Ενταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας, όταν «εισέβαλαν» στο κτίριο περίπου 200 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προμήθεια των φαρμακων τους.
Οι συνταξιούχοι ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αλλά καθώς δεν έγιναν δεκτοί αιφνιδίασαν τους φύλακες της εισόδου και εισέβαλλαν στο κτίριο φθάνοντας μέχρι την πόρτα του γραφείου του υπουργού.

Ο υπουργός βγήκε έξω από το γραφείο του και όταν εκείνοι επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως λένε οι ίδιοι ο υπουργός τους είπε ότι λένε ψέματα και τους χαρακτήρισε «τραμπούκους». Όπως είπε στο «Βήμα» ο πρόεδρός τους κ. Δήμος Κουμπούρης ο κ. Λυκουρέντζος τους είπε συγκεκριμένα: «Σας χαρακτηρίζει τραμπούκικη ιδεολογία». Και τους κατηγόρησε: «Λέτε ψέμματα ότι δεν υπάρχουν γιατροί και φάρμακα».

Από την πλευρά του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις εκφράσεις και αναφέρουν ότι ο υπουργός τους κάλεσε μόνον να μην φωνάζουν και όταν ηρεμήσουν τους περιμένει να συναντηθούν και να συζητήσουν.

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ- ΟΤΑ – ΤΑΕ.

Όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους.