από metereologos.gr
Τετάρτη 25 Απριλίου 2018
 
 

Πάρτι εκατομμυρίων στις ΜΚΟ

Πιστώσεις 175 εκατ. ευρώ είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2012 και πάγωσαν με εντολή Σαμαρά
Πάρτι εκατομμυρίων στις ΜΚΟ
Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά σταμάτησαν οι πιστώσεις των υπουργείων προς τις ΜΚΟ για το 2012. Τα υπουργεία Πολιτισμού, Υγείας και Εξωτερικών κατέθεσαν τις λίστες με τις χορηγίες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Απίστευτα ποσά για «άγνωστες» δραστηριότητες λάμβαναν τα τελευταία χρόνια δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με χρήματα που μοίρασαν αφειδώς κυρίως τρία υπουργεία, το Εξωτερικών, το Πολιτισμού και το Υγείας. Σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης, με την ανεργία να καλπάζει στο 25%, τις αποδοχές μισθωτών και εργαζομένων να μειώνονται, στον προϋπολογισμό του 2012 - και αφού είχαν μεσολαβήσει δυο σκληρά μνημόνια -, είχαν εγγραφεί 175 εκατ. ευρώ που θα κατευθύνονταν προς διάφορες ΜΚΟ, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Π. Μπαλτάκος.


Το πάρτι στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ήταν μεγάλο και πλουσιοπάροχο, όπως φαίνεται και από τις καταστάσεις των τριών υπουργείων που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα της Κυριακής». Στο Μέγαρο Μαξίμου έμειναν έκπληκτοι όταν πληροφορήθηκαν τα ποσά που διοχετεύθηκαν τα τελευταία χρόνια και ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έδωσε αμέσως εντολή να μπει ένα φρένο στο καθεστώς χρηματοδότησής τους.
Αν εξαιρέσει κανείς έναν μικρό αριθμό ΜΚΟ που προσφέρουν πράγματι μεγάλο έργο, όπως π.χ. οι Γιατροί του Κόσμου, πάρα πολλών είναι σκοτεινός ο ρόλος και ποτέ δεν ζητήθηκε λογαριασμός για το τι πραγματικά κάνουν και πού διοχετεύθηκαν τα χρήματα που τους δόθηκαν.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο και στη ΓΓ της κυβέρνησης, με την ανάγνωση των καταλόγων, εισήλθαν κυριολεκτικά σε... αχαρτογράφητα νερά! Βρήκαν ΜΚΟ με περίεργα ονόματα για τις οποίες δεν γνωρίζουν τίποτα, ούτε για το τι κάνουν, ούτε ποιοι απαρτίζουν τις διοικήσεις τους.
Επί αρκετές ώρες στο γραφείο του κ. Μπαλτάκου έγιναν συσκέψεις για να βρουν άκρη, αλλά βρέθηκαν σε λαβύρινθο και γι' αυτό δόθηκε εντολή για έλεγχο, ενώ υπογραμμίστηκε πως οποιαδήποτε επιχορήγηση χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων που θα τεθούν θα συνιστά για τους δημόσιους λειτουργούς απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Η ανάγνωση των καταλόγων που απέστειλαν τα τρία υπουργεία, διότι τα υπόλοιπα απάντησαν πως δεν χρηματοδοτούν ΜΚΟ - αν και κανείς δεν αναφέρεται στη χρηματοδότηση διαφόρων συλλόγων και σωματείων από τον ΟΠΑΠ, κ.α., - προκαλεί οργή.
Βέβαια, αν και διευκρινίζεται από την κυβέρνηση ότι πολλές επιχορηγήσεις αποτελούν νομικά επιβεβλημένη υποχρέωση του κράτους και άλλες εθελουσία συμμετοχή του στην ιδιωτική δραστηριότητα, παρατηρούνται ποσά που δημιουργούν απορίες.
Με πρωθυπουργική εντολή ο κ. Μπαλτάκος απέστειλε επιστολή προς τα υπουργεία για να του δώσουν στοιχεία, ενώ σταμάτησαν όλες οι πιστώσεις για το 2012. Παράλληλα έχει ξεκινήσει πλήρης έλεγχος για όλα τα κονδύλια για το 2013, ενώ προωθούνται νομοθετικές ρυθμίσεις για να γίνει πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης.
Η κυβέρνηση έχει στόχο από εδώ και πέρα οποιαδήποτε επιχορήγηση προς ΜΚΟ, σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ΝΠΙΔ ή φυσικά πρόσωπα, είτε νομικά επιβεβλημένη είτε όχι, οιουδήποτε ύψους και από οιονδήποτε φορέα του Δημοσίου και αν προέρχεται, να δίνεται υπό προϋποθέσεις.
Θολά σημεία
Το χρυσό μετάλλιο στις επιχορηγήσεις κερδίζει το υπουργείο Εξωτερικών που έχει και τη μερίδα του λέοντος στη διανομή κρατικού χρήματος προς ΜΚΟ, πολλές από τις οποίες έλαβαν ποσά για δραστηριότητες που ξενίζουν και δημιουργούν ερωτηματικά που χρειάζονται απαντήσεις. Ως τις 22 Αυγούστου 2012 - με βάση τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το «Βήμα» - διατέθηκε σε ΜΚΟ και σωματεία από το υπουργείο Υγείας το ποσό των 35,8 εκατ. ευρώ από τη συνολική διαμορφούμενη πίστωση των 42,1 εκατ. ευρώ. Στη λίστα που εστάλη στη ΓΓ της κυβέρνησης δεν αναφέρεται αναλυτικά το ποσό που έλαβε κάθε μία από τις 66 ΜΚΟ, δίνοντας λαβή για ποικίλα σχόλια.
Θολή είναι και η κατάσταση στο υπουργείο Πολιτισμού που έστειλε λίστα στη ΓΓ της κυβέρνησης, αυξάνοντας τα ερωτήματα, αν και υπάρχει δικαιολογημένη χορήγηση ποσών σε μουσεία, θέατρα, ιδρύματα, κ.ά.
Και αυτό διότι δεν γίνεται σαφής αναφορά πού διατέθηκαν περίπου 18,2 εκατ. ευρώ, ενώ δεσμεύτηκαν 10,8 εκατ. ευρώ και απλά σημειώνεται το εξής, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις: επιχορήγηση σε λοιπά πολιτιστικά ιδρύματα, ποσό ύψους 11,8 εκατ. ευρώ (δεσμευμένο ποσό 6,7 εκατ. ευρώ) και λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών, ποσό ύψους 6,4 εκατ. ευρώ (δεσμευμένο ποσό 4,1 εκατ. ευρώ). Επίσης δόθηκε και ποσό περίπου 760 εκατ. ευρώ και δεσμεύτηκαν άλλα περίπου 500 εκατ. ευρώ ως επιχορήγηση σε επιστημονικούς, πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς, χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες.


