Ανεβαίνει εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής έπειτα από έναν χρόνο σχετικής ομαλότητας, εν όψει του νέου κύματος περικοπών στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά και της αύξησης της τιμής του κομίστρου, που προβλέπεται από το μνημόνιο.

Eπειτα από κοινή συνεδρίαση των συνδικαλιστών και σε μία σπάνια κοινή τους ανακοίνωση, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) δήλωσαν την Τετάρτη «κατηγορηματικά αντίθετοι στο νέο χαράτσι στην τιμή των εισιτηρίων κατά 25%», ζήτησαν μείωση της τιμής του κομίστρου «μετά το πετσόκομμα των εισοδημάτων» και κάλεσαν στις ηγεσίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν στην προκήρυξη γενικής απεργίας «με προοπτική κλιμάκωσης» των κινητοποιήσεων.

«Η νέα επίθεση σε μισθούς και συντάξεις είναι ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο επεισόδια στο εν εξελίξει έγκλημα της εξαθλίωσης ενός λαού. Η νέα αυτή λαίλαπα κυβέρνησης και τρόικας δεν αφήνει κανέναν αλώβητο. Ολοι θα υποστούν μία ακόμη μείωση στις ήδη πετσοκομμένες τους, κάνοντας ένα βήμα προς τον γκρεμό της οικονομικής εξαθλίωσης» σημειώνεται στην ανακοίνωση των σωματείων της ΣΤΑΣΥ.

«Παρά τις υποσχέσεις θα ακολουθήσει και νέα επίθεση. Hδη, αποκαλύφθηκαν οι νέες επιταγές της τρόικας για μείωση των αποζημιώσεων στον ιδιωτικό τομέα, περαιτέρω ενίσχυση των ευέλικτων μορφών εργασίας και αύξηση των ημερών εργασίας. Ηρθε όμως η ώρα να βρουν απέναντί τους τους εργαζομένους» καταλήγει η ανακοίνωση.