου, όταν οι χιτλερικοί «πρόγονοί» τους απαγόρευαν στους Γερμανούς να μπαίνουν στα καταστήματα των Εβραίων, τα σημάδευαν και τα κατέστρεφαν.

Επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε κουρείο που διατηρεί Πακιστανός στην οδό Γκινοσάτη 47, τον οποίο είχαν προειδοποιήσει να κλείσει το μαγαζί του και μαχαίρωσαν τον Ελληνα πελάτη του, έναν 41χρονο οδηγό ταξί, που τόλμησε να κουρευτεί σε ένα τέτοιο μαγαζί και να υπερασπιστεί τον ιδιοκτήτη του!

Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, το απόσπασμα, όπως αναφέρουν μάρτυρες, δεν έφερε τις μαύρες μπλούζες και τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής και δεν αποκλείεται να αποτελούνταν από άλλη ακροδεξιά ομάδα, η οποία ενεργοποιήθηκε μετά τις επιθέσεις των ομάδων του κ. Μιχαλολιάκου, διεκδικώντας μερίδιο στην… τήρηση της τάξης.

Το ενδεχόμενο αυτό, όπως είναι φυσικό, ανησυχεί ακόμη περισσότερο τις αρχές, καθώς μάλιστα η Χρυσή Αυγή αυτή τη φορά δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση για να υπερασπιστεί την ενέργεια.

Αρχικά η Αστυνομία μιλούσε για δύο δράστες, αλλά όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια στην ομάδα κρούσης υπήρχαν και άλλα άτομα που περίμεναν έξω από το μαγαζί. Δύο από αυτούς εισέβαλλαν στο κουρείο απειλώντας τον Πακιστανό ιδιοκτήτη, γιατί δεν είχε ακούσει την προειδοποίησή τους «να τα μαζέψει και να φύγει από τη γειτονιά», ενώ χτύπησαν και τον Έλληνα πελάτη, ο οποίος πήγε να κουρευτεί σε αλλοδαπό και έκανε και δεύτερο λάθος, επιχείρησε να υπερασπιστεί τον κατατρομαγμένο κουρέα.

Στο τέλος οι δράστες περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το κατάστημα βάζοντας φωτιά στα έπιπλα του κουρείου, ενώ βγαίνοντας άρχισαν μαζί με τους συνεργούς τους να πετούν πέτρες προς την είσοδο για να μην μπορέσουν να βγουν έξω ο κουρέας, ο πελάτης του και ένας ακόμη Πακιστανός, φίλος του ιδιοκτήτη, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κουρείο.

Ο 41χρονος πελάτης, χτυπημένος και τραυματισμένος με αιχμηρό αντικείμενο στη δεξιά ωμοπλάτη μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι γιατροί περιποιήθηκαν την πληγή του, ενώ διαπίστωσαν και θλαστικά τραύματα στο σώμα του.

Απόσπασμα ακροδεξιάς ομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε περάσει για πρώτη φορά από το κουρείο την περασμένη εβδομάδα και είχε απειλήσει τον ιδιοκτήτη του ότι αν δεν έκλεινε το κατάστημα θα είχε αντίποινα. Οταν μπήκαν ξανά χθες το βράδυ στο κουρείο, φωνάζοντας και βρίζοντας, ρώτησαν τον ιδιοκτήτη γιατί δεν είχε ακόμα κλείσει το κουρείο.

Τα θύματα έχουν ήδη δώσει καταθέσεις στην Ασφάλεια Αττικής, που αναζητεί τους δράστες, ενώ το κουρείο παραμένει κλειστό, καθώς ο ιδιοκτήτης του, που προσπαθούσε να στήσει τη ζωή του στην Ελλάδα, φοβάται πλέον για τη ζωή του.

Επιτήρηση στα πανηγύρια

Εντωμεταξύ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για να μην επαναληφθούν σκηνικά ανάλογα με αυτά της Ραφήνας και του Μεσολογγίου θα υπάρχει στο εξής αυξημένη επιτήρηση από αστυνομικές δυνάμεις των χώρων, όπου διοργανώνονται πανηγύρια και λαϊκές αγορές.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζουν το απόσπασμα της χθεσινής ανακοίνωσης του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι «…έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».

Η εγρήγορση που φαίνεται να δείχνει η Αστυνομία επιχειρεί να προλάβει τα χειρότερα, καθώς αρχίζουν τις τελευταίες ημέρες να εμφανίζονται κυρίως στο διαδίκτυο πρωτοβουλίες αυτοάμυνας, με εκκλήσεις αριστερών και αντιρατσιστικών ομάδων για την προστασία των πανηγυριών από τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τέτοια έκκληση έχει γίνει και ενόψει του πανηγυριού την παραμονή και ανήμερα του Εσταυρωμένου, στις 14 Σεπτεμβρίου, στο ομώνυμο ναό στο Αιγάλεω.