Η λίστα των χρηματοδοτήσεων
Πιστώσεις για προγράμματα στη... Μολδαβία

Με βάση την κατάσταση που απεστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και έχει στη διάθεσή του το «Βήμα της Κυριακής», ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής ΜΚΟ και τα ποσά που έλαβαν και για ποιες δραστηριότητες:
 • ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων ΝΑΤΑΛΙ ΙΙΙ για προστασία παιδιών αλβανικής καταγωγής θυμάτων παραμέλησης - εκμετάλλευσης, ποσό 68.700 ευρώ.
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Εγκατάσταση Αγροκτήματος στο Αγροτικό Πανεπιστήμιο Τιράνων, ποσό 23.700 ευρώ.
 • Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον πολιτισμό και την αειφόρο ανάπτυξη - ποσό 74.000 ευρώ για τον εθνικό διάλογο σχετικά με τους υδάτινους πόρους στην Αίγυπτο.
 • WE CARE - το ποσό των 50.000 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη και διαχείριση ανθρωπίνων πόρων στην Τουρκία.
 • Κοινοπραξία 5 ΜΚΟ - έλαβε το ποσό των 600.000 ευρώ για πρωτοβουλία σχετικά με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
 • Κέντρο UNESCO για τις γυναίκες και την ειρήνη στις βαλκανικές χώρες - έλαβε 125.000 ευρώ για την ίδρυση γραφείου αγροτικού τουρισμού στην Αλβανία.
 • ΔΙΠΕ (Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών) - έλαβε 50.000 ευρώ για την παραγωγή και προώθηση φυσικών προϊόντων από το εθνικό πάρκο της Κολχίδος.
 • ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - έλαβε 50.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Οι δρόμοι της ανάπτυξης».
Αρκετά ποσά φέρεται ότι έλαβε η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος, από την οποία η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αποχώρησε ως εταίρος και τη μετονόμασε σε «Αγάπη», ενώ ίδρυσε μια νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «Αποστολή».
Εξαιρετικά γενναιόδωρο ήταν το υπουργείο Εξωτερικών και σε δυο ΜΚΟ νομικής φύσεως, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Συγκεκριμένα, για την περίοδο 2000-2007 το πρώτο κέντρο έλαβε περίπου το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο δεύτερο χορηγήθηκε το πόσο των 2,6 εκατ. ευρώ. Το πρώτο κέντρο μάλιστα το 2005 έλαβε το ποσό των 60.000 ευρώ για τη δημιουργία παραρτήματος στο Ιράν, ενώ το δεύτερο εισέπραξε το 2005 το ποσό των 50.000 για τη δημιουργία ινστιτούτου στην Ακαδημία Επιστημών της Μολδαβίας.
 • ΛΙΝΤΕΡΣΙΠ - Ελλ. Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Αειφορίας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον - έλαβε το ποσό των 75.000 για το πρόγραμμα «Νέοι Ηγέτες - Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ΜΚΟ και ο ρόλος των ΜΜΕ στην Τουρκία».
 • ΑΝCΕ, ΑΤΗΕΝS NETWORK OF COLLABORATING EXPERTS - δόθηκε το ποσό των 95.000 ευρώ για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στο πλαίσιο του εθνικού αναπτυξιακού προγράμματος της Μολδαβίας.
Παλαιότερα έλαβε και το ΙΣΤΑΜΕ διάφορα ποσά με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το 2002, όταν εισέπραξε 155.000 ευρώ για το πρόγραμμα «αναδιάρθρωση της Βουλής στη Γεωργία».


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (40)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Δικαιωση | 25/02/2014 11:08
  Ποσο δικιο ειχες ρε Παγκαλε... Μα ποσο δικιο... Παρτε το αποφαση Ελληνες... ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...
  Κοροιδο
  απάντηση11
   
   
   
  Απλήρωτοι εργαζώμενοι | 23/01/2013 20:02
  Περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης παλινοστούντων Ελλάδος είναι απλήρωτοι για περισσότεροι από 8 μήνες.Το επίσημο site της ΜΚΟ είναι www.nostos.org.gr.Eνώ η διοίκηση της οργάνωσης ακριβοπληρώνει μόνο τα στελέχοι και τα ιδρυτικά μέλοι με τους μισθούς που καταχωρήθηκαν στα ταμεία τους από το ΕΣΠΑ αλλά ποτέ δεν δόθηκαν στους εργαζομλενους.Και όταν οι εργαζωμένοι ζήτησαν εκαθαριστικό για να κάνουν την φορολογική τους δήλωση ο αγαπητός λογιστής της οργάνωσης πρώτα υποχρέωσε ειρωνικά τους εργαζωμενους να υπογράψουν τα εκκαθαριστικά ότι έχουν πληρωθεί και μετά θα τους τα έδινε. φυσικά κανένας εργαζώμενος δεν υπέγραξε και θα διεκδικίσουμε όσα μας αναλογούν νομικά.
  Νικόλαος
  απάντηση22
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ορισμός της παραπληροφόρησης | 11/09/2012 17:30
  Οι ΜΚΟ που αναφέρονται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ελέγχονται για τις δράσεις τους από το υπουργείο και τη σχετική διεύθυνση Ψυχικής Υγείας. Κάθε χρόνο στέλνουν απολογιστικά στοιχεία, τις ΑΠΔ τους, έχουν συγκεκριμένους προϋπολογισμούς και επιτελούν σημαντικότατο έργο, το οποίο τους ζητήθηκε να επιτελέσουν. Αμφιβάλω εαν υπάρχει αυτή τη στιγμή φορέας (ιδιωτικός ή δημόσιος) που να ελέγχεται καλύτερα από αυτούς τους φορείς ως προς τις δράσεις τους. Το έργο τους είναι τεράστιο (κέντρα για παιδιά με νοητική υστέρηση, ασθενείς με άνοια, οικοτροφεία για ασθενείς με ψύχωση κ.λπ.) και οδήγησε στη βελτίωση της τραγικής εικόνας των ψυχιατρείων στη χώρα μας (www.mentalhealthmap.gr).
  Antonis
  απάντηση41
   
   
  Margaret | 10/09/2012 19:20
  Είναι αλήθεια ή κάνω λάθος ότι και η Margie ex ΑΓΠ είχε δική της κοινωφελή ΜΚΟ;
  Μαδάς την Μαργαρίτα
  απάντηση10
   
   
  Λεφτά υπήρχαν! | 10/09/2012 19:03
  Είχε δίκιο ρε παιδιά ο ΓΑΠ...
  Ελελεύ
  απάντηση01
   
   
  Παρτυ ανιμαλς | 10/09/2012 18:15
  ...αλλο ενα παρτυ στο οποιο δεν ημασταν καλεσμενοι
  Partakias
  απάντηση171
   
   
  ΜΚΟ = ημετεροι | 10/09/2012 15:41
  Οπου βλεπετε 'ΜΚΟ' και καντε μια μικρη ερευνα θα δειτε (χωρις καμμια εκπληξη) οτι προκειται για οργανωσεις φτιαγμενες απο ατομα που εχουν σχεση με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και που εκμεταλλευονται τα χρηματα των ελληνων φορολογουμενων (χωρις την θεληση των ελληνων) για ιδιον οφελος 'η για πολιτικο οφελος. Οι μισες ΜΚΟ ειναι λαμογιεν και οι αλλες μισες για αντεθνικους σκοπους με λεφτα δικα μας!
  Σπυρος
  απάντηση205
   
   
  αίσχος | 10/09/2012 14:45
  Άλλο ένα αίσχος ...έχουμε συνηθίσει πλέον στις πολλές πηγές μοιρασιάς χρημάτων στους κολλητούς των πολιτικών.Δεν αντέχονται περισσότερο οι ανωμαλίες σε αυτόν το τόπο. .Γιατί δεν επεμβαίνει ο Εισαγγελέας,να δούμε πως και πού πηγαίναν τα χρήματα .Γιατί δεν γίνεται έλεγχος από τις ΔΟΥ. σε αυτές τις επιχειρήσεις?
  panagiotis kumas
  απάντηση201
   
   
  Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ | 10/09/2012 14:44
  ΚΑΛΑ ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΚΟ? ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΑΥΤΟΣ.Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΒΟΛΟΜΚΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ , ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ .
  ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
  απάντηση142
   
   
  Πελαγώσανε; | 10/09/2012 14:11
  Λίγη συστηματική δράση χρειάζεται. Διενέργεια πλήρους ελέγχου από ανεξάρτητους ορκωτούς ελεγκτές και δημοσίευση του πορίσματος των ελέγχων ΜΑΖΙ με τα καταστατικά αυτών των οργανώσεων-φαντασμάτων σε ειδική ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Και, επειδή το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο, παύση καταβολής χρημάτων - αν θέλουν να παίζουν, να βρουν χορηγούς.
  Μάριον
  απάντηση110
   
   
  Απορία | 10/09/2012 14:03
  Καλά εγώ ως απλή πολίτης δεν μπορώ να γνωρίζω αυτους ΜΚΟ και όλα τα υπόλοιπα σκάνδαλα που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, τα πολιτικά κόμματα και οι 300 εθνοπατέρες που τους χρυσοπληρώνουμε όλους τι έκαναν μέσα στη Βουλή τόσα χρόνια, ποιος έλεγχος γινόταν, ποια είναι τέλος πάντων η δουλειά των εθνοπατέρων (πατέρων του Εθνους και όχι μιας ομάδας ή μιας περιοχής), τι δουλειά έκαναν τόσα χρόνια. Ελπίζω να αναθεωρήσουν το ρόλο τους.
  Mery
  απάντηση150
   
