Πέντε Ελληνες είναι οι κακοποιοί εγκληματίες που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν με μαχαίρια ισάριθμους μετανάστες από την Ινδία στις 9 Αυγούστου στο Σφακάκι Ρεθύμνου. Την υπόθεση εξιχνίασε η Ασφάλεια Ρεθύμνου, ενώ σοκ προκαλεί η ηλικία των εγκληματιών, που κινίται από τα 15 έως τα 19 έτη.

Μετά από εντολή του εισαγγελέα συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί 17χρονος Ελληνας, που κατηγορείται ως ο βασικός φυσικός αυτουργός της επίθεσης, ενώ εκτός από τους συνεργούς του ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και εναντίον των γονέων του για παραμέληση ανηλίκου.

Οι Ινδοί πολίτες κάθονταν αμέριμνοι σε στάση περιμένοντας το λεωφορείο, όταν δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση με μαχαίρια των Ελλήνων κακοποιών. Οι Ινδοί είχαν μεταφερεθεί στο νοσοκομείο φέροντας τραύματα από τα μαχαιρώματα.Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ κανείς από τους νεαρούς συλληφθέντες -προέρχονται όλοι από αγροτικές οικογένειες- δεν είναι μέλη ακροδεξιάς οργανωσης που δρα στην περιοχή. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές οι δράστες, δύο από τους οποίους είναι μαθητές, πριν την επίθεση στους αλλοδαπούς είχαν καταναλώσει μεγαλες ποισότητες αλκοολ σε νυκτερινό κέντρο της περιοχής.