Με σύνθημα «Τρέξε κι εσύ μαζί μας» ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την οργάνωση Susan G. Komen for the Cure διοργανώνουν για τέταρτη χρονιά το Greece Race for the Cure, δηλαδή τον αγώνα δρόμου 5 χλμ και τον περίπατο 2 χλμ. στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π. μ, στο Ζάππειο.

«Στους τρεις προηγούμενους αγώνες είχαν συμμετάσχει 23.000 άτομα ανεξάρτητου ηλικίας και φύλου. Συνήθως στον αγώνα των 5 χλμ. συμμετέχουν αθλητές, ενώ στον περίπατο συμμετέχουν ακόμα και γυναίκες με μωρά στα καροτσάκια» τονίζει η κυρία Μαριλού Χρυσοχοΐδου, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στο «Άλμα Ζωής».

Την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη ταυτόχρονα με την Ελλάδα πραγματοποιούνται αγώνες Greece Race for the Cure στην Μπολόνια της Ιταλίας, στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, στην Αντβέρπ στο Βέλγιο και στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία.

Όσοι δρομείς συμμετέχουν μπορούν να χρονομετρήσουν το χρόνο τους με το ειδικό chip, το οποίο θα λαμβάνουν την ημέρα του αγώνα μαζί με το νούμερό τους από το Περίπτερο Δρομέων, που θα υπάρχει στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Τα chip χρονομέτρησης θα πρέπει να επιστραφούν μετά το τέλος του Αγώνα, στον ειδικό χώρο συλλογής που θα υπάρχει στον τερματισμό. Οι εγγραφές των δρομέων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνει την εγγραφή του, η οποία κοστίζει 5 ευρώ και θα παραλάβει τη συλλεκτική μπλούζα και το καπέλο του αγώνα.

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας με την χρήση πιστωτικής κάρτας, στα γραφεία του Συλλόγου (Αριστοτέλους 79-81, Πλ. Βικτωρίας από 3.9 έως 28.9) καθώς και σε επιλεγμένα σημεία στην Αθήνα, για τα οποία θα ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Γίνε εθελοντής
Όλοι μπορούν να γίνουν εθελοντές και να βοηθήσουν στην οργάνωση του Αγώνα Δρόμου και του Περιπάτου, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός ευαισθητοποίησης παγκοσμίως ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Οι τομείς δράσεις των εθελοντών αφορούν τόσο την περίοδο πριν τον Αγώνα όσο και την Ημέρα διεξαγωγής του και είναι ενδεικτικά οι ακόλουθοι:

– Ομάδα πόλης (διανομή εντύπου, συμμετοχή σε διαδραστικά events κ. α)
– Περίπτερα εγγραφών
– Βοήθεια στα κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης
– Προετοιμασία του προαύλιου χώρου του Ζαππείου
– Περίπτερο διανομής Φόρμας Εγγραφής
– Περίπτερο εγγραφών
– Περίπτερο διανομής μπλούζας & καπέλου
– Οδηγοί αγώνα – σήμανση: καθοδήγηση συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του Αγώνα
– Ρύθμιση κυκλοφορίας στο Περίπτερο Εγγραφών
– Αποκατάσταση Ζαππείου μετά το τέλος του Αγώνα
– Ομάδα διανομής χρονομέτρων

Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 2104180006 (εσωτ. 18) ή μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα www.almazois.gr/race2012.