   
  Τα λαμόγια και οι πρακτορίσκοι των ΜΚΟ | 10/09/2012 13:04
  Ποιός ΥΠ.ΕΞ έφερε και επέβαλε αυτόν τον πεμπτοφαλαγγίτικο και διεφθαρμένο θεσμό στην Ελλάδα;;;Τζεφρυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
  ΤΕΩΣ ΠΑΣΟΚ
  απάντηση234
   
   
  H EKKLISIA! | 10/09/2012 12:58
  Omos den leme pos h Allilegi tis ekklisia EKLEPSE pano apo 20.000.000 kai oti ekleise gia na min kinigitei nomika afou afta ta lefta eksafanistika kai oti exei kainourio onoma alla idia atoma....Eh oxi, einai eykolo na peis MKO kai diskolo na peis EKKLISIA!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση116
   
   
   
  tora ftene oi MKO (2) | 10/09/2012 12:39
  (Signomi gia ta greeklish alla eimai kseni) b. na vazei dikous tous porous giati apo to kratos den pernei pote to 100% ton xrimaton alla iparxei panta idia simmetoxi c. na katathesei ena leptomerotato apologismo ton draseon kai ton xrimaton. d. poly sixna ta atoma apo ta MKO xanoun prosopika lefta giati O elliniko Kratos den apoplironei pote sosta. Yparxoun organoseis pou perimenoun ta lefta apo pano apo 6 xronia kai exoun katathesei apologismo pou exei elenxti xilies fores. lefta pou den mporousame na ependisoume se misthous h se paromies draseis gia tin kinonia. Anarotiemai pos kathe fora sovaroi dimosiografoi kai eksipna atoma peftoun tima epikindinon genikevseon...
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1012
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  tora ftene oi MKO...1 | 10/09/2012 12:32
  Oi SOVARES MKO pernoun lefta apo to kratos, apo tous forous pou oi idies MKO plironoun sto krato gia na ilopioun draseis kai programmata me koinoniko dimosio antiktipo. Polles draseis einai toso sovares oso den fantazeste. Polles MKO einai moufa, akrivos opos moufa einai eteries sinvoulon klp pou idrithikan apo atoma xoris aksies kai skeftonte mono pos na klevoun lefta. Otan mia sovari MKO - akoma kai oi mikres - katafernei spanios na parei lefta apo to elliniko kratos (giati genika dinonte ta lefta sta aniparkta MKO ton filon kai sinergaton tous) ofilei a. na katevazei ena poly diskolo kai leptomeres apologismo gia to pou pane ta lefta (sinexizei)
  Ανώνυμος / η
  απάντηση99
   
   
   
  Λαζόπουλος | 10/09/2012 12:00
  Θέλω να γράψετε και μια φορά πόσα πήρε ο βασιλοκουμουνιστής ο Λαζόπουλος απο κρατικές επιδοτήσεις το 2004-2009.
  Γιάννης Δήμας
  απάντηση441
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ρεπορταζ..το λενε τωρα | 10/09/2012 11:02
  Μολις αντεδρασε η κυβερνηση ...για να περασει βεβαια τα μετρα , νασου πετιουνται και οι δημοσιογραφοι που κανουν ρεπορταζ ! ρεπορταζ στα κομματικα γηραφεια οκ ....αλλα δεν θα επρεπε να ξεσηκωσουν με τις φωνες τους τον κοσμο εγκαιρα ...μονο να λαικιζουν ξερουν στα καναλια και εντυπα και παντα εκ των υστερων οταν πια εχει πεταξει το πουλακι ?
  Ουτε λεφτα ουτε ελεγχος!
  απάντηση141
   
   
  MKO | 10/09/2012 09:43
  GIA TIS MKO KALO EINE NA DIABASOUME TO PROTELEFTEO VIVLIO TOU SIR VASILIO MARKEZINIS,AFTOU TOU MEGALOU ELLINA,AGNOSTOU METAKSI TON ELLINON EN ANTITHESI POLY GNOUSTOU TON ELLINON KAPIOU ME TO ONOMA TSIPRAS ,GIA TON "ALEXIS" ENOO, KYRIE RABANE GIA NA DOUME TI GRAFI GIA TIS MKO
  GEORGE
  απάντηση84
   
   
  MKO | 10/09/2012 08:39
  ορισμός ΜΚΟ - μη κυβερνητικές οργανωσεις με κυβερνητικο χρήμα
  MKOS
  απάντηση251
   
-