Ένα ιδιαίτερο πικ – νικ με μουσική και θερινό σινεμά διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της ΙΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Parenthesis», στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Μουσικές στα Μνημεία και στα Μουσεία της Πόλης» στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά.

«Διοργανώνουμε ένα μεγάλο αστικό πικ – νικ σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος έμενε αναξιοποίητος μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα, ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να ακούσει δύο μουσικά συγκροτήματα και να δει δύο ταινίες, μια μικρού και μία μεγάλου μήκους», αναφέρει ο κ. Χρήστος Ζούτσος από την ομάδα «Parenthesis».
«Η Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, ένας χώρος 5,5 στρεμμάτων, γεμάτος πράσινο θα φιλοξενήσει το ιδιαίτερο φεστιβάλ, το οποίο το εμπνευστήκαμε από μια παρόμοια εκδήλωση το «Sala Monjuic», η οποία διοργανώνεται σ’ ένα κάστρο της Βαρκελώνης», αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνος Κουλουζάκης από την ομάδα «Parenthesis».«Εμείς δώσαμε το ερέθισμα μέσω αυτής της εκδήλωσης και το μήνυμα του πώς να χρησιμοποιούμε τους δημόσιους χώρους. Περιμένουμε να δούμε την συμμετοχή του κόσμου σ’ αυτό το κάλεσμα» προσθέτει.

Το εισιτήριο εισόδου για κάθε μέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3 ευρώ και όσοι παρευρεθούν μπορούν να πάρουν μαζί τους το «καλαθάκι» του πικ – νικ τους. Τα μέλη της εταιρείας θα διαθέσουν και κάποια τραπεζομάντιλα «για να μπούμε στο κλίμα του πικ – νικ», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το φεστιβάλ r.

Το πρόγραμμα του «Πικ Νικ Urban Festival» :

Πέμπτη 30/8/2012
19:00 – Συναυλίες των συγκροτημάτων «Meanwhile in Mexico» και «Still Gramophone»
21:15 – Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Casus Beli» (Γιώργος Ζώης, Ελλάδα, 2010)
21:30 – Προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Soul Kitchen» (Fatih Akin, Γερμανία, 2009)

Παρασκευή 31/8/2012
19:00 – Συναυλίες των συγκροτημάτων «Kid Galax» και «Swing till you drop»
21:15 – Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ένα απλό σχέδιο» (Γιώργος Ηλιόπουλος, Ελλάδα, 2011)
21:30 – Προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Manhattan» (Woody Allen, Η. Π. Α., 1979)

Σάββατο 1/9/2012
19:00 – Συναυλία του συγκροτήματος «Broken Tempo»
21:15 – Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Το Χωρίο» (Στέλιος Πολυχρονάκης, Ελλάδα, 2010)
21:30 – Προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους «Submarine» (Richard Ayoade, Αγγλία, 2